Skocz do zawartości

New Super Mario Bros. U Deluxe

Featured Replies

Opublikowano

U mnie też Rayman Legends plasuje się wyżej niż NSMBU. Ale głównie z powodu, który przytoczył XM. - tylko na odwrót. Tuż przed przesiadką na Wii U ograłem NSMBWii, z tegoż powodu NSMBU okazał się być "tylko" tym samym... Natomiast Rayman Legends ogarnął po mistrzowsku ten cały koncept z nietypową architekturą Wii U. A od nowej zabawki oczekiwałem właśnie czegoś nowego, a nie powtórki z rozrywki. Stąd to moje spaczone traktowanie NSMBU. Bo żeby nie było tutaj nieporozumień - NSMBWii to dla mnie (kooperacyjne) dwuwymiarowe platformówkowe mistrzostwo; NSMBU tym samym jest, tylko dodatkowo w oprawie ejdż di.

• Odpowiedzi 343
  • Wyświetleń 68,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• New Super Mario U złojone na 100%(5 gwiazdek). Bardzo dużo pozapominałem z czasów jak maksowałem na wiiu, więc praktycznie na czysto leciałem . Jakieś 15h mi zajął komplecik. Tak jak pisałem wcześniej

• Nie zesikajcie się fanboye

• No i Super Luigi U też złojone na 100%(5 stars) do pary  Szczerze, to jak calakowałem na WiiU kilka temu, to LuigiU wydywało mi się DUŻO trudniejsze od MarioU. Może i plansze mają krótszy timer(100s),

Opublikowano

Przeszedłem wczoraj. Swiaty rocky mines i ten w chmurkach dały trochę popalic, gdy zbierałem wszystkie monety, ale juz ostatni był banalny, tak jak i główny boss. Cóż moge rzecz - genialna gra. Zostało mi troche ukrytych leveli do odkrycia, bodajże 4 i ze 3 monety z innych etapów. Potem zrobie bonusowe stage i zobaczymy - może z miejsca wezmę się za Luigiego. :)

Edytowane przez XM.

Opublikowano

Nsmbu sztosik, ale mówić że jest lepszy od Raymana czy dk to już trzeba mieć nie po kolei w głowie xdd

Obie gry zjadają na śniadanie Mario level designem, muzyka, gameplayem, grafika, wszystkim

Edytowane przez Rayos

Opublikowano

Mam identyczne odczucia

Opublikowano

Jest 100% Marianem. Bonusowy stage po zamku Peach :obama: ile mi napsuło to krwi. Teraz przerwa na Metroida albo B2, a potem wracam do dodatku.

Opublikowano

5 błyszczących gwiazdek jest? Złoto w challenge każdym? :)

Opublikowano

Robiłem tylko story na 100%, tamtego boss rush, challenge czy co tam jeszcze jest nawet nie odpaliłem. 

• 1 rok później...
Opublikowano

A tak w ogóle, to przenosimy do Switcha?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Wylądowały pierwsze recenzje portu na Switcha. Na meta w tym momencie 78 %. W skrócie nadal niesamowicie grywalna, ale niektórzy narzekają, że nic nowego w porcie gry, którą już na WiiU krytykowano za niewielkie zmiany 

Opublikowano

No to cyk, przeniesione do Switcha. Ktoś bierze na premierę?  

Opublikowano

Ja pewnie kupię ale kiedy znajde czas na dłuzsze granie to inna sprawa.

Opublikowano

ja odpuszczam, zrobiłem 100% na Wii U i nie czuję potrzeby kupowania na Switcha. Mogliby zrobić nową część... Albo nowego Super Mario Maker :wub: 

Opublikowano

Ja już dawno wziąłem preorder. Miałem nie brać, ale po sprzedaży WiiU z kumplem co kilka miesięcy w coopie przechodzimy wersję na Wii, więc teraz przerzucimy się na najlepszą grę z serii New. Z resztą dodatek z Luigim miałem, ale jego chyba nie ukończyłem albo słabo pamiętam. Teraz podstawkę i DLC trzeba zrobić na 100 % 

Opublikowano

Ciekawe czy zrobią konwersje 3D World? :) Co do samego New U, może się skuszę jak zakupie Switcha, ale pamiętam że wersja na 3DS-a mnie znużyła...

Edytowane przez metalcoola

Opublikowano

Oczywiscie ze biore tego killera gdyz ominal mnie na wiiu

Opublikowano

Mam nadzieję, że Ci się spodoba Ficuś, nie omieszkaj napisać swojej opinii! 

Opublikowano

Wybitna platformówka. 

Opublikowano

Dla Ficusia to faktycznie może być killer jak nie grał w żadną część z tej podserii.

Tak mi teraz przyszło do głowy, że możemy wrzucać screeny z czasami z challenge’y i zrobić forumowy miniturniej tak jak robiliśmy z time trials w Mario Kart 

Opublikowano
21 minut temu, funditto napisał:

Dla Ficusia to faktycznie może być killer jak nie grał w żadną część z tej podserii.

Tak mi teraz przyszło do głowy, że możemy wrzucać screeny z czasami z challenge’y i zrobić forumowy miniturniej tak jak robiliśmy z time trials w Mario Kart 

Jak najprościej wrzucać screena ze Switcha, żeby nie robić zdjęcia ekranu ?

Opublikowano

robisz screena przyciskiem, wrzucasz na twittera/fejsa przez wbudowany system w konsoli i podrzucasz tu linka 

ew z twittera wrzucasz fote na imgura czy inny serwis hostingowy jak nie chcesz linkowac swojego fb/twittera :)