Skocz do zawartości

Pieprzenie

Featured Replies

Opublikowano
32 minuty temu, Shago napisał(a):

Wspomniane powyżej Gallardo to też VAG :)

No tyle,że mechanicznie to włoska robota,zresztą R8 to przecież Gallardo w innej karoserii (zaprojektowanej zresztą przez włochów) tylko z innym silnikiem.

• Odpowiedzi 3,5 tys.
  • Wyświetleń 345,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

Będąc w Stuttgarcie miałem do wyboru jedno z dwóch: albo muzeum Porsche albo muzeum Mercedesa. Tzn. jak ktoś ma czas to może iść do obu, ja miałem co najwyżej 3h wolnego z dojazdem. Wybrałem więc bard

• waldusthecyc
    waldusthecyc

to jest (pipi)A NIEDOPUSZCZALNE co odwala to pyerdolone ASO tego s(pipi)iałego Opla.    Oddałem auto do serwisu. Dostałem auto zastępcze, Hyunadaia I30, nówka sztuka, 2k przebiegu, 100konna benzyna.

• Moto show Bielsko-Biała 2023 i kolejny wrak race zaliczony. Udało się dotrzeć do finału, niefortunnie w finale wypchali mnie do lasu i musiałem odrabiać. Wyścig zakończył się przedwcześnie po dachowan

Opublikowano
25 minutes ago, AdiCarrion said:

No tyle,że mechanicznie to włoska robota,zresztą R8 to przecież Gallardo w innej karoserii (zaprojektowanej zresztą przez włochów) tylko z innym silnikiem.

R8 w większości ma silnik V10 z Gallardo, tych z V8 było zauważalnie mniej. Gallardo nie było włoską robotą sensu stricte, Vag przejal Lambo w 98, więc projektowali Gallardo już pod niemiecką egidą. A to rozbite Gallardo posłużyło do budowy demo cara tak a propos

image.png

Opublikowano

Wczoraj znajomy dał mi się przejechać RQ8, w wersji z 4-litrowym dieslem i silnikiem podkręconym do ponad 500 km. Kurde mać, co za fura. Ale takie auta to już chyba zastrzezone dla osob prowadzących swoj biznes, nie wiem jakie trzeba byloby pieniadze robic na uop-ie, by móc sobie na to pozwolić. Leasing to pewnie z 10-12k i na dochodowym biznesie jako koszt się sprawdzi. Swietne auto, dodatkowo ma skrętną tylnią oś, więc mimo gabarytów naprawdę pozwala bezproblemowo wyjechać nawet z dość ostrych kątów.

Opublikowano

po latach jeżdżenia wypierdzanymi oplami astra, hondami accord i innymi golfami gdzie nie raz się wymieniało a to tłumik, a to filtr dpf, w końcu podpisałem dzisiaj papiery na nowiutkiego Peugeota 408 w wyposażeniu GT. Niesamowite uczucie, aż mnie ciarki przeszły jak klepałem temat xD. Czekam na odbiór, w czerwcu powinien być to nie omieszkam wstawić zdjęcia.

Zrzut ekranu 2025-06-2 o 22.01.04.png

Opublikowano

W dobie dobrych, doładowanych silników benzynowych dla mnie miejscem diesla w samochodzie osobowym z ich wszystkimi problemami jest muzeum.