Opublikowano wczoraj o 08:57 1 dzień Pewnie będzie to na równi z wersją konsolową i MS Store - lepsza obsługa kontrolera, brak wymogu konta SE, x3 speed, brak walk i boosty bezpośrednio w grze. Tak bym przynajmniej strzelał.
Opublikowano 23 godziny temu23 godz. Podoba mi się ten news. Obecną wersję na Steam zacząłem w ramach przypomnienia sobie wydarzeń z orginału i porównania ich do remaków (ostatni raz grałem na PSX więc sporo zapomniałem). Skoro dostane nową za free to zagram w nową dalej. Obecna tak jak Bzdurski pisze ma zjebaną obsługe pada itd. Zagrałem 10h i zrobiłem sobie przerwę bo nie było to wygodne doświadczenie. Teraz powinno być zdecydowanie lepiej.
Opublikowano 23 godziny temu23 godz. 27 minut temu, pawelgr5 napisał(a):Skoro dostane nową za free to zagram w nową dalej.Save'y nie będą kompatybilne, o ile gracze sami czegoś nie wymyślą, więc będziesz musiał zacząć od początku.
Opublikowano 23 godziny temu23 godz. 2 minuty temu, Suavek napisał(a):Save'y nie będą kompatybilne, o ile gracze sami czegoś nie wymyślą, więc będziesz musiał zacząć od początku.No daleko nie zaszedłem a w nowej wersji będą boosty więc nadrobię szybciutko. Skonczyłem tę grę dwa razy na PSX wiec nie szukam żadnych wyzwań. Nawet weapony ubiłem na szaraku. Cel był taki żeby porównać remake z orginałem więc do czasu premiery 3 remaku spokojnie sobie popykam.
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. Na 99% to bedzie po prostu ta wersja z ps4/switcha z tymi dodatkami w stylu przyspieszenie walk + nowa lista osiagniec.
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. Nawet chyba wręcz z PC, bo można przecież tę wersję włączyć przez Microsoft. Ale na Steamie nie było, aż się zdziwiłem że faktycznie tak było przez tyle lat.
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. Też wczoraj natrafiłem na info o wycofaniu starej wersji i już siedzi w koszyku (w oryginal grałem na PSX w okolicach premiery, będzie już 29 lat).I wpadłem w króliczą norę na YT, odkryłem mody do FF7, o których nie miałem pojęcia. To wygląda jak taki retro remake. Jakkolwiek FF7 Remake to dla mnie gra 10/10, tak pod pewnymi względami to co robią mody mi się bardziej podoba i będę chciał ograć tę klasyczną grę ponownie, bo widząc jej fragmenty prawie nic nie pamiętam. Nie pamiętam nawet wielu postaci... Głównie to z FF7 zapamiętałem scenę, po której płakałem ;)Fani przygotowali pełny VO do oryginału. IMO sam ten dodatek znacznie zmienia odbiór gry:A poza tym masa zmian jak modele postaci (osobne do mapy i osobne do walki) czy usprawniona mapa świata:Mega się tym podjarałem.EDITJeszcze dorzucę źródło modów:https://www.tsunamods.com/ff7/(robią też podobne VO do FF8 i FF9, ale prace dopiero trwają)I jeszcze coś takiego znalazłem, co przyda się Steam Deckowcom:GitHubGitHub - dotaxis/7thDeck: Installer for 7th Heaven on LinuxInstaller for 7th Heaven on Linux. Contribute to dotaxis/7thDeck development by creating an account on GitHub. Edytowane 11 godzin temu11 godz. przez DarkStar
Opublikowano 24 minuty temu24 min przeciez ten VA jest zenujacy. tzn doceniam ogrom pracy, ale no kaman.