Opublikowano 8 godzin temu8 godz. 35 minut temu, Masorz napisał(a):Pomiędzy odcinkami robię sobie rewatch Obcego 1 i zaraz dwójka, polecam.Ja zrobiłem rewatch AvP, nie polecam. Tam to dopiero obcy byli mięsem armatnim, jednego baba zabiła włócznią. Nie miałem już siły na dwójkę.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Tak, mam ta kolekcje 4K i ostatnio odswiezylem sobie pierwsze trzy czesci wraz z alternatywnym zakonczeniem trojki. Ten serial…ten jebany serial. Bartkowi z Bez/Schematu urywa jajca wiec tym bardziej bylem sceptyczny bo ten chlopak (mimo iz ma bogata i dopasowana do okolicznosci palete slow) za bardzo kocha wspolczesna popkulture. Wysluchalem jego wypocin, obejrzalem dwa odcinki i sie skonczylo. Trzeciego nawet nie tykam bo po pierwszych dwoch nie tylko serial stracil wiarygodnosc jako reprezentanta uniwersum, ale tez swoja gowniana proba grania na nostalgii kradnie cenne minuty z mojego i tak juz niedlugiego czasu, ktory mi pozostal na tym swiecie. Alien to nigdy nie powinien byc serial, a juz na pewno nie w tej formie. Gra aktorska niektorych tak mnie wkurwia, ze czeskie piwo traci smak. Chce powagi, chce przerazenia, ran, depresyjnych jekow, strachu, osaczenia, zdrad, giwer i miotaczy ognia, a ponad wszystko xenomorfa, ktory jest xenomorfem i probuje uprowadzac ludzi, a nie zazynac ich dla draki. W Aliens nawet kiedy Vasquez i Drake pruja na wszystkie strony i niszcza maszkary, te probuja odciagnac innych dla wiadomych celow. Hudson rowniez jest wciagniety pod podloge, a nie rozszarpany na strzepy. Nagrano ponoc scene gdzie Paxton wisi z rozerwana klata na krotko przed eksplozja. Szkoda, ze nie uwzglednili jej w chociazby wersji rozszerzonej. To disnejowskie cos, z kurwa dziecmi jako bohaterami, juz dla mnie nie istnieje.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Ale serial AvP bazujący na grze to bym przytulił. Choć pewnie gdyby takie coś dostało zielone światło, to wiadomo jakby się to skończyło.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 2 godziny temu, Shen napisał(a):Ja zrobiłem rewatch AvP, nie polecam. Tam to dopiero obcy byli mięsem armatnim, jednego baba zabiła włócznią. Nie miałem już siły na dwójkę.Dwójki nawet nie tykaj, jedynka i tak jest arcydziełem przy tym. W jedynce chociaż udało im się przynajmniej stworzyć jakąś fabułę wokół Predatora i Obcego. Dwójka to durny slasher z bardzo ciemnym obrazem, gdzie mało co widać. Jedyny mały plus to większy gore, bo jedynka była chyba w ogóle PG-13.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 20 minut temu, Butt napisał(a):Dwójki nawet nie tykaj, jedynka i tak jest arcydziełem przy tym. W jedynce chociaż udało im się przynajmniej stworzyć jakąś fabułę wokół Predatora i Obcego. Dwójka to durny slasher z bardzo ciemnym obrazem, gdzie mało co widać. Jedyny mały plus to większy gore, bo jedynka była chyba w ogóle PG-13.Widziałem oba lata temu, więc coś tam pamiętam.35 minut temu, PiotrekP napisał(a):Ale serial AvP bazujący na grze to bym przytulił. Choć pewnie gdyby takie coś dostało zielone światło, to wiadomo jakby się to skończyło.Coś czuję, że dostaniemy film AvP prędzej niż później, skoro nowy Predator będzie się dział w uniwersum Obcego.