Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Alan Wake's American Nightmare

Featured Replies

Opublikowano

Miałem nadzieję że jako zwierzaki występować będą jakieś niedźwiedzie, jelenie czy inni wilcy, a nie pająki...

• Odpowiedzi 409
  • Wyświetleń 45,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Może i tak, ale szanuje developera nie za patrzenie na słupki sprzedaży, ale za to, że daje nam grę z duszą. Do tej pory nie mogę zrozumieć narzekań na pierwszego Alana. Na to, że nudny, mało urozmaic

• Są i kolejne recenzje, większość ocen w przedziale 6-8. Wygląda na to że mamy pierwszego poważnego kandydata do rozczarowania roku.

• AW to jedna z najlepszych gier tej generacji, a to, że tak słabo się sprzedała świadczy o totalnym bezguściu dzisiejszych graczy, którzy wolą napieprzać w różne cody (nie mam nic do Cod'a, świetna gra

Opublikowano

Jelenie ? :D

Opublikowano

no nie mów że taki Bambi w mrocznej wersji nie pasowałby do Alana ;)

dark+deer.jpg

chociaż w sumie może faktycznie lepiej wkomponowałby się jakiś bizon czy inny żubr ;)

Opublikowano

Cholera ich wie, może ukrywają coś jeszcze. Gigantyczne pająki pasują do konwencji Night Springs :)

W sumie nic nowego, ale menu wygląda świetnie. Te chmury :)

Opublikowano
  • Autor

super że premiera już za jakiegoś miecha, tak powinni zapowiadać gry na 3-6mc przed premierą żeby nie katować graczy czekaniem jak było w przypadku np: AW1.

Opublikowano

To chyba początek trybu fabularnego, oglądać na własną odpowiedzialność:

http://youtu.be/ZhuZJmWJzkE

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

nie rozumiem co wam się nie podoba w moim pomyśle z jeleniami... :(

Opublikowano

Tak taki jeleń mógłby chodzić za Alanem i go osłaniać. :D Czekam na tą grę pierwsz część ciekawa była. :)

Opublikowano

http://plxc.pl/?p=1801

1200 MSP i premiera 22 lutego :)

Opublikowano

ty tak serio czy czysty troling ? :) za(pipi)iscie, nie moge sie doczekac teraz tylko musze zakupic punkty

Edytowane przez kubson

Opublikowano
  • Autor

szkoda że poza AW reszta gier z promocji nie robi, coś czuję że I am alive skończy podobnie do Amy lub jako średniak.

Opublikowano

Mnie generalnie interesują 3 gry. Finalnie kupię pewnie góra 2, czyli Alana i może I Am Alive, ale tak jak Daddy czuję, że w przypadku tej drugiej może być słabo albo nawet tragicznie. Nexuiz zapowiada się dobrze, ale i tak mam sporo multiplayerowych killerów, w które nie gram więc dokładać sobie kolejnego nie będę.

Najważniejsze, że AW da radę :)

coś tanio jak na pełnoprawną kontynuację

Na XBLA nie ma droższych gier. Jedyny wyjątek to Shadow Complex i patrząc po killerach jakie od jego czasu wyszły na XBLA i to w niższych cenach, to podejrzewam, że taki numer już się nie powtórzy.

Opublikowano

coś tanio jak na pełnoprawną kontynuację

To nie jest kontynuacja, tylko spin-off :whistling: Pełnoprawna dwójka pewnie robi się w piwnicy studia Remedy, a co do ceny to tego czego się spodziewałem, jest dobrze :)

Opublikowano

American Nightmare to cos jak Festival of Blood dla inFamousa. Kurde, Alan to dla mnie ta gra, ktora musze ograc, mam nadzieje, ze ludzie z AN beda zadowoleni, bo wtedy rowniez bym go ogral ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Developer Diary, oprócz tego w pierwszej recenzji ocena na poziomie 85%, czyli nie ma się o co martwić :D

Edytowane przez zloto

Opublikowano

Fajnie, że jednocześnie pokazali trochę fajnej akcji i nie zdradzili nic z fabuły. Dla mnie to będzie megatona :) Zwróciliście uwagę co się dzieje w tle :P

Opublikowano

Szkoda tylko ze gra bedzie polowe krotsza od AW.

No i miejscowki mnie nie przekonuja. Bright Falls mialo niesamowity klimat.

Do American Nightmare podchodze z duza rezerwa.

Opublikowano

Połowę krótsza, ale 5x tańsza niż Alan Wake. Alan Wake kosztował 170 zł, a American Nightmare ledwie 34 zł.

Opublikowano

Fajnie to wygląda i oprawa wydaje się odrobinę lepsza niż w oryginale. Grubas z piłą przypomina trochę Dr Salvadora z RE i bardzo dobrze, że w końcu będą jakieś nowe klasy przeciwników.

Opublikowano

Z tego co widzę to udało im się ograniczyć screen tearing, może nawet o połowę.