Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gry na iOS

Featured Replies

Opublikowano

World of Goo za free. Brać, nie zastanawiać się

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Wyświetleń 202,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• EDGE ZA DARMO!!! Polecam (jak dla mnie jedna z lepszych gier na iPhone). A Edge Extended tylko za 0,79 Euro (normalnie obie gry są po 2,5E)!   I jeszcze Monkey Island Tales 1 (od Telltale Games) też

• Infinity Blade za 0,79e: http://itunes.apple.com/us/app/infinity-blade/id387428400?mt=8

• Gra "Bug Princess" (Mushihimesama) jest za free do 2.11. https://itunes.apple.com/app/id455202208?mt=8

Opublikowano

Jak tam chłopaki działa Wolf Among Us na iPadzie 3? Kilku z was ma to mówcie szybko bo chce grać!

Opublikowano

Ja nie mam, Walking Dead mi nie podeszło przez głośny hajp i z tym pewnie byłoby podobnie.

Za to mam coś zarówno dla ojców, jak i miłośników zielonych papierosów:

https://itunes.apple.com/us/app/petting-zoo-animal-animations/id602773895

screen480x480.jpeg

Za free na weekend.

Naprawdę warto pobrać i pobawić się tymi interaktywnymi animacjami.

Edytowane przez grzybiarz

Opublikowano

GTA San Andreas wskoczyło na Appstore, kompatybilne od ipada 2 w górę, iphone 4s w górę.

http://www.youtube.com/watch?v=e0YFmRuUomw

Do tego wyszło Lego Star Wars: The Complete Saga, pierwszy epizod za darmo, reszta zakupy w aplikacji, wymagania; ios 6.0, czyli Ipad 1 odpada, muszę chyba zmienić w końcu na coś nowszego...

Do tego The Room za darmo.

Edytowane przez Andreal

Opublikowano

Ma ktos juz to san andreas? Jak wrazenia? Planuje sobie kupic bo mam ochote

Opublikowano

W Vice City grało mi się beznadziejnie, więc olewam SA :(

Opublikowano

gry na ios zabijają vitę, biblioteka jest magiczna, nigdy vita się takiej nie doczeka :( ale co z tego jak nie potrafię grać bez gałek i normalnych przecisków 

Opublikowano

Ja tez odpadam,beznadziejnie się gra bez fizycznych przycisków, sam powoli rozgladam się za kontrolerem do mojego nexusa głównie pod emu, jeżeli nic z tego nie wypali biorę PSP

Opublikowano

do emu starych konsol tylko i wylacznie psp + cfw

Opublikowano

W niektóre gry na iOS gra się super. Point'n'clicki, strategie turowe, rpgi. I pierdółki. Ale w konwersje z konsol słabo, nie licząc rpgów

Opublikowano

No do emu to jakiś padzik + andek lub PSP przy czym nieco słabe jest psp już. Na ANDKA jest WYCOORVISTE emu NDSa, DrAsTiC - jest przesadzony ;-)

Opublikowano

Na iOSie nie ma emulatorów więc pad nie jest konieczny. Gierki exclusive'y na smartfony/tablety są tak zrobione, że właśnie sterujemy jednym paluchem. A drugą ręką się podpieramy (albo przewijamy filmik:). W obecnych czasach polecam mieć i tablet i smarfona, ale jedno z urządzeń na androidzie, drugie na iOSie.

Android: piractwo, humblebundle, dostosowanie wyglądu, działa pod siebie, podłączanie pod TV, podłączanie padów, mniej gier

iOS: zamknięty sklep, bez piractwa i wirusów (są piraty, ale nieco trudniej to wygląda niż na andku), co weekend jakieś darmowe appki, więcej appek.

Kontynuując ten offtop, zwróćcie uwagę na appki w AppStore i GooglePlay. W tym pierwszym mamy highendowe tytuły z grafą porównywalną do PS3/Vity...PS4:), a w markecie Google, znajdziemy jakieś shitowe "ziemniaczek Pou", czy inne tego typu. Dobrze, że chociaż mamy HumbleBundle, a w nim zawsze można poznać jakieś tytuły, np. EPOCH

epoch1.jpg

Nie wiem na jakiej podstawie robiona jest ta lista "najbardziej popularne", skoro w przypadku Androida, rządzą tam tytuły rodem z NDSa (oczywiście nie mam nic do tej konsoli:).

Podsumowując, warto mieć oba sprzęty, zarówno z Andkiem, jak i iOSem.

Opublikowano

Ja sobie kupiłem wczoraj w promocji Ghost Tricks za jakies 0,89 euro. Imo to wymarzony sprzęt do tego typu gierek.

edit: i do shmupów Cave

Edytowane przez ornit

Opublikowano

Zważywszy na to, że to nie Anniversary, a w oryginalnym Tombie każdy milimetr skoku miał znaczenie - musi się cudownie grać na ekranie dotykowym. Pass

Opublikowano

Nie ale dedykowane pady są już (np logitech) i ich obsługa jest w dodana do API (narzędzia do tworzenia programów na iOS7). Aplikacje/gry na iOS są oznaczane jeśli obsługują kontrolery w AppStore i patrząc na szybką migracje do iOS 7 i iOS w ogóle pewnie zaraz większość gier będzie wspierać kontrolery. Jak jeszcze wypuszczą mocne AppleTV z BT i obsługą padów i aplikacje to masz mały zamach na obecny gaming który ze wsparciem kontrolerów którą musza istnieć do poważnego grania oraz kasą Apple jest w stanie zmienić rynek. Mało piractwo również im bardzo pomaga przekonać twórców do siebie.

Opublikowano

Fajnie wygląda ten nowy kontroler logitech powershell, tylko z cena trochę przesadzili, mam nadzieje ze wkrótce większość gier bedzie go obsługiwała < ślini się na myśl o GTA San Andreas >

Opublikowano

Cena + brak analoga czy analogów. Mam nadzieję ze jest ich obsługa w Api bo granie w gry i bieganie wyłącznie w 8 kierunkach skończyło się już na pierwszym Playstation i teraz analog to po prostu standard.

Opublikowano

@NemoKOF

jest jeszcze Moga Ace Power, krzyżak, 2 analogi, bumpery i triggery

Opublikowano

Z tego co czytałem to tak, w jakiejś recenzji o tym było nie wiem czy nie destructoid, póki co są to 2 najlepsze kontrolery. Teraz tylko kciuki trzeba trzymać żeby developerzy zrobili updaty swoich gier