Opublikowano poniedziałek o 21:531 dzień Bardzo dobry mecz, nie nudziłem się, dziękuję reprezentacji za te emocje.
Opublikowano poniedziałek o 21:541 dzień 5 minut temu, _Shaman_ napisał(a):A to nie wynika z przebiegu meczu?Nie spodziewalem sie niskiego pressingu w meczu z malta.
Opublikowano poniedziałek o 22:181 dzień Jakby nie patrzeć, Malta kończy i tak grupę z 5 punktami, i jakby wyłączyć mecze z Holandią to zaskakującym bilansem bramek 4-7. Pokonali Finlandię, z Litwą stracili prowadzenie w 95. minucie meczu. Co chyba najciekawsze, MOCNO CISNĘLI Finlandię u siebie i ich porażka 0-1 świadczy raczej o świetnej formie bramkarza Finów, niż o tym, jak wyglądał mecz.Postawili się w każdym meczu poza Holandią, i jak na wyspę o populacji Gdańska to mogą być na pewno bardzo dumni z takich eliminacji.
Opublikowano poniedziałek o 23:391 dzień Najważniejsze, że są trzy punkty. Tyle, bo nie ma co mówić o tym meczu... Tragiczny występ i fartowna wygrana. Czekamy na rywala w barażach.
Opublikowano wczoraj o 00:28 1 dzień 4 hours ago, BRY@N said:Czy tam naprawdę nie ma nikogo lepszego na prawą obronę Matty Cash albo Norbert Wojtuszek ?
Opublikowano wczoraj o 05:03 1 dzień Ten Wiśniewski to powinien wejść dopiero jak nikt inny nie jest zdolny do gry. On gra tak paralitycznie, że ja bym grał wszystkie akcje jego stroną.
Opublikowano wczoraj o 07:30 1 dzień 7 hours ago, Kaczi said:Matty Cash albo Norbert Wojtuszek ?Cash oczywiście, sle nie gral z powodu urazu.
Opublikowano wczoraj o 09:25 1 dzień 11 godzin temu, ogqozo napisał(a):Postawili się w każdym meczu poza Holandią, i jak na wyspę o populacji Gdańska to mogą być na pewno bardzo dumni z takich eliminacji.A na przeciwko 40 mln kraj w sercu europy, zlozony z superprofesjonalistow zarabiajacych tyle co neurochirurdzy w US i A , kraju gdzie pilka nozna to sport narodowy i niemalze kult. Ale ta Malta musiala dostac na pizde
Opublikowano wczoraj o 09:37 1 dzień Coś by to nam zmieniło w barażach, jakby się skończyło 2:2, albo by przegrali 2:3?
Opublikowano wczoraj o 11:29 1 dzień Przy wszystkich punckiczkach i rankindżkach, baraże będą wyglądały tak, że Polska musi pokonać dwie ekipy piłkarskie, które będą z kolei starały się ją pokonać.
Opublikowano wczoraj o 11:42 1 dzień Jak chcemy grać z dziećmi z Nibylandii na MŚ to nie możemy obawiać się baraży.
Opublikowano wczoraj o 13:34 1 dzień 6 hours ago, Bartg said:Cash oczywiście, sle nie gral z powodu urazu.Nawet nie wiedziałem ze ma uraz, meczu też nie oglądałem. Pochłonęła mnie gierka where winds meet
Opublikowano 20 godzin temu20 godz. Nie ma pierwszego koszyka, za to jest cudowna bramka dla Szkotów 🤩https://x.com/sz_janczyk/status/1990900365860970970?s=46
Opublikowano 20 godzin temu20 godz. W całym tym burdelu eliminacyjnym brakuje nam teraz już tylko finału z Ukrainą, na Narodowym, w roli gości.
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. 8 godzin temu, Gregorius napisał(a):W całym tym burdelu eliminacyjnym brakuje nam teraz już tylko finału z Ukrainą, na Narodowym, w roli gości.Też o tym pomyślałem. Biorąc pod uwagę jeszcze kwestie narodowe, to by mógł mecz podwyższonego ryzyka nie tylko na boisku W każdym razie Dania się sfrajerzyła wczoraj ze Szkocją i na własne życzenie nie jedzie (przynajmniej na razie) na MŚ, spada do baraży i zabiera nam miejsce w pierwszym koszyku. Trudno, ale z drugiej strony - może nam to wyjdzie na dobre? Wiadomo, będziemy mądrzejsi jutro, a wszystko będzie jasne w marcu, natomiast uważam, że jeśli chcemy jechać na MŚ to niestety, ale bez względu na rywala, trzeba zagrać bardzo dobre dwa spotkania. I mecz z Holandią to pokazał, że jak chcemy i nam zależy to potrafimy to zrobić. Jeśli chodzi o mój typ na jutrzejsze losowanie - Kosowo i w ostatniej rundzie Ukraina albo Włochy.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. W dniu 17.11.2025 o 23:18, ogqozo napisał(a):jak na wyspę o populacji Gdańska to mogą być na pewno bardzo dumni z takich eliminacji.Tymczasem awans zapewnił sobie kraj z populacją mniejszą niż Olsztyn – Curacao
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Biorąc pod uwagę, jakie dziwne państwa biorą udział w tym mundialu, to jest duże prawdopodobieństwo, że same baraże będą dużo trudniejsze, niż późniejsze wyjście z grupy na turnieju
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Akurat w tym momencie to według rankingu wychodzi naprawdę na to samo lol.Na Mundialu będzie 16 ekip z Europy. Polska jest na 16. miejscu w rankingu FIFA wśród ekip Europy (nie licząc Rosji, oczywiście).Polska jest też... na 32. miejscu w całym rankingu FIFA.Czyli wychodzi, że Polska to dosłownie ostatni kraj, który "powinien" awansować na MŚ, i potem wyjść z grupy (i dopóki Szkocja nie strzeliła w doliczonym czasie, to nawet było faktycznie realne, że 16/16 notowanych ekip wejdzie). Poza całą Europą, na świecie jest jeszcze trochę ekip notowanych wyżej niż Polska, jak np. Kolumbia, Senegal, Iran, Ekwador, Korea, Australia, Panama, Egipt. Tak więc wyzwanie awansu na Mundial i awansu do "finałowej 32" jest oficjalnie podobne.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Jednocześnie zawsze pojawią się głosy, że "co to za MŚ bez Włochów". A mogą to być już trzecie z rzędu, jeśli nie udowodnią jakości na boisku, tylko będą liczyli, że wygra im to historia.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 51 minut temu, Pix napisał(a):Biorąc pod uwagę, jakie dziwne państwa biorą udział w tym mundialu, to jest duże prawdopodobieństwo, że same baraże będą dużo trudniejsze, niż późniejsze wyjście z grupy na turniejuZ drugiej strony - jak sobie myślę, jak nasze gwiazdy podeszłyby do meczu z Curacao, Haiti czy Uzbekistanem to sorry, ale się boję. My nie umiemy grać z tymi typowo słabszymi, bo albo nam siada głowa i wszystkich lekceważymy, albo przeciwnicy mają mecz życia. Najlepszy przykład - ostatni mecz z Maltą. Trochę starszy? Finlandia, Mołdawia...