Opublikowano 7 września 201014 l Cholerka aż 200 to trzeba skombinować kaskę na punkty a w międzyczasie poproszę o krótką reckę Edytowane 7 września 201014 l przez Darth Krizzo
Opublikowano 7 września 201014 l Świetny dodatek, zdecydowanie najlepszy ze wszystkich dotychczas wypuszczonych. Nie jest za długi, 800msp to przesadna cena za 2h gry jak dla mnie, ale za to fabularnie jest dosyć ważny i na pewno, w przeciwieństwie do poprzednich DLC będzie miał bardziej dalekosiężne konsekwencje jeśli chodzi o historie ME. Polecam wszystkim. Edytowane 7 września 201014 l przez Hela
Opublikowano 7 września 201014 l Super dodatek wg mnie wart swojej ceny. 2 h zajęło mi przejście ale wreszcie ciekawa historia w dlc i to taka która w 3 części powinna zostać pociągnięta Liara jako Shadow Broker pomagający nam w trzeciej części Pod koniec jeszcze można zabawnych rzeczy o swojej załodze dowiedzieć (chat Mirandy lol czy wyszukiwania Obiektu Zero )
Opublikowano 9 września 201014 l Lair of the Shadowbroker pozytywnie mnie zaskoczył, świetny dodatek. Wiadomo coś o kolejnym planowanym DLC? Bo czekam z suicide mission do momentu, aż nie przejdę wszystkich możliwych questów, w tym DLC.
Opublikowano 9 września 201014 l DLC będą wydawane przez dwa lata po premierze więc lepiej przejdź ostatnią misję i nie czekaj na ostatnie DLC.
Opublikowano 9 września 201014 l U, to w takim razie rzeczywiście. Posprawdzam wszystkie planety i kończę Mass Effecta 2.
Opublikowano 13 września 201014 l Najnowszys dodatek rzeczywiście nie działa z polską wersją. Szczęśliwie wszedłem w posiadane kolekcjonerki, więc mam po angielsku. DLC kosztuje 800 punktów i zajmuje 1,5GB. W polskiej wersji gry dodatek jest po prostu nie widoczny w menu, tak więc nie da się go ściągnąć. Jak wrócę wieczorem do domu, to sprawdzę czy ściągnięty dodatek za pomocą angielskiej wersji gry, da się uruchomić w polskiej wersji Dodatek zaczyna się tradycyjnie dla Mass Effecta, czyli Shepp dostaje maila z cynkiem na temat Handlarza Cieni. Musimy wybrać się na Illium i pogadać z dawną towarzyszką by rozpocząć przygodę. Dodatek jest dosyć długi, choć stosunkowo łatwy. Dodaje 5 nowych osiągnięć, z czego jedno z nich polega na ukończeniu fabuły dodatku na najwyższym poziomie. Nie miałem z tym osiągnięciem większych kłopotów, grając żołnierzem już po zaliczeniu głównego wątku. Faktycznie 800 punktów to dosyć drogo jak na 2 godziny zabawy, ale myślę że warto. Jest to zdecydowanie najciekawszy dodatek z tych do tej pory wydanych. Długość rozgrywki, kasa, surowce, sprzęt i exp podobne jak przy normalnych misjach. Chłopaki z BioWare postarali się też by jak w każdym kolejnym dodatku pojawiało się coś nowego. Tutaj na przykład mamy scenę pościgu latającym samochodem na Illium, pomiędzy wieżowcami. Robi spore wrażenie :-) Dodatek zachwyca również spektakularną scenografią. Autorzy nie raz już pokazali że mają dużą wyobraźnię do lokacji, ale tutaj po raz kolejny mnie zaskoczyli. Sama fabuła mało powalająca, dotychczas w serii ME było sporo zaskakujących zwrotów akcji, dlatego też spodziewałem się innego zakończenia, to które zrobili jest trochę zbyt oczywiste. Edytowane 13 września 201014 l przez MarekZet
Opublikowano 3 listopada 201014 l Przeszedłem w końcu wszystkie dotychczasowe dodatki i pozwolę sobie je ocenić. Zdecydowanie najlepszy jest "Lair of the Shadow Broker" który wart jest swojej ceny, a nawet gdyby kosztował 1200MSP to też bym nie żałował. Szkoda że wszystkie dodatki nie są tak dobre jak ten. Lair jest długi, dzieje się w różnych miejscach, jest wspomniany przez przedmówcę pościg na Ilium, dużo akcji no i poznajemy w końcu najbardziej tajemniczą postać uniwersum. Co prawda kutafony z CDA zepsuły mi niespodziankę dając screena w recenzji tego dodatku, ale końcówka i tak mnie zaskoczyła i była fajna. Świetny jest humor i smaczki w tym dodatku Dialog o części ciała Asari, profil gracza Legiona, powalające filmiki video z kolekcji handlarza, np. ten z reporterką itd. DLC no name - ciężko ocenić bo to takie sentymentalne łażenie i zbieranie, żadnej akcji i dialogów. Fajny klimat. Zaeed - postać całkiem spoko, ale malutka przy reszcie naszej wesołej kompanii. Misja dla typka króciutka i nijaka, ale bez żenady. Firewalker - najgorszy dodatek, czysta żenada i zło. Musiałem się zmuszać żeby to przejść. A tak się bulwa cieszyłem że będzie pojazd i różne misje do niego. Kasumi - to już płatne i od razu widać różnicę. Nowa postać bardzo mi się spodobała. Misja jest krótka, ale w klimatach Hitmana i w super lokacji. Widoczek z tarasu genialny. Overlord - jeszcze lepszy od Kasumi, dłuższy, z dobrze wykorzystanym pojazdem i mocnym zakończeniem. Miejscami fajne schizy rodem z horroru. Gdyby nie LotSB byłby to najlepszy dodatek do ME2. No to czekamy na kolejne dodatki i zapowiedź trójki.
Opublikowano 18 grudnia 201014 l Myślicie, że się jeszcze coś pojawi? Ja już, szczerze mówiąc, wątpię. A szkoda.
Opublikowano 18 grudnia 201014 l Może dadzą jeszcze jakąś fabułkę pod ME3 (wątpię) i ciuszki dla reszty zespołu - czyli ogólnie nic specjalnego
Opublikowano 25 grudnia 201014 l mam pytanie czemu DLC Lair of the Shadow broken nie działa w polskim wydaniu gry a reszta dodatków działa???
Opublikowano 25 grudnia 201014 l Bo polski oddział EA nie chciał zrobić polonizacji. Zapewne przez małą sprzedaż dodatków w PL nie opłacało im się ale i tak nikt tegio głośno nie powie. A nie działa bo każda pełan polonizacja jakiejś gry jest niekompatybilna z dodatkami w wersji angielskiej (Patrz Fallout 3, Prince of Persia, Assassins Creed, Dragon Age) Edytowane 25 grudnia 201014 l przez Gooral
Opublikowano 26 grudnia 201014 l ale część dodatow działa z polska wersja nie rozumie tej polityki,czemu to mu jesteśmy dymani na tych dodatkach.Człowiek kupił MSP-y i nie moze ich w pelni wykorzystac ;(zal
Opublikowano 28 grudnia 201014 l Mass Effect 2 -Lair of the Shadow Broker - 200 Microsoft Points - 75% off -Kasumi's Stolen Memory - 200 Microsoft Points - 37.5% off -Overlord- 200 Microsoft Points - 37.5% off Dzisiejsza promocja.
Opublikowano 28 grudnia 201014 l (pipi)aaaaaa a ja wszystkie MSP mam na koncie PL. (pipi)AAAAAA!!!! Edytowane 28 grudnia 201014 l przez kudlaty88
Opublikowano 31 grudnia 201014 l czemu DLC Lair of the Shadow broken nie działa w polskim wydaniu gry a reszta dodatków działa??? [...]nie działa bo każda pełan polonizacja jakiejś gry jest niekompatybilna z dodatkami w wersji angielskiej (Patrz Fallout 3, Prince of Persia, Assassins Creed, Dragon Age) A właśnie, że działa. Wystarczy sobie zassać - http://social.bioware.com/project/3620/. Działa. Sama sprawdzałam.
Opublikowano 31 grudnia 201014 l Dlatego trzeba było zakupić wersje angielską. Ja z żadną grą nie miałem kłopotu gdyż zawsze kupuje angielskie wersje językowe. Niech dystrybutorzy cierpią skoro nas olewają. Kombo angielski live z ms points plus główne konto na polskim działa
Opublikowano 1 stycznia 201114 l Do grających w LoTSB. Jakie info niby ma być tym przygotowującym do ME3? Liara jako Shadowbroker? Czy coś dodatkowo można się dowiedzieć z codexu i filmów?
Opublikowano 16 lutego 201114 l Dzisiaj zakupiłem sobie kolekcjonerkę i mam kod do sieci cerberus do sprzedania. Kod działa na angielskim koncie, ale dodatki są po polsku ( wiem, że dziwnie ). Do ściągnięcia jest: - Zaeed – Cena Zemsty - Broń i pancerz Cerberusa - Projektor Błyskawic Cerberusa - Projekt Hefajstos - Miejsce katastrofy Normandii więcej info na wiki: http://pl.wikipedia.org/wiki/Mass_Effect_2#DLC Cena: 15 zł. Kod prześle mailu, razem ze zdjęciem kodu. Jak coś to pisać: chris120@o2.pl
Opublikowano 16 lutego 201114 l Do grających w LoTSB. Jakie info niby ma być tym przygotowującym do ME3? Liara jako Shadowbroker? Czy coś dodatkowo można się dowiedzieć z codexu i filmów? Pomyliłeś DLC. Dodatek łączący ME2 i ME3 jeszcze nie wyszedł.
Opublikowano 21 lutego 201114 l Nadchodzi nowe DLC - Arrival! Wchodze sobie w kolekcje trofeow, zeby ponapawac sie stu procentami w ME2. Platyna jest, ale dała mi 95%. Pierwsza myśl WTF, ale okazalo sie ze dodane do listy zostaly pucharki z jeszcze niezapowiedzianego oficjalnie DLC. FUCK YEAAAAAH! Najprawdopodobniej jest to wlasnie ten bardzo wyczekiwany most pomiedzy ME2 a ME3
Opublikowano 21 lutego 201114 l Poczekam na jakąś edycję GOTY ME2 na X360 bo już teraz obecne dodatki fabularne to 80 zł, a jak dodać te 3 to spokojnie wyjdzie ze 120 zł. Jeśli będzie GOTY to pewnie uda się po czasie za 80 zł wyrwać z UK. Edyta: Aaaa to jest jedno DLC. Edytowane 21 lutego 201114 l przez donsterydo