Skocz do zawartości

Odżywianie


Sebas

Rekomendowane odpowiedzi

Robił ktoś kiedyś naleśniki z białkiem zamiast mąki ? Kiedyś miałem fajny przepis na naleśniki z twarogu i białka ale nie pamiętam co tam się jeszcze dodawało :(

 

Ja wiem, że banan nie jest najlepszym owocem jeśli chodzi o skład, ale jak masz blender, to ja np. robie naleśniczki/placuszki bez mąki. Miksuje banany i jajka. Pychotka. A białka oczywiście, że są wrażliwe na dodatnią temperaturę. Jedynie przy delikatnym podgrzewaniu nie tracą zbyt dużo na wartości.

  • Plusik 1
Odnośnik do komentarza

 

Robił ktoś kiedyś naleśniki z białkiem zamiast mąki ? Kiedyś miałem fajny przepis na naleśniki z twarogu i białka ale nie pamiętam co tam się jeszcze dodawało :(

 

Ja wiem, że banan nie jest najlepszym owocem jeśli chodzi o skład, ale jak masz blender, to ja np. robie naleśniczki/placuszki bez mąki. Miksuje banany i jajka. Pychotka. A białka oczywiście, że są wrażliwe na dodatnią temperaturę. Jedynie przy delikatnym podgrzewaniu nie tracą zbyt dużo na wartości.

 

Szukałem czegoś by zrobić na słodko ale nie pomyślałem zupełnie o bananach :D spróbuje bo brzmi smacznie .

Odnośnik do komentarza

Jeszcze przed chwilą znalazłam, też chyba wypróbuje.

 

* 1 (100g) szklanka płatków owsianych
* 2 łyżki (10 g) siemienia lnianego
* 300 ml mleka
* 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

1. Płatki, siemię lniane i proszek do pieczenia zmiksować na mąkę.
2. Dolać mleko i wymieszać na gładką masę. Odstawić na 5 minut, aż lekko zgęstnieje.
3. Naleśniki smażyć na nieprzywierającej patelni bez tłuszczu, na złoty kolor.

* 200 g chudego twarogu mielonego
* 1 łyżka (10 g) miodu
* miąższ z 1/2 laski wanilii

4. Twaróg wymieszać z miodem i wanilią, nadziewać i składać naleśniki.

Odnośnik do komentarza

W sumie nie wiem gdzie zapytać, więc niech będzie tutaj. Miałem analizę składu ciała u dietetyczki (trochę nawiedzona, bo pewnie chciała bym jej produkty kupił, dlatego pytam Was) czy poziom tłuszczu wewnętrznego 4, w skali 1-59, to rzeczywiście bardzo dużo jak na 24 latka? tłuszcz zewnętrzny wyszedł optymalnie  (17,3%), poziom mięśni-78,5%. Ale powiedziała, że tłuszcz wewnętrzny mam jak u 60 latka ?!

Edytowane przez Cosmos
Odnośnik do komentarza

 

Robił ktoś kiedyś naleśniki z białkiem zamiast mąki ? Kiedyś miałem fajny przepis na naleśniki z twarogu i białka ale nie pamiętam co tam się jeszcze dodawało :(

 

Ja wiem, że banan nie jest najlepszym owocem jeśli chodzi o skład, ale jak masz blender, to ja np. robie naleśniczki/placuszki bez mąki. Miksuje banany i jajka. Pychotka. A białka oczywiście, że są wrażliwe na dodatnią temperaturę. Jedynie przy delikatnym podgrzewaniu nie tracą zbyt dużo na wartości.

 

ale co one niby mają tracic na wartosci?

przecież w żołądku są i tak poddane działaniu kwasu solnego i pepsyny, a w jelicie całej reszty enzymów, które rozkładają białka na częsci pierwsze

Odnośnik do komentarza

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...