Opublikowano 31 lipca 201311 l wszystko liczy się przed obróbką. Jeżeli chodzi o mięso, to z tym to jest różnie, wielu kulturystów liczy po obróbce.
Opublikowano 31 lipca 201311 l A ja przerzucilem sie na cycki robione na parze. Zupelnie inna para kaloszy. Na smazone juz nie mam miejsca w mojej diecie. Moze dopiero ale lepiej pozno niz wcale. Edytowane 31 lipca 201311 l przez ChevChelios
Opublikowano 31 lipca 201311 l Da rade czymś zastąpic twaróg na noc? Możesz zjeść twarożek farmerski jeśli chcesz coś zmienić. Ale musisz pamiętać, że ma ok połowę mniej % białka niż normalny twaróg. Zamiast dżemu spróbuj dodać jeszcze jog.naturalny. Nabiera to fajną konsystencję i smak
Opublikowano 31 lipca 201311 l Da rade czymś zastąpic twaróg na noc? jem codziennie 250g twarogu chudego z 100g dżemu, ale wymieniłbym to na co innego czasami (tak jak sobie zamieniam placki owsiane z dżemem na jajówe z chlebem żytnim i jakimś owocem/ pierś z łososiem) Jak licze kcal i makrosy z piersi z kurczaka to liczyc wage przed czy po usmażeniu? Możesz popróbowac z jakims chudym żółtym serem
Opublikowano 31 lipca 201311 l Moja propozycja to : 100-150g łososia wędzonego, 100-150g mozzarelli, pomidor, pieprz, sól. Szybko się robi, można od czasu do czasu takie coś zjeść.
Opublikowano 31 lipca 201311 l A co forumowi experci powiedza na to: http://stronglifts.com/gomad-milk-squats-gallon-gain-weight/ W skrocie Galon of Milk a Day. Czyli dodajemy 4 litry, tlustego/pelnego mleka do naszej diety. To daje 2400kcal, 120 gram bialka z czego 20 procent to serwatka, 80 kazeina. Pasteryzowane, UHT czy prosto od krowy? Poki pijemy pelne, proces obrobki nie ma znaczenia. Szczegolnie polecane chudym osobnikom na jakies 4-6 tygodni trwania. Jeszcze dodam, ze przy robieniu masy dla chudzielcow, zasada ze 40% pozywienia powinna byc w plynie a 60 w postaci stalej to tym bardziej to moze dzialac imo. zrodlo http://www.workoutbox.net/?p=142 Edytowane 31 lipca 201311 l przez El Loco Chocko
Opublikowano 31 lipca 201311 l Jak ktos ma problemy z masówą to wydaje sie ok, ale dyszka dziennie na mleko? Troche duzo. Galon pewnie kosztuje kilka $, to im sie to moze oplaca
Opublikowano 31 lipca 201311 l Ja tam po mleku mam całodniowe sensacje żołądkowe, więc znajdźcie sobie innego szczura laboratyjnego na takie eksperymenty A co do ryby zamiast twarogu - jako że jem zazwyczaj koło 23 to wole już ten twaróg niż ryby, bo bym nie zasnął sapiąc sobie pod nos takimi specjałami . Edytowane 31 lipca 201311 l przez maciucha
Opublikowano 1 sierpnia 201311 l A co forumowi experci powiedza na to: http://stronglifts.com/gomad-milk-squats-gallon-gain-weight/ W skrocie Galon of Milk a Day. Czyli dodajemy 4 litry, tlustego/pelnego mleka do naszej diety. To daje 2400kcal, 120 gram bialka z czego 20 procent to serwatka, 80 kazeina. Pasteryzowane, UHT czy prosto od krowy? Poki pijemy pelne, proces obrobki nie ma znaczenia. Szczegolnie polecane chudym osobnikom na jakies 4-6 tygodni trwania. Jeszcze dodam, ze przy robieniu masy dla chudzielcow, zasada ze 40% pozywienia powinna byc w plynie a 60 w postaci stalej to tym bardziej to moze dzialac imo. zrodlo http://www.workoutbox.net/?p=142 Coś mi sie obiło o usy że ogólnie mleko dla dorosłych ludzi jest fe i szkodliwe, ale nie wiem czy to nie mit jak z jajkami
Opublikowano 1 sierpnia 201311 l Mleka na pewno nie należy przeceniać - zdecydowanie nie jest niezbędne w diecie. Wapń można czerpać z wielu źródeł (ser, ryby), podobnie pełnowartościowe białko i witaminy/mikroelementy. Ale w mleku mamy to wszystko - że tak powiem - w jednym miejscu, stąd jeśli nie mamy nietolerancji laktozy to warto pomyśleć o włączeniu mleka lub innych produktów "mlekopochodnych" do diety. Byle z umiarem, nadmierne spożycie mleka sprzyja wapniowej kamicy nerkowej. Układ pokarmowy człowieka jest zbudowany w ten sposób, że krowie mleko, które dostaje się do żołądka, pod wpływem kwaśnych soków żołądkowych, ścina się i tworzy coś na kształt twarogu oblepiającego cząstki innego pokarmu znajdującego się w żołądku. Mleko owszem zawiera dużo wapnia. Jednak o wiele więcej wapnia znajduje się w orzechach, kapuście, marchwi czy burakach. Wapń jest tam w idealnej proporcji z innymi minerałami oraz w formie o wiele łatwiej przyswajalnej przez ludzki organizm. Wapń jest wchłaniany tylko z produktów, które mają odpowiednią proporcję wapnia do fosforu. Aby wapń mógł zostać przyswojony przez ludzki organizm jego stosunek do fosforu powinien wynosić ok. 2:1 lub więcej. Na przykład w kobiecym mleku stosunek ten wynosi 1,83 : 1, a więc niemal idealny. Jeśli chodzi o kwaśne produkty mleczne takie jak n.in. kefir, jogurt, twaróg czy żółty ser, to takie produkty wręcz trzeba spożywać. Bakterie znajdujące się w tych produktach są pożyteczne dla organizmu człowieka. Mi się to wydaje logiczne
Opublikowano 10 sierpnia 201311 l Ja tam po mleku mam całodniowe sensacje żołądkowe, więc znajdźcie sobie innego szczura laboratyjnego na takie eksperymenty Może nietolerujesz laktozy, badaleś się w tym kierunku? Mleko to ch'uj bo zakwasza krew. Edytowane 10 sierpnia 201311 l przez _Be_
Opublikowano 10 sierpnia 201311 l Mit obalony - mówio w TV, że można pić wodę z kranu. Już nie będę miał rozgrzewki w sklepie.
Opublikowano 10 sierpnia 201311 l bluber - za dzieciaka jadłem mnóstwo płatków, piłem sporo kakao z mlekiem itd. i zawsze wszystko było spoko. Gdzieś tak rok temu zauważyłem, że mnie po mleku boli brzuch i kończy się to problemami trawiennymi. Mleka teraz już pewnie z 9 miesiecy w ogóle nie tknąłem i wcale mi go nie brakuje. Co ciekawe nie mam problemów z trawieniem 250g twarogu chudego, który jem codziennie przed spaniem.
Opublikowano 11 sierpnia 201311 l Twaróg zawiera laktozę ale w dużo mniejszej ilości ponieważ jest produkowany z fermentowanego (zkwaszonego) mleka, podobnie jak jogurty i kefiry.
Opublikowano 12 sierpnia 201311 l Chudy? Ja biore z biedry ten za 1,89zł za 250g i mam tam 18g białka na 100g
Opublikowano 12 sierpnia 201311 l Taki sam biore tylko półtłusty. Byłem pewien ze ma właśnie kolo dwóch dych, ale wczoraj sobie żre, pacze a tam pisze 13g O_o
Opublikowano 12 sierpnia 201311 l To poltlusty ma wtedy az o 5 gram mniej bialka, slabo. A nie wolisz chudego ? Bo mnie wlasnie chudy lepiej smakuje, szczegolnie z lyzka miodu. Edytowane 12 sierpnia 201311 l przez krupek1
Opublikowano 12 sierpnia 201311 l Twarog jak twarog, na ostatni posilek ok ale potwora ze mnie nie zrobi ino miecho a nawet MIENSO !!!