Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 5,8 tys.
  • Wyświetleń 398 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Kurywa tylko niech nikt mi się nie waży pojechać na święta do mamusi z plastikowymi pojemnikami z kurczakiem i ryżem. Matka cały dzień napyerdala w kuchni a tu przyjeżdża wielki kafar co mówi, że nie

• SpacierShark123
    SpacierShark123

Mnie tam się w sumie podoba ten okres , mimo że na siłowni masa nie ogarów zajmujących maszyny to czuję się BÓG MIĘŚNI wśród tych nędzników . Zaczepiają o rady , dziewczyny spoglądają na moje muskular

Opublikowano

No dokladnie, w kazdym temacie spam jebanego atencjusza xD

Opublikowano
20 minut temu, kanabis napisał(a):

No dokladnie, w kazdym temacie spam jebanego atencjusza xD

Mój spam to twój intelektualny szczyt XD Człowiek czyta twoje porady i nie wierzy ze w XXI wieku można pierdolic takie kocopoły. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
1 godzinę temu, krupek napisał(a):

Gdzie taka fajna skarpa odkryta?

58 km od Gdyni. 4 km od Krokowej-Karwińskie błoto II, wejście nr 14 za kaploczką 😁

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzisiaj zrobiłem sobie test czy noga jest już sprawna na 100%.. Dobry dystans i tempo. Spotkałem też typa, który ściąga się psimi zaprzegami. W lato robi 15 km, ale zimą w Skandynawii nawet 200 km dziennie.

Messenger_creation_EA044AE7-3F5E-4DA1-91CC-DA61AB324A94.jpeg

Messenger_creation_5C6418CE-C20C-4778-BB85-9D8E990D3294.jpeg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie trenował ktoś typowo kulturystycznie i przerzucił się na sztuki walki? Już opisywałem w temacie "co mnie wkrvvia" o obecnej kontuzji zerwania mięśnia trójgłowego 4 tygodnie temu i zaraz wyruszam na Polskę bo jutro o 12 mam wizytę u lekarza co liczę że podejmie się operacji i zacznę się powoli odbudowywać( w całej Holandii jest tylko 1 lekarz co potrafi szyć triceps a okres oczekiwania na konsultację+operację to 6 miesięcy co już będzie wymagało przeszczepu no i nie mogę sobie pozwolić na tak długi okres nic nierobienia). Od urazu jako że nie mogę dźwigać ciężarów zacząłem mocno kręcić cardio i mi się spodobało jak niesamowicie odczuwalny jest progres w stosunku do siłowni gdzie po tych 10 latach treningów żeby dalej zrobić widoczny progres musiałbym wskoczyć na porządne dawki sterydianów co kompletnie mi się nie widzi. Patrząc na to jak przyjemnie ogląda mi się progres w kwestii kondycji zacząłem się zastanawiać czy by nie wrócić do sztuk walki może boks albo kickboxing(tego jest w NL więcej) ale zastanawiam się czy te lata treningów i kontuzji nie upośledziły za bardzo ciała i nie będę za bardzo pospinany. Jestem ciekaw czy ktoś był w podobnej sytuacji i miało to jakiś sens, nie chce oczywiście startować w zawodach a raczej liczę że nauczę się porządnie walczyć tak dla samego siebie.

PS. Fajnie jak jest jakaś osoba co mocno się rozciąga bo lata kulturystyki strasznie mnie pospinały i chciałbym być troszkę giętszy a te plany treningowy w sieci wydają się okropne.

Opublikowano

Nic innego Szarku nie wymyslisz jak zwykle codzienne najlepiej rozciaganie statyczne.

Ja zaczalem robic rok czy dwa temu zeby zwiekszyc zakres kroku biegowego. Ladnie weszlo.

A bylem juz tak uposledzony elastycznie ze jak zaczynalem sie rozciagac to nie moglem usiasc w ten sposob zeby dotknac dupą stóp

DSC07120.jpg

Opublikowano
W dniu 15.06.2025 o 23:38, maciucha napisał(a):

Boks z zerwanym tricepsem? Może być ciężko.

Nie no ja go zszywam, za tydzień udało mi się ogarnąć operacje w Polsce ale chce po kompletnym powrocie do zdrowia przejść na boks bo jednak wywiera obecnie u mnie więcej chęci niż powrót do dźwigania którego już mam po prostu dość. Dlatego przez obecny okres do 6 miesięcy(tyle ma trwać maksymalnie dojście do poprzedniego stanu ścięgna po operacji) chce już robić coś co pomoże mi zacząć boksować. Od lat ćwiczę typowo siłowo jak kark z osiedla, nie rozciągam się bo nie ma czasu i nie pracuje nad kondycją, teraz ten okres chce w pełni poświęcić na zbudowanie kondycji, rozciągnięciu się na tyle bym zaraz nie zerwał się boksując no i treningu nóg ale też bez maksów a raczej na duży zakres powtórzeń typowo pod wytrzymałość.

W dniu 16.06.2025 o 19:06, kanabis napisał(a):

Nic innego Szarku nie wymyslisz jak zwykle codzienne najlepiej rozciaganie statyczne.

Ja zaczalem robic rok czy dwa temu zeby zwiekszyc zakres kroku biegowego. Ladnie weszlo.

A bylem juz tak uposledzony elastycznie ze jak zaczynalem sie rozciagac to nie moglem usiasc w ten sposob zeby dotknac dupą stóp

DSC07120.jpg

No zapewne jak każda osoba która kiedyś machała ciężarami wiesz jak ten sport upośledza w tej kwestii jeśli nie dba się o dodatkowe rozciąganie po treningach. Szukałem planów w sieci ale głównie znajduje jakieś vege-hipiski z dziwnymi joga ćwiczeniami a pewnie są specjalne metody rozciągania pod sztuki walki. No nic poszukam czegoś bo nie chce bezczynnie siedzieć przez ten okres.

Opublikowano

Tak, poszperaj jednak jakies rozciagania nastawione na sztuki walki, na forach itd.

Ja nie pomoge bo robie jedynie pod bieganie no ale na pocieszenie ci powiem ze jest naprawde dobrze, nawet juz szpagat chodzil po glowie xd A bylem niesamowicie slabo rozciagniety. Kwestia regularnosci, ja robilem niemal codziennie. No i Ci powiem ze nawet nie trwalo dlugo dojscie do fajnej elastycznosci miesni.

Opublikowano

na rower tez polecam rozciąganie, robi duzą różnicę a nie każdy pewnie o tym myśli żeby "otworzyć biodra" co pomoże z zakresem ruchu i n.p. zmniejszeniem szansy na bóle pleców

• 2 tygodnie później...