Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dragon Ball (także Z, GT i Super)

Featured Replies

• Odpowiedzi 5,1 tys.
  • Wyświetleń 596,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kto waszym zdaniem by wygrał naprawde? Goku czy Supermen?   http://www.youtube.com/watch?v=0Je1ESpZpME

• Pomimo zakończenia sagi Super, Ja też nie mogłem w spokoju rozstać się z bohaterami Dragon Ball i przez ostatnich kilka dni układałem.   Co to?      Odpowiedź    

Opublikowano

Gogeta zaliczył debiut w mandze, szkoda tylko, że taki słaby kadr.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Porzuciłem juz wszelką nadzieje na kontynuacje wydarzeń po wielkim turnieju na makym ekranie. Teraz chce tylko dożyć walki z black frieza na stronach mangi :boski_miszcz:

main-qimg-6f5deef9a5df4ad9decd885f1f7283

Opublikowano
45 minut temu, darkos napisał:

Teraz chce tylko dożyć walki z black frieza na stronach mangi

Łap w kolorze, a sama prawilna walka jeżeli kiedyś będzie to minie sporo czasu jeszcze.

Opublikowano

Mozna chociaz na youtube obejrzec walke nigger Friezy z Beerusem.

Opublikowano

Nie przepadam za tymi tymi filmikami fanowskimi ale wrzuć linka.

Opublikowano
4 godziny temu, Square napisał:

Nie przepadam za tymi tymi filmikami fanowskimi ale wrzuć linka.

Opublikowano

akurat Etoileca fanowskie animacje są spoko, zaczynał z dekadę temu na flipbookach

na głównym jego kanale są w tym momencie 4 części Goku vs Saitama

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dawno TNM nie oglądałem. Widzę ciekawy materiał wrzucił:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Super Hero dostępny na Crunchyrollu w pełnej polskiej wersji.

received_803308821458273.jpg

Opublikowano
W dniu 13.07.2023 o 07:12, Square napisał:

Super Hero dostępny na Crunchyrollu w pełnej polskiej wersji.

received_803308821458273.jpg

Na "Doragon boru supa supa hiro" byłem w kinie 31 sierpnia 2022 roku - z seansu mam bilet; mam bilety ze

Spoiler

wszystkich seansów jakichkolwiek filmów w kinach, na których byłem od 2015 roku do teraz... ze wszystkich! Bilety (czy to wydrukowane z e-mail, czy kupione przed seansem w danym kinie) wklejam do specjalnego klasera z dokładnym ich opisaniem, zaznaczeniem etc. Jest to nie lada frajda, tym bardziej, że jeżdżę po całej Polsce i chodzę do kin, np. gdy jestem na jakimś kilkudniowym ,,tripie", czy gdzieś na jeden dzień: tu zwiedzanie, tu realizacja planów i przy okazji kino. Różne formaty wyświetlania filmu i rodzaj zastosowanej technologii, różne ,,sieciówki", różne kina studyjne - tak to u mnie jest z chodzeniem do kin. Z ważnych kin w Polsce zostały mi IMAX w Poznaniu i we Wrocławiu - będę miał skompletowany cały ,,IMAXowy trip" po Polsce; także pod względem europejskim został mi IMAX w Pradze (tu - jest to najbliższy analogowy IMAX, jaki jest dostępny przy naszych granicach) i Londynie.

,,Super Hero" oceniłem na: 8/10. Przede mną kolejny seans tytułu. Bang! Tym bardziej jest ciekawie, bo zacząłem oglądać serial anime: "Dragon Ball Super" - jakie to jest zabawne, specyficznie narysowane! Beka i rogal na twarzy all time! 

Opublikowano

A tymczasem w DBM w świecie 9 nieoczekiwany zwrot podczas 21-ego Tenkaichi Budokai

Spoiler

image.php?idp=1002215&lg=pl&ext=png&pw=d

image.php?idp=1002216&lg=pl&ext=png&pw=e

image.php?idp=1002217&lg=pl&ext=png&pw=4

image.php?idp=1002218&lg=pl&ext=png&pw=b

image.php?idp=1002219&lg=pl&ext=png&pw=d

Opublikowano

Mogę powiedzieć ,,dobra moja", bo akurat zacząłem oglądać "DG Super", i jestem na 18-tym ze 131 odcinków. 

Tak pełnego kontrastów Uniwersum z supermocami/overpowered w gatunku sci-fi/fantasy w ogóle nigdy nie widziałem, a oglądam anime już jakiś czas. Z jednej strony dostarcza się nam ciekawe fantastyczne Uniwersum, z własną mitologią - budową rzeczywistości, prawami natury i całą resztą konceptów, a z drugiej jednak towarzyszy temu taka nonszalancja, luz, infantylność, twórcza swoboda w kwestii kreacji postaci, że daje to summa summarum niesamowity oryginalny styl serialu, jak i tego Uniwersum, z mega dobijającym pozytywnie humorem, który ,,all day, all night" utrzymuje ci banan na twarzy, od ucha do ucha. Czyli łopatologicznie: ,,beka na całego!". A do tej ,,beki" dołącza na drugim biegunie to, jakimi mocami (przez duże m!) dysponują tu główne postaci. A w ,,Super" mówimy o turbo-absurdalnych wręcz niewyobrażalnych na ludzką mózgownicę pokładach potęgi, których dopiero teraz zaczynam być świadkiem - coś czego jeszcze w żadnym anime, tym bardziej w gatunku ,,openpowered" nie widziałem. A głos z polskiego dubbingu, który podkładany jest Son Goku - no bajka! 

Opublikowano
1 godzinę temu, JaskinieTerrigenoweMarvela napisał:

akurat zacząłem oglądać "DG Super", i jestem na 18-tym ze 131 odcinków. 

Lepiej obejrzeć dwa filmy, a anime zacząć od chyba 28 odcinka, bo przedstawiają to samo, a jakość tych pierwszych odcinków jest dużo gorsza.

Opublikowano
W dniu 27.07.2023 o 12:19, Square napisał:

Lepiej obejrzeć dwa filmy, a anime zacząć od chyba 28 odcinka, bo przedstawiają to samo, a jakość tych pierwszych odcinków jest dużo gorsza.

Z serii "Dragon Ball", owszem, widziałem już jakieś filmy, a pierwsze to byłe te krótkie, około 45-minutowe; już nie pamiętam dokładnie, które to były tytuły, ale najważniejsze jest to, że podszedł mi tego typu format. W kinie byłem na "DGS: Super Hero" i to mi się bardzo spodobało, bardzo! ,,Krecha", intensywność koloru, detal w animacji akcji i walk, no i budowa świata przedstawionego. Tak naprawdę od tego filmu zaczęło się moje zaangażowanie w serię "Dragon Ball: Super". Nie żałuję ani jednego odcinka - wszystkie są według mnie istotne, zwłaszcza te początkowe, jeśli chodzi o dalszy rozwój fabuły w całych tych 131 odcinkach i licznych Sagach/Rozdziałach, które się na to tworzą. 

Opublikowano

Filmy o których pisałem to nowe kinówki z 2013 i 2015 roku czyli #14 Starcie Bogów i #15 Wskrzeszenie F. DBS wyszło po nich i pierwsze 27 odcinków powiela ich fabułę, dopiero od 28 jest kontynuacja.