Opublikowano 23 marca 20214 l Na PS3 można było ustawić sobie, że w danych godzinach konsola się uruchamiała i sprawdzała czy są aktualizacje i gry dodane do kolejki pobierania przez deskoptowy sklep i jak coś było to to pobierała i instalowała. Tylko nie pamiętam czy czasem to nie było dostępne tylko dla plusowiczów XD
Opublikowano 24 marca 20214 l Było dla wszystkich, ale sklep www jest tylko dla PS4/5, ten z PS3/Vita jest dostępny tylko na konsoli.
Opublikowano 24 marca 20214 l Trzeba czekać na oficjalkę, bo teraz to takie gdybanie. W sony chyba też nie są na tyle głupi żeby sie narażać na pozwy za brak dostępu do swojej cyfrowej biblioteki. Sklepik pewnie zostanie tylko z możliwościa przeglądania gier które posiadasz i ściągnięcia ich.
Opublikowano 29 marca 20214 l Ciekawe czy ceny gier pudełkowych skoczą do góry? Rozumiem, że aktualizacje będą się nadal pobierać do gier? Żeby tylko YT nie wyłączyli, bo moją będize czekać przesiadka na ps4 i straci całą swoją historię ( nie ma konta).
Opublikowano 29 marca 20214 l Aktualizacje i gry kupione cyfrowo będą wciąż dostępne - z tym ze gry pobierzemy tylko na konsoli (tylko te kupione).
Opublikowano 31 marca 20214 l Grubaska wciąż żyje. Dosłownie wczoraj odpaliłem z niej dyna blaster z emu amisi i miałem sentymentalną podróż w czasie. Jeszcze ziomeczek odwiedził a ostatnio w to jakieś 20 lat temu graliśmy. ;(
Opublikowano 31 marca 20214 l Bo grzybi babcia PS3 jest zapakowana bo rzadko ją odpalam. Kompletny brak czasu.
Opublikowano 5 kwietnia 20214 l Rozumiem, że po zamknięciu sklepu będzie można dalej pobierać gry i dodatki wcześniej zakupione. A co z dostępem online? Czy będzie można zdobywać trofea? Co z chmurą gdzie przetrzymuję stare sejwy, czy będzie dostępna? Głównie chodzi mi o PS Vita (PS3 już dawno w szafie), na której mam jeszcze wiele perełek do ogrania i jest to moja jedyna przenośna platforma do grania...
Opublikowano 20 kwietnia 20214 l Jak to jest z grami PSP? Będą dostępne jeszcze do kupienia z poziomu Vity, czy znikają z oferty?
Opublikowano 21 kwietnia 20214 l PS1/PSP content should remain purchasable on the Vita storefront - only the PSP store is being taken off line. However, licensing for specific content could still expire without notice (whether that content is Vita native, PSP, or PS1). To z reddita, ale pewności mieć nie można.
Opublikowano 21 kwietnia 20214 l No ale sklep PSP już jest dawno dead. Właśnie nie wiem jak to jest z tym PSP.
Opublikowano 5 lipca 20213 l Właśnie się dowiedziałem, że Until Dawn miało wyjść także na PS3. Wyszła jako beta: Nawet był juź numer płyty: https://www.gametdb.com/PS3/BCES01556 Taka tam ciekawostka
Opublikowano 16 lipca 20213 l Kurcze, jaka to była dobra konsola, szczególnie pierwsza wersja Slim, którą posiadam. Napęd chodzi cichutko, konsola prawie w ogóle się nie grzeje, wiatraka niemal nie słychać. Gram na niej od dwóch tygodni po blisko dwóch latach przerwy i sprzęt spisuje się znakomicie. Szkoda, że Cell tak dał się we znaki deweloperom, bo jednak wyraźnie widać różnicę między multiplatformami. No i DualShock 3 jednak zasysa i to strasznie.
Opublikowano 6 sierpnia 20213 l A pamiętacie PS Home? To miało być takim drugim życiem w sieci. Na PS2 net raczkował, a tutaj każdy miał już neta i taki "świetny" tytuł na wyciągnięciu ręki.
Opublikowano 6 sierpnia 20213 l Odpaliłem ze 2 razy, pograłem w kręgle i wywaliłem. Jakby to było jakoś mądrze zintegrowane z grami (jakieś turnieje, odpalanie gierek itd.) to może miało by to sens ale pewnie zabrakło mocy w konsoli i RAMu.
Opublikowano 6 sierpnia 20213 l A owszem, jak kupiłem PS3 to pierwszych ziomali online tam poznałem, trochę czasu tam spędziłem Sony niedawno odnowiło znak towarowy. https://www.eurogamer.net/articles/2021-07-25-sony-renews-playstation-home-trademark-again Zarabiało na tym krocie. Kto wie czy przy mocy PS5 i nadchodzącego VR nie planują tego przywrócić w jakiś sposób.
Opublikowano 6 sierpnia 20213 l Mendrek w to naku.rwial i bylo to jednym z beka argumentow w cw przez lata.
Opublikowano 6 sierpnia 20213 l Tam chyba było pełno loadingów i co chwilę było trzeba coś pobierać, tylko chwilę się w to bawiłem. Teraz miałby to rację bytu bo na pctach chyba te vr chaty świecą teraz triumfy
Opublikowano 6 sierpnia 20213 l Tak jak pupcio pisze, nowy pokój nigdy nie odwiedzany i ściąganie paczki.
Opublikowano 6 sierpnia 20213 l PS Home na początku było świetne, każdy miał swój pokoik, trofea z gier odblokowywały statuetki do ozdób, na ścianach można było wieszać plakaty z własnych .jpg zdjęć. Kilka gier mialo hub-y (n.p. RE5) ze jak sie wygralo minigierke to tez odblokowywalo jakies ozdoby do mieszkania. ale własnie chyba nie planowali ze będzie to popularne i będą tak rozbudowywać i własnie nie przemyślany system, i trzeba było co chwile coś ściągać, skończyło się na jakimś second life klonie folding @ home / life with playstation tez były spoko aplikacja