Opublikowano 22 listopada 201014 l Już Humanno o to pytał ale przypomnę ;]. Jak wygląda strona techniczna na Ps3? Głównie mi tu chodzi o problemy z vsynchiem na które cierpiała "dwójka". Jest lepiej, gorzej?
Opublikowano 22 listopada 201014 l Leeeeeepiej. Ja problemow z vsynciem na razie nie doswiadczylem. W przypadku AC to naprawde cud, bo w dwojce od razu, pierwsze sceny tym uderzyly w twarz. Od strony technicznej Brotherhood a AC2 to duza roznica. Po pierwsze, lepsza grafika, po drugie vsync zredukowany (mozliwe ze cos sie przytrafi jak jeszcze bede gral, nie wykluczam tego) i mniejszy popup, choc ten dalej jest. Jednak w sandobxach sie przyzwyczailem do tego stopnia do wyskakujacych i dorysowywujacych sie rzeczy, ze przestalem na to zwracac uwage. Jednak jest obecny i widac jak podczas jazdy koniem pojawi sie drzewko badz doczyta tekstura. Widok z dachow budynkow jak w AC2 jest piekny z ogromnym horyzontem.
Opublikowano 22 listopada 201014 l Już Humanno o to pytał ale przypomnę ;]. Jak wygląda strona techniczna na Ps3? Głównie mi tu chodzi o problemy z vsynchiem na które cierpiała "dwójka". Jest lepiej, gorzej? http://www.lensoftruth.com/?p=24367 przeczytaj, oglądnij i sam wyrób opinie.
Opublikowano 22 listopada 201014 l Jest gdzieś porównanie grafiki AC2 z AC:B, bo osobiście mam wrażenie, że progresu tutaj nie uświadczyłem? Sama gra mi się bardzo podoba i szkoda tylko, że dodali zadania czasowe (nigdy tego nie lubiłem w grach). Edytowane 22 listopada 201014 l przez Gość
Opublikowano 22 listopada 201014 l - ktos przeszedl singla? Ja AC2 przeszedlem w jakies 28 hrs (bez dodatkowych misji, i masterowania na 100%). Jak jest z Brotherhood? - czy Roma rzeczywiscie jest tak wielka jak razem wziete Florencja, Wenecja i te male miasteczka? - zakonczenie zaskakuje jak w AC2? Mi sie strasznie podobalo.
Opublikowano 22 listopada 201014 l Jest gdzieś porównanie grafiki AC2 z AC:B, bo osobiście mam wrażenie, że progresu tutaj nie uświadczyłem? Sama gra mi się bardzo podoba i szkoda tylko, że dodali zadania czasowe (nigdy tego nie lubiłem w grach). Jest progres. Odpal AC2 po ACB i przypatrz sie choćby na cutscenki. Jest roznica jezeli chodzi o oswietlenie, jakosc tekstur, lepsze modele itd. Naprawde, az dziwie sie, ze uwazasz ze nie ma progresu.
Opublikowano 22 listopada 201014 l Jest gdzieś porównanie grafiki AC2 z AC:B, bo osobiście mam wrażenie, że progresu tutaj nie uświadczyłem? Sama gra mi się bardzo podoba i szkoda tylko, że dodali zadania czasowe (nigdy tego nie lubiłem w grach). Jest progres. Odpal AC2 po ACB i przypatrz sie choćby na cutscenki. Jest roznica jezeli chodzi o oswietlenie, jakosc tekstur, lepsze modele itd. Naprawde, az dziwie sie, ze uwazasz ze nie ma progresu. Niestety w AC2 grałem dawno i stąd moje wątpliwości. Może to wina Red Dead Redemption, a konkretnie: jak zobaczyłem konie w nowym AC, to pomyślałem, że to jakiś koszmar i w AC2 musiały wyglądać lepiej . Nie pamiętam tylko, żeby grając w AC 2 zdarzało się grze doczytywać np, podczas biegu, a tutaj jest to norma (być może spowodowana przez rozmiary Rzymu, ale prędzej przez lenistwo programistów)
Opublikowano 22 listopada 201014 l Tak, konie byly ladniejsze w RDR. Oraz wsiadam na takiego kloca i nie moge sie przyzwyczaic do sterowania- w RDR pod R1 byl hamulec a tu jest przyspieszenie
Opublikowano 22 listopada 201014 l - ktos przeszedl singla? Ja AC2 przeszedlem w jakies 28 hrs (bez dodatkowych misji, i masterowania na 100%). Jak jest z Brotherhood? - czy Roma rzeczywiscie jest tak wielka jak razem wziete Florencja, Wenecja i te male miasteczka? - zakonczenie zaskakuje jak w AC2? Mi sie strasznie podobalo. Ac2 ja skończyłem w mniej godzin niż ty i miałem 100%, Roma jest duża, ale trochę mniejsza niż wszystkie razem wzięte miasta z AC2, zakończenie jest tak wkurzające, że nie mogę się doczekać AC3.
Opublikowano 22 listopada 201014 l Zakończenie Brotherhood szczerze mówiąc nie wywarło na mnie takiej aż chcicy "muszę wiedzieć co się dzieje dalej !" (tak było w AC II) Zważywszy na to że (prawie) nic już pod koniec nie zaskakiwało. Tak czy inaczej i tak czekam na następną cżęść
Opublikowano 22 listopada 201014 l Jeśli ktoś nadal sądzi, że kompas jest zbyt dokładny to podam ciekawą technikę, którą czasami stosuję. Szukamy stogu siana, który znajduje się blisko grupki stojących w miejscu ludzi. Muszą oni wyglądać tak jak nasza postać. Jeśli tak nie wyglądają to używamy zdolności 'morph'. Chowamy się w stogu i czekamy. Najlepsza zabawa jest przy 2 NPC i 2 ścigających. Jeden zabija cywila. Drugi, który obserwował zdarzenie, jest przekonany, że punkty ma już w garści. Po wszystkim obaj stoją jak wryci i głowią się o co chodzi. Edytowane 22 listopada 201014 l przez rkBrain
Opublikowano 23 listopada 201014 l Pytanie, do tych którzy skończyli grę, zacząłem właśnie sekwencje nr 5 i jestem ciekaw czy wreszcie dostane jakieś konkretne zlecenia na morderstwo, jakiś główny cel, bo póki co mocno brakuję tego elementu a przecież to dewiza AC. - ktos przeszedl singla? Ja AC2 przeszedlem w jakies 28 hrs (bez dodatkowych misji, i masterowania na 100%). Jak jest z Brotherhood? - czy Roma rzeczywiscie jest tak wielka jak razem wziete Florencja, Wenecja i te male miasteczka? - zakonczenie zaskakuje jak w AC2? Mi sie strasznie podobalo. 1. Wydaje się być dłuższy, jest jeszcze więcej do zrobienia. 2. Nie raczej nie jest i nie robi takiego wrażenia jak miasta z AC2. 3. Nie wiem jeszcze nie skończyłem. Edytowane 23 listopada 201014 l przez Soul
Opublikowano 23 listopada 201014 l Co do różnić grafiki PS3 vs Xbox360. Przeglądałem strone Lens of Truth http://www.lensoftruth.com/?p=24367. Ci ludzie są skrajnie nieobiektywni, widać że celowo zaniżają rozdzielczość w PS3, można się zorientować po napisach na niektórych screenach. Cholera co za prymitywy, jak już wprowadzają ludzi w błąd to mogliby to robić bardziej sensownie, są przecież fotoshopy i inne programy. Edytowane 23 listopada 201014 l przez rafanox
Opublikowano 23 listopada 201014 l Powiedzcie mi, czy duzo strace jesli nie gralem w AC2. Pierwszej czesci przeszedlem polowe, pozniej mnie zmeczyla, moze bym dokonczyl gdybym dalej posiadal Xa. Na PS3 mialem kupic AC2, ale bylo blisko premiery Brotherhooda, to stwierdzilem ze moze olac 2 czesc, ale teraz juz sam nie wiem:/
Opublikowano 23 listopada 201014 l Brotherhood to bezposrednia kontynuacja przygod Ezia z dwojki. Te dwie gry razem tworza monolit fabularny. Juz na samym poczatku nie bedziesz mial pojecia o co chodzi. Nie radze, bo stracisz mnostwo smaczkow i powiazan fabularnych. Nawet 2 DLC do AC2 maja znaczenie.
Opublikowano 23 listopada 201014 l Statystyki w multi-playerze są przekłamane. Punkty z wszystkich trybów są wrzucane do jednego wora. Jeden gość zdobywał średnio 8000 punktów na mecz. Taki wynik można osiągnąć tylko w trybach drużynowych. W trybie Wanted/ Ścigany jest to niemożliwe. Edytowane 23 listopada 201014 l przez rkBrain
Opublikowano 24 listopada 201014 l Co do różnić grafiki PS3 vs Xbox360. Przeglądałem strone Lens of Truth http://www.lensoftruth.com/?p=24367. Ci ludzie są skrajnie nieobiektywni, widać że celowo zaniżają rozdzielczość w PS3, można się zorientować po napisach na niektórych screenach. Cholera co za prymitywy, jak już wprowadzają ludzi w błąd to mogliby to robić bardziej sensownie, są przecież fotoshopy i inne programy. ja jakoś nie kupuje tego rozjaśnienia zawsze jest to w porównaniach PS3. Ostatnio to samo widzialem przy okazji Black Klops którego włansie przechodzę. Nie mam obok telewizora 2giego LCD z Xboxem zeby na żywo porównać, ale uwazam ze ten efekt "sprania" jest przesadzony na screenach. Nie mam zadnego podbicia kontrastu w tv ustawionego, wręcz przeciwnie, gram wieczorami na trybie wysokiego oszczedzania energii co oznacza ze ekran jest słabo podświetlony co powoduje m.in obnizenie kontrastu - ale grając po ciemku jest to wskazane. Jakby sugerować sie tego typu porównaniami to wyszłoby ze na PS3 gry wyglądają na totalnie spie#$%one. A aż tak źle to nie jest. Gdyby tak proporcjonalnie ściemnić to co widze na ekranie upodabniając do wersji Xa [biorąc proporcje z tcyh porównań] to wszystkie detale zacienionych miejscach byly zupelnie niewidoczne. PS. działa Uplay w wersji PL? bo nie wiem czy lepiej kupić Ang? Są jeszcze jakieś inne "zgrzyty" w polskiej wersji? Edytowane 24 listopada 201014 l przez humanno
Opublikowano 24 listopada 201014 l Witam! Czy jest tu jakiś użytkownik angielskiej wersji gry i polskiego PSN? Jeśli tak, to czy dodatek z Kopernikiem działa bez problemów? Patch również? Nawiązując do dyskusji o grafice, polecam porównanie Digital Foundry. Obie wersje w stosunku do AC2 otrzymały SSAO i depth of field, które powinny poprawić wizualny odbiór gry, a wersja na PS3 dodatkowo wyraźnie przyspieszyła i ma mniejsze problemy z v-sync.
Opublikowano 24 listopada 201014 l Darmowe DLC do multi już niebawem: http://gameinformer.com/b/news/archive/2010/11/24/free-assassin-s-creed-brotherhood-multiplayer-dlc-coming-soon.aspx
Opublikowano 24 listopada 201014 l Ok moja kopia właśnie paruje na stoliku obok - dzisiaj niunia (gra ofkoz ) przyszła, nie miałem jeszcze czasu pyknąć. Recka przeczytana, ślina mi cieknie niesamowicie. Jutro odpale i popykam trochę aleeee ... zmartwiła mnie jedna rzecz. Koso napisał że w AC:B fabuła jest krótsza niż w poprzedniczce. Ile zajmuje fabuła + wszystkie pierdoły które musimy zrobić w singlu żeby łyknąć platynke? Pewnie było już 10000000 razy ale ze względu na spoilery i swoje bezpieczeństwo nie zaglądałem tutaj Edytowane 24 listopada 201014 l przez schab0795
Opublikowano 24 listopada 201014 l Już Humanno o to pytał ale przypomnę ;]. Jak wygląda strona techniczna na Ps3? Głównie mi tu chodzi o problemy z vsynchiem na które cierpiała "dwójka". Jest lepiej, gorzej? Co...? Problemy z wertykalną synchronizacją występowały w pierwszej części. W drugiej całkowicie je usunięto.
Opublikowano 24 listopada 201014 l Wyszedl jakis patch (29MB) ale nie wiem co daje. Na pewno nie poprawil tego glitcha z wyswietleniem obrazu a szkoda.
Opublikowano 24 listopada 201014 l Ok moja kopia właśnie paruje na stoliku obok - dzisiaj niunia (gra ofkoz ) przyszła, nie miałem jeszcze czasu pyknąć. Recka przeczytana, ślina mi cieknie niesamowicie. Jutro odpale i popykam trochę aleeee ... zmartwiła mnie jedna rzecz. Koso napisał że w AC:B fabuła jest krótsza niż w poprzedniczce. Ile zajmuje fabuła + wszystkie pierdoły które musimy zrobić w singlu żeby łyknąć platynke? Pewnie było już 10000000 razy ale ze względu na spoilery i swoje bezpieczeństwo nie zaglądałem tutaj Fabula jest krotsza (zostaly mi 2 sekwencje, razem jest 9, ale jest wiecej zadan pobocznych.) Maszyny Leonarda to chyba najdluzsze zadania poboczne, ale wystepuje wiele misji ze scenkami, wiec nie tylko wyscigi i zlecenia z golebnika (choc te tez sa) jak w AC2. Krotsza fabula ale wiecej roboty. Platyna jest ciezsza, bo trzeba zdobyc 50 level w multi. Już Humanno o to pytał ale przypomnę ;]. Jak wygląda strona techniczna na Ps3? Głównie mi tu chodzi o problemy z vsynchiem na które cierpiała "dwójka". Jest lepiej, gorzej? Co...? Problemy z wertykalną synchronizacją występowały w pierwszej części. W drugiej całkowicie je usunięto. Ze jak?