Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

GTA V - dyskusja ogólna

Featured Replies

Opublikowano

no byłoby fajnie,tylko zanim dojdziesz do heli już będziesz trzeźwy :rolleyes:

• Odpowiedzi 11,2 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Nie ma co się oszukiwać, modding GTA IV bardzo wysoko powiesił poprzeczkę w kwestii choćby tak trywialnej w grach jak grafika Wątpię, żeby piątka wyszła jeszcze w tej generacji bo Rockstarsi dość ost

• kur.wa zapomnialem wylaczyc kinecta..

• froncz piotrewski
    froncz piotrewski

nie pytałem ile zajmuje ci wejście po schodach na 2. piętro

Opublikowano

Hehe o tym samym pomyślałem ;]. Mogliby to rozwiązać, że po prostu przy sobie nosisz flaszki tak jak np. w Saints Row.

Ale przyznam szczerze, że nie miałem zielonego pojęcia, że po pijaku nie można strzelać w GTAIV. Nieźle, nigdy nie przyszło mi to do głowy, @Yabollek a w RDR próbowałeś, można?

Opublikowano

też nie można,w rdr miałem takiego buga że byłem nachlany z 30min aż w końcu się utopiłem w Bw :lol: ,oby w V były samoloty,ach te wyczyny hydrą w SA :wub:

v

Opublikowano

Te elementy tworzyły z San Andreas kurevsko rozbudowaną produkcję, molocha, potwora a zarazem idealnie pasowały do klimatu.

Ja tam również jestem za tym wszystkim, oczywiście na ile pozwoli historia w GTAV.

Nie ma takiej drugiej gry jak SA, połączenia przygodówki, sandboxa, rpg-a, strzelanki, GTA, gangsterki, i czego tam jeszcze hehe.

Przecież ta gra to PRZEKOZAK ;].

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano
PO CO? Simsopodobne motywy w San Andreas to była chu.jnia.

duzo ludzi na to narzekało co mnie dziwi bo przeciez to było opcjonalne, poza chyba jedną misja , która miała ci to pokazac

Opublikowano

Własnie za(pipi)iscie by bylo jakby dali w GTAV siłke, zmiany fryzy, ubrań itd, taki popierdółki zabierały mi z 1/3 gry, które to zamiast robić misje to wzlajałem sie wlasnie po sklapach, IMO jak to dadzą jak w SA to będzie kozak!

Opublikowano

Ciekawi mnie rozmiar terenu.

W SA mieliśmy mapę o rozmiarze 10 km na 10km , natomiast w GTA 4 już mniejszą , bo jakieś 6 na 5 km.

Chciałbym , aby w tej części poszli w rozmiar , a co za tym idzie i w jakość wykonanych kilometrów kwadratowych. Jeżeli miałby być teren wiejski to niech będzie wypełniony detalami , las z monumentalnymi drzewami gibiącymi się od burzy i kilometrową górą (były takie w SA). To wszystko było pod koniec 2004 roku powodem aby powiedzieć OMG . Swoją drogą po RDR jestem spokojny o wiochę i małe miasteczka.

Opublikowano

Nie przesadzajmy. Teren był o wiele większy.

Opublikowano

Czym liczyłeś?

Opublikowano

W SA mieliśmy mapę o rozmiarze 10 km na 10km , natomiast w GTA 4 już mniejszą , bo jakieś 6 na 5 km.

Chciałbym , aby w tej części poszli w rozmiar , a co za tym idzie i w jakość wykonanych kilometrów kwadratowych. Jeżeli miałby być teren wiejski to niech będzie wypełniony detalami , las z monumentalnymi drzewami gibiącymi się od burzy i kilometrową górą (były takie w SA). To wszystko było pod koniec 2004 roku powodem aby powiedzieć OMG . Swoją drogą po RDR jestem spokojny o wiochę i małe miasteczka.

Good point. :thumbsup:

Gdyby tak Rockstar zafundowało nam w GTA V nie jedno miasto, a np. dwa lub trzy? Przykład RDR pokazuje, że nie byłoby z tym raczej większego problemu. Oczywiście powierzchnia otartego terenu nie byłaby tak duża jak w RDR (w sadzie rozmiary napotykanych miasteczek nie były zbyt duże). Chciałbym, żeby akcja tym razem działa się w Europie. Przed nami jeszcze E3, ale jestem coraz bardziej sceptyczny do tego, że zobaczymy pierwszą oficjalną zapowiedź GTAV.

Opublikowano

Czym liczyłeś?

Nie mogę sprawdzić ile to jest , ponieważ straciłem memorkę do PS2. A miałem blok z odblokowanym całym San Andreas.

Sposób jest prosty na obliczenie. Ustawiasz się na samym końcu mapy , wybierasz samachód, ewentualnie motor i jedziesz uliczkami po linii prostej. Oczywiście odpowiednio wcześniej w opcjach gry sprawdza się ile się przejechało. I na samym końcu trasy jak jesteś już na krańcu mapy sprawdzasz w opcjach. Tak że Ci mówie Kamil że mapa wynosi mniej więcej 10 km na 10 km.

Kurcze chyba policze z nudów rozmiar GTA4 :sorcerer:

Opublikowano

I jak tu zachować zdrowy umysł, powściągliwość i jak tu nie napalać się na te piep.rzone E3. Kiedy niemal pewnikiem jest, że padnie na nich zapowiedź GTA heh.

Opublikowano

http://i.imgur.com/uBWCz.jpg

Te Twoje obliczenia się w miarę zgadzają, zgodnie z powyższą mapką rozmiar GTA SA to jakieś 9x9 km z hakiem.

A co do samego obrazka to nie można tego tak tak wprost porownywać. W takim Burnoucie mapa subiektywnie wydaje się dużo mniejsza niż w GTA:SA, chociaz podobno (dane twórców) jest kilkukrotnie większa. Wielkość powinna być liczona w wartościach wymiernych, a nie jednostkach miary używanych przez grę, która w każdej grze jest inna.

Opublikowano

Tylko błagam Rockstar, żeby kolejne GTA działo się na terenie USA.

Opublikowano

mysle ze gtav na konsole bedzie dzialo sie w usa, rockstar pewnie nie chce ryzykowac mamony za to czy spodoba sie masie inne miejsce akcji niz usa, gdyby sie dzialo w europie to mogloby to sie nie spodobac wiekszosci co za tym by poszly nizsze recenzje, mniejsza kasa ze sprzedazy i mniejsze szanse na goty, ludzie sie przyzwyczaili do kraju hamburgerow wiec niech tak juz zostanie, na ngp bedzie test r* czy wlasnie 2 miasto lezace poza juesej przypadnie do gustu graczom co by wynikalo ze nastepne czesci gta by sie dzialy w innym zakatku swiata bo wiadomo przeciez ze z handhelda nie zgarna tyle kasy jak z konsol stacjonarnych z serii gta, wiec moga sobie poeksperyntowac z miastami

Opublikowano

Z państw/miast europejskich poza Anglią/Londynem nie wyobrażam sobie gdzie niby miało się dziać nowe GTA.

Bo gdzie niby Francja (phiii), Włochy (choć zadyma w Watykanie mogłaby być ciekawa :turned: ), Holandia, Hiszpania,............ Niemcy (rzyga).

A jeżeli chodzi o Japonię bleeeeeeee, Chiny bleeeee, jedynie Brazylia wydaje mi się ciekawa. Nom Brazylią-Rio nie pogardziłbym.

Ale i tak wolę sprawdzone Miami - Vice City lub San Andreas czyli US.

Tylko nie NY - LC ale to już chyba nie grozi heh.

Opublikowano
Nie mogę sprawdzić ile to jest , ponieważ straciłem memorkę do PS2. A miałem blok z odblokowanym całym San Andreas.

Sposób jest prosty na obliczenie. Ustawiasz się na samym końcu mapy , wybierasz samachód, ewentualnie motor i jedziesz uliczkami po linii prostej. Oczywiście odpowiednio wcześniej w opcjach gry sprawdza się ile się przejechało. I na samym końcu trasy jak jesteś już na krańcu mapy sprawdzasz w opcjach. Także Ci mówie Kamil że mapa wynosi mniej więcej 10 km na 10 km.

Kurcze chyba policze z nudów rozmiar GTA4 :potter:

Łatwiej i szybciej będzie to zmierzyć samolotem/helikopterem ;>

Opublikowano

Tylko trzeba lecieć w linii prostej...da sie zrobić , dzięki za Tipa :thumbsup:

Mapa tej Gry ''Just Cause 2''...nie spodziewałem sie ze to może być prawda , poza tym nigdy się nią nie interesowałem...trzeba nadrobić zaległości...największa mapa jaka powstałą w jakiejkolwiek grze . Pamietam jak grałem w Far Cry 2(łezka w oku) to nie ogarniałem jak można w 2 lata stworzyc rtak piękne i ciekawe środowisko. Dla mnie FC2 i design miejscówek to niedościgniony wzór pomysłów i geniuszu jaki wylewa sie z każdego Hektara . Az strach pomyśleć jaki genialny będzie FC3....

Zaobserwowałem coś ciekawego. GTA 3 było pierwsza częścią na konsolach poprzedniej generacji. Akcja w NY , czyli Liberty City. W GTA4 mamy powtórke z miastem.

Ale jak pomyśleć , to mieliśmy Londyn z 1961 i 1969 roku. Może teraz RockStar , firma z Anglii postara się (albo już dawno postarała) aby tym razem dopieścić Londyn.

I nie jestem w stanie zrozumieć tekstów pokroju ''To niemożliwe , aby akcja byłą poza granicami USA , ponieważ to mogłoby sie nie spodobać graczom''

Jakoś Call of Duty 4 i Resident Evil 4 zerwały z pewnymi ramami i co z tego wyszło...najlepsze gry w swoim gatunku i masa osób jest i będzie im za to wdzięcznych.

PS. Macie ten obrazek z okładki Epizodów z LC , na którym widnieje nawiązanie do Londynu? :rolleyes:

Opublikowano

Aj tam zrywanie z ramami - wazne, zeby miasto bylo dopracowane i ciekawie zrobione.

R* mogloby nowe GTA osadzic na Kamczatce a i tak byloby za(pipi)iste.

Edytowane przez Yabollek007

Opublikowano

PS. Macie ten obrazek z okładki Epizodów z LC , na którym widnieje nawiązanie do Londynu? :rolleyes:

WTF do jakiego Londynu? :blink: