Opublikowano 9 czerwca 201113 l Kompletna cisza w temacie od trzech lat (z wyjątkiem jedynej chyba wskazówki w książeczce od Episodes from Liberty City) oraz skupianie się R* na nowych markach. Słuchajcie, ja też nie wierzę wo to, że ta gra nie powstaje ale żadnej zapowiedzi jeszcze?
Opublikowano 9 czerwca 201113 l co za roznica czy wyjdzie za rok czy 2? wyjdzie i tak, zagrasz i tak, bedziesz sie jaral na maxa i tak, wiec w czym roznica? gdyby rockstar oficjalnie oglosilo ze zakonczyli z seria GTA to wtedy nastalaby zaloba na calym swiecie i byloby nad czym sie uzalac, ale fakt, ze jedna z najbardziej efektywnych firm na rynku porzuca swoje najwazniejsze dziecko to jakis nonsens. GTA to jedna z tych gier ktore tworza ten rynek, blizej jej do Mario niz CODow.
Opublikowano 9 czerwca 201113 l Nemesis, na poprzednich stronach były też informacje na temat pracowników tworzących V. kto i co robi, były wycieki. gra się robi, to jest bardziej niż pewne. czemu nie było jeszcze zapowiedzi? wszystko w swoim czasie. ostatnio mieli sporo na głowie. RDR, LAN, pojawiło się kolejne info na temat MP3 I Agenta chyba też. nie zdziwię się jeżeli obecnie priorytet mają właśnie te gry. je też trzeba w końcu kiedyś wydać. tak na moje to jeszcze w tym roku pojawią się konkrety. może nie trailer ale chociaż zapowiedź czy też oficjalne stanowisko R* co do V. przed nami jeszcze gamescom i TGS. co prawda im targi do promo nie są potrzebne ale zawsze można brać je pod uwagę.
Opublikowano 10 czerwca 201113 l A co wyżej wrzuciłem? Większe = bardziej dochodowe. GTA4 to nawet do dzisiaj na dwóch konsolach nie osiągnęła wyniku San Andreas z samego PS2. Taki Mario Kart ponad 25mln na Wii, a COD już 2 razy z rzędu bije rekordy sprzedaży pierwszego dnia, a na rynku brytyjskim z tego co widzę, cały czas w TOP 10 od premiery.
Opublikowano 10 czerwca 201113 l z mario sie zgodze, ale nie z codem- ta seria od 3 lat uchodzi za tania dziwke do napelniania kabzy pazernemu grubasowi. gdzie jej do skrupulatnie budowanej reputacji gta?
Opublikowano 10 czerwca 201113 l Zwyrol podał przykłady gier które lepiej się sprzedają, generują większe zyski i były na E3. A nie które są lepsze...na zasadzie fajniejsze. Więc przecież CoD na pewno jest taką marką. Ale pod względem hypu to bym się kłócił, na gry od R* jest niesamowity hype. A na GTA to już w ogóle... Bo gier lepszych na zasadzie fajniejszych, mocniejszych, większych nie ma od GTA :potter: Edytowane 10 czerwca 201113 l przez SłupekPL
Opublikowano 10 czerwca 201113 l Po Call Of Duty masa ludzi ciśnie, ale jednak musi się ludziom ta gra podobać. W Neo Plus niedawno była publicystyka na temat ogólnego kończenia gier i COD-y były w czołówce, a MW2 zajmował pierwsze miejsce na liście z wynikiem prawie 70%, dla porównania taki RDR tylko 5%. Czyli nie jest to tak, że Kotick znalazł stado baranów, które kupuje grę, bo zobaczyli reklamę, skoro grają w nią, a nie odkładają po 10 minutach na półkę.
Opublikowano 10 czerwca 201113 l ale przykład, niech mnie. 4 godziny strzelania w singlu kontra długi sandbox. Wcale mnie nie dziwi, że więcej osób przechodzi CoD-a... Zresztą o czym to niby świadczy, że takie GTA-RDR jest gorsze od CoD-ów? No (pipi)a... błagam. Anyłej rozwalają mnie te liczby odnośnie kończenia gier. AC też dobrze schodzi, też jest wychwalany, ogólna podnieta a podobno kilka % go przechodzi. Wtf biorąc po uwagę, że multi jest dopiero od ostatniej części. To co ludzie robią, kupują, odpalają i tyle? Edytowane 10 czerwca 201113 l przez SłupekPL
Opublikowano 10 czerwca 201113 l on na poczatku nazwal to "wieksza marka", to tak jakbys H&M nazwal wieksza marka niz gucci, bo przez ich sieci sklepow przewala sie dziennie setki tysiecy srednio zarobionych klientow, czyli pewnie wiecej niz w snobistycznej firmie
Opublikowano 10 czerwca 201113 l No gdyby te sandboxy były tak genialne, to proporcje powinny wyglądać inaczej i czas gry nie ma tutaj znaczenia. Skoro to takie najlepsze gry, czemu ludzie je rzucają w kąt po jakimś czasie? Słupek, no właśnie nie, Asassins Creed 2 ma wskaźnik na poziomie 58%, a AC1 prawie 45%, GTA4 tylko 32%. Można oczywiście pisać, że kończenie gier nie jest żadnym wyznacznikiem ale co nim w takim razie jest?
Opublikowano 10 czerwca 201113 l Opinie, sprzedaż, renoma, oceny, nie wiem w sumie dla mnie to żadne wyznaczniki. Nie wiem o co za bardzo teraz chodzi. O to, że GTA czy RDR jest ch,ujowe bo mało % osób je przeszło? Multum pozytywnych opini, zajaranych ludzi, RDR które zgarnęło chyba wszystkie możliwe nagrody. Albo zdecydowaną większość, HYPE w sieci na byle zajawkę o nowym GTA. Zresztą co obchodzi takie Rockstar, że AC przeszło więcej osób skoro takie RDR/GTA sprzedało się lepiej - zarobiło więcej? Co kto lubi ale dla mnie omawiany AC nie istnieje przy GTA/RDR. Wali mnie ile osób go przeszło a ile GTA/RDR. Tak samo jak pewnie kogoś wali GTA a kocha AC. Sorry prawda jest taka, że GTA nie ma konkurencji a już na pewno wśród sandboxów. No oczywiście IMO ale wystarczy zagrać w te gry. on na poczatku nazwal to "wieksza marka", to tak jakbys H&M nazwal wieksza marka niz gucci, bo przez ich sieci sklepow przewala sie dziennie setki tysiecy srednio zarobionych klientow, czyli pewnie wiecej niz w snobistycznej firmie To w takim razie faktycznie masz racje. Nie ma większej marki od GTA. Edytowane 10 czerwca 201113 l przez SłupekPL
Opublikowano 10 czerwca 201113 l No gdyby te sandboxy były tak genialne, to proporcje powinny wyglądać inaczej i czas gry nie ma tutaj znaczenia. Skoro to takie najlepsze gry, czemu ludzie je rzucają w kąt po jakimś czasie? Słupek, no właśnie nie, Asassins Creed 2 ma wskaźnik na poziomie 58%, a AC1 prawie 45%, GTA4 tylko 32%. Można oczywiście pisać, że kończenie gier nie jest żadnym wyznacznikiem ale co nim w takim razie jest? Twoim tokiem myślenia to Lady Gaga byłaby lepsza od Portishead, bo więcej ludzi jej słucha. Na tym świecie zazwyczaj to co proste i denne sprzedaje się najlepiej, wystarczy powiedziec właśnie o wspomnianej Lady Zgadze, a w grach o takich np. CoD'ach czy innych Need for Speedach. Co do przechodzenia gier to jasne jest, że więcej ludzi przejdzie takiego CoDa niż GTA, bo przejście CoDa na normalu to jakieś 4 h rozgrywki, przejście GTAIV ''na luzie'' zajmuje ok. 20 h, a to, że więcej osób przeszło AC1 niż GTAIV to już w ogóle obrazuje jak bardzo z d.upy są takie badania, bo AC1 to chyba największe 'kopiuj/wklej' w dziejach gier, czego o Dżitieju powiedziec raczej nie można skromnie mówiąc. Dlaczego większośc ludzi rzuca takie gry w kąt po pewnym czasie ? Bo ogół nie zwraca uwagi na szczegóły, tak w grach, w muzie, czy w filmie.
Opublikowano 11 czerwca 201113 l Za bardzo bronicie tego GTA i w ogole i mnie to wqrwia... ze nie mozna tutaj nic powiedziec na GTA, a jeszcze bardziej wqrwia mnie to, ze... zgadzam sie z wami Ciezko wymienic jakikolwiek "wiekszy" tytul obecne, od V. Po prostu go nie ma.
Opublikowano 11 czerwca 201113 l chyba sobie żartujesz...zresztą ja nawet nie lubie tej serii (w sensie HL)
Opublikowano 11 czerwca 201113 l A co to kogo obchodzi? Skoro GTA to Guci, to HL można porównać co najmniej Armaniego.
Opublikowano 11 czerwca 201113 l A co to kogo obchodzi? Skoro GTA to Guci, to HL można porównać do Croppa. fixed moje zdanie Edytowane 11 czerwca 201113 l przez mate5
Opublikowano 13 czerwca 201113 l Słuchajcie, pamiętacie tego gościa, który ponoć miał dostęp do jakiś przecieków, ale nie chciał ich ujawnić jedncześnie mówiąc, że zrobi to jak Rockstar nie zapowie gry na E3? Co z nim? http://nasze-konsole.blogspot.com/2011/04/przecieki-w-sprawie-gta-v.html Edytowane 13 czerwca 201113 l przez MaZZeo
Opublikowano 13 czerwca 201113 l Pewnie jakaś gierka psychologiczna - szantaż emocjonalny na Rockstar w stylu "Wy to powiecie, albo ja to zrobie". I albo nie było tego przecieku i Rockstar nie przejęło się, albo po prostu gra nie jest w produkcji i tym bardziej olało sprawe.
Opublikowano 17 czerwca 201113 l Jak nie zapowiedzą V to ide po ps2 i kupie wszystkie części gta aby ukoić moją zranioną duszę
Opublikowano 19 czerwca 201113 l fajnie, że Vita na starcie dostanie oba GTA z PSP (no bo chyba są na PS Store, nie? )