Krizz 541 Opublikowano 7 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 (edytowane) Cholerka aż 200 to trzeba skombinować kaskę na punkty a w międzyczasie poproszę o krótką reckę Edytowane 7 Września 2010 przez Darth Krizzo Cytuj Odnośnik do komentarza
Hela 1 962 Opublikowano 7 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 (edytowane) Świetny dodatek, zdecydowanie najlepszy ze wszystkich dotychczas wypuszczonych. Nie jest za długi, 800msp to przesadna cena za 2h gry jak dla mnie, ale za to fabularnie jest dosyć ważny i na pewno, w przeciwieństwie do poprzednich DLC będzie miał bardziej dalekosiężne konsekwencje jeśli chodzi o historie ME. Polecam wszystkim. Edytowane 7 Września 2010 przez Hela Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 7 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 Super dodatek wg mnie wart swojej ceny. 2 h zajęło mi przejście ale wreszcie ciekawa historia w dlc i to taka która w 3 części powinna zostać pociągnięta Liara jako Shadow Broker pomagający nam w trzeciej części Pod koniec jeszcze można zabawnych rzeczy o swojej załodze dowiedzieć (chat Mirandy lol czy wyszukiwania Obiektu Zero ) Cytuj Odnośnik do komentarza
Hejas 455 Opublikowano 9 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 Lair of the Shadowbroker pozytywnie mnie zaskoczył, świetny dodatek. Wiadomo coś o kolejnym planowanym DLC? Bo czekam z suicide mission do momentu, aż nie przejdę wszystkich możliwych questów, w tym DLC. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gooral 9 Opublikowano 9 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 DLC będą wydawane przez dwa lata po premierze więc lepiej przejdź ostatnią misję i nie czekaj na ostatnie DLC. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hejas 455 Opublikowano 9 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 U, to w takim razie rzeczywiście. Posprawdzam wszystkie planety i kończę Mass Effecta 2. Cytuj Odnośnik do komentarza
TheBesTia 11 Opublikowano 12 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 Czyli , że dodatek nie działa z wersją PL? 100% potwierdzone? Cytuj Odnośnik do komentarza
MarekZet 2 Opublikowano 13 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2010 (edytowane) Najnowszys dodatek rzeczywiście nie działa z polską wersją. Szczęśliwie wszedłem w posiadane kolekcjonerki, więc mam po angielsku. DLC kosztuje 800 punktów i zajmuje 1,5GB. W polskiej wersji gry dodatek jest po prostu nie widoczny w menu, tak więc nie da się go ściągnąć. Jak wrócę wieczorem do domu, to sprawdzę czy ściągnięty dodatek za pomocą angielskiej wersji gry, da się uruchomić w polskiej wersji Dodatek zaczyna się tradycyjnie dla Mass Effecta, czyli Shepp dostaje maila z cynkiem na temat Handlarza Cieni. Musimy wybrać się na Illium i pogadać z dawną towarzyszką by rozpocząć przygodę. Dodatek jest dosyć długi, choć stosunkowo łatwy. Dodaje 5 nowych osiągnięć, z czego jedno z nich polega na ukończeniu fabuły dodatku na najwyższym poziomie. Nie miałem z tym osiągnięciem większych kłopotów, grając żołnierzem już po zaliczeniu głównego wątku. Faktycznie 800 punktów to dosyć drogo jak na 2 godziny zabawy, ale myślę że warto. Jest to zdecydowanie najciekawszy dodatek z tych do tej pory wydanych. Długość rozgrywki, kasa, surowce, sprzęt i exp podobne jak przy normalnych misjach. Chłopaki z BioWare postarali się też by jak w każdym kolejnym dodatku pojawiało się coś nowego. Tutaj na przykład mamy scenę pościgu latającym samochodem na Illium, pomiędzy wieżowcami. Robi spore wrażenie :-) Dodatek zachwyca również spektakularną scenografią. Autorzy nie raz już pokazali że mają dużą wyobraźnię do lokacji, ale tutaj po raz kolejny mnie zaskoczyli. Sama fabuła mało powalająca, dotychczas w serii ME było sporo zaskakujących zwrotów akcji, dlatego też spodziewałem się innego zakończenia, to które zrobili jest trochę zbyt oczywiste. Edytowane 13 Września 2010 przez MarekZet Cytuj Odnośnik do komentarza
aux 3 784 Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 Przeszedłem w końcu wszystkie dotychczasowe dodatki i pozwolę sobie je ocenić. Zdecydowanie najlepszy jest "Lair of the Shadow Broker" który wart jest swojej ceny, a nawet gdyby kosztował 1200MSP to też bym nie żałował. Szkoda że wszystkie dodatki nie są tak dobre jak ten. Lair jest długi, dzieje się w różnych miejscach, jest wspomniany przez przedmówcę pościg na Ilium, dużo akcji no i poznajemy w końcu najbardziej tajemniczą postać uniwersum. Co prawda kutafony z CDA zepsuły mi niespodziankę dając screena w recenzji tego dodatku, ale końcówka i tak mnie zaskoczyła i była fajna. Świetny jest humor i smaczki w tym dodatku Dialog o części ciała Asari, profil gracza Legiona, powalające filmiki video z kolekcji handlarza, np. ten z reporterką itd. DLC no name - ciężko ocenić bo to takie sentymentalne łażenie i zbieranie, żadnej akcji i dialogów. Fajny klimat. Zaeed - postać całkiem spoko, ale malutka przy reszcie naszej wesołej kompanii. Misja dla typka króciutka i nijaka, ale bez żenady. Firewalker - najgorszy dodatek, czysta żenada i zło. Musiałem się zmuszać żeby to przejść. A tak się bulwa cieszyłem że będzie pojazd i różne misje do niego. Kasumi - to już płatne i od razu widać różnicę. Nowa postać bardzo mi się spodobała. Misja jest krótka, ale w klimatach Hitmana i w super lokacji. Widoczek z tarasu genialny. Overlord - jeszcze lepszy od Kasumi, dłuższy, z dobrze wykorzystanym pojazdem i mocnym zakończeniem. Miejscami fajne schizy rodem z horroru. Gdyby nie LotSB byłby to najlepszy dodatek do ME2. No to czekamy na kolejne dodatki i zapowiedź trójki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hejas 455 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 Myślicie, że się jeszcze coś pojawi? Ja już, szczerze mówiąc, wątpię. A szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza
Cethu 13 Opublikowano 18 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 Może dadzą jeszcze jakąś fabułkę pod ME3 (wątpię) i ciuszki dla reszty zespołu - czyli ogólnie nic specjalnego Cytuj Odnośnik do komentarza
karol1988 0 Opublikowano 25 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 mam pytanie czemu DLC Lair of the Shadow broken nie działa w polskim wydaniu gry a reszta dodatków działa??? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gooral 9 Opublikowano 25 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 (edytowane) Bo polski oddział EA nie chciał zrobić polonizacji. Zapewne przez małą sprzedaż dodatków w PL nie opłacało im się ale i tak nikt tegio głośno nie powie. A nie działa bo każda pełan polonizacja jakiejś gry jest niekompatybilna z dodatkami w wersji angielskiej (Patrz Fallout 3, Prince of Persia, Assassins Creed, Dragon Age) Edytowane 25 Grudnia 2010 przez Gooral Cytuj Odnośnik do komentarza
karol1988 0 Opublikowano 26 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 ale część dodatow działa z polska wersja nie rozumie tej polityki,czemu to mu jesteśmy dymani na tych dodatkach.Człowiek kupił MSP-y i nie moze ich w pelni wykorzystac ;(zal Cytuj Odnośnik do komentarza
jarken 33 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Mass Effect 2 -Lair of the Shadow Broker - 200 Microsoft Points - 75% off -Kasumi's Stolen Memory - 200 Microsoft Points - 37.5% off -Overlord- 200 Microsoft Points - 37.5% off Dzisiejsza promocja. Cytuj Odnośnik do komentarza
kudlaty88 480 Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 (edytowane) (pipi)aaaaaa a ja wszystkie MSP mam na koncie PL. (pipi)AAAAAA!!!! Edytowane 28 Grudnia 2010 przez kudlaty88 Cytuj Odnośnik do komentarza
Luna 182 Opublikowano 31 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 czemu DLC Lair of the Shadow broken nie działa w polskim wydaniu gry a reszta dodatków działa??? [...]nie działa bo każda pełan polonizacja jakiejś gry jest niekompatybilna z dodatkami w wersji angielskiej (Patrz Fallout 3, Prince of Persia, Assassins Creed, Dragon Age) A właśnie, że działa. Wystarczy sobie zassać - http://social.bioware.com/project/3620/. Działa. Sama sprawdzałam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gooral 9 Opublikowano 31 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 Na konsoli nie działa, kobieto. Ogarnij się. Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 31 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2010 Dlatego trzeba było zakupić wersje angielską. Ja z żadną grą nie miałem kłopotu gdyż zawsze kupuje angielskie wersje językowe. Niech dystrybutorzy cierpią skoro nas olewają. Kombo angielski live z ms points plus główne konto na polskim działa Cytuj Odnośnik do komentarza
Sandking 47 Opublikowano 1 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 Do grających w LoTSB. Jakie info niby ma być tym przygotowującym do ME3? Liara jako Shadowbroker? Czy coś dodatkowo można się dowiedzieć z codexu i filmów? Cytuj Odnośnik do komentarza
fightclub87 9 Opublikowano 16 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 Dzisiaj zakupiłem sobie kolekcjonerkę i mam kod do sieci cerberus do sprzedania. Kod działa na angielskim koncie, ale dodatki są po polsku ( wiem, że dziwnie ). Do ściągnięcia jest: - Zaeed – Cena Zemsty - Broń i pancerz Cerberusa - Projektor Błyskawic Cerberusa - Projekt Hefajstos - Miejsce katastrofy Normandii więcej info na wiki: http://pl.wikipedia.org/wiki/Mass_Effect_2#DLC Cena: 15 zł. Kod prześle mailu, razem ze zdjęciem kodu. Jak coś to pisać: chris120@o2.pl Cytuj Odnośnik do komentarza
TheBesTia 11 Opublikowano 16 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 Wystaw lepiej na pchli targ... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Mr. Blue Opublikowano 16 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 Do grających w LoTSB. Jakie info niby ma być tym przygotowującym do ME3? Liara jako Shadowbroker? Czy coś dodatkowo można się dowiedzieć z codexu i filmów? Pomyliłeś DLC. Dodatek łączący ME2 i ME3 jeszcze nie wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Nadchodzi nowe DLC - Arrival! Wchodze sobie w kolekcje trofeow, zeby ponapawac sie stu procentami w ME2. Platyna jest, ale dała mi 95%. Pierwsza myśl WTF, ale okazalo sie ze dodane do listy zostaly pucharki z jeszcze niezapowiedzianego oficjalnie DLC. FUCK YEAAAAAH! Najprawdopodobniej jest to wlasnie ten bardzo wyczekiwany most pomiedzy ME2 a ME3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość donsterydo Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 (edytowane) Poczekam na jakąś edycję GOTY ME2 na X360 bo już teraz obecne dodatki fabularne to 80 zł, a jak dodać te 3 to spokojnie wyjdzie ze 120 zł. Jeśli będzie GOTY to pewnie uda się po czasie za 80 zł wyrwać z UK. Edyta: Aaaa to jest jedno DLC. Edytowane 21 Lutego 2011 przez donsterydo Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi