Skocz do zawartości

Until Dawn

Featured Replies

Opublikowano

Dziś kupiłem za stówe. Chyba nie przeplaciłem?
Czekam na wieczór bo na razie siostrzenica gra w LBP3.

• Odpowiedzi 500
  • Wyświetleń 107,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 24min gameplay, piękna animacja, to będzie dobry tytuł  

• ja pyerdolę

• czarek250885
    czarek250885

Gdyby nie Sony pewnie nie powstałyby takie tytuły jak little big planet, HR, Ico, puppeteer, lub będący w projekcie dreams, ponieważ to Sony daje zielone światło i wie doskonale, że te pozycje celują

Opublikowano

Przepłaciłeś trzeba było czekać do 2020 jak będzie za 10 zł.

Opublikowano

Ja (pipi)ie, no teraz to się w(pipi)ilem. Wbijam sobie platynę, wiec zostały znajdzki i nie umarcie żadnym z bohaterów gierki, lecę od drugiego rozdziału, bo głupi zrobiłem coś złego wiewiórce no i powoli juz wymiotuje od wysluchiwania trzeci raz tych samych kwestii, ale popelnilem jeden błąd

próbowałem Mattem uratować ta kujonke suke i bam umieram :reggie: Ok wczytuje epizod od nowa, lecę dalej, zaczyna sie siódmy rozdział, a sam siedzi uwieziona na krześle i właśnie się dowiaduje, ze wczytanie eizodu=powrót do wyników z pierwszego przejścia.

(pipi)a (pipi)a, no czwarty raz to juz się chyba zrzygam na kolana.

Do poniedzialku trzeba wbić, bo juz się na wymianę ustawiłem :/

Edytowane przez Yakubu

Opublikowano

Ale masz problemy, ciężkie życie trophy whore

Opublikowano

Czym skutkuje zabicie wiewiórki? Jestem w drugim rozdziale i jak nie wpadnie mi przez to jakiś trofik to wolę od razu powtórzyć :P

Opublikowano

Mi platyna zajeła 14h, gre trzeba dwa razy przejść od pewnego momentu,

drugi raz przechodziłem z ang audio. Jeśli ktoś nie przypilnuje znajdek to może i 3 razy, jak zabije sie wiewiórke to

nie pamiętam już dokłądnie, ale jakaś decyzja sie zblokuje i coś pójdzie nie tak xd

Edytowane przez Fanek

Opublikowano

Czym skutkuje zabicie wiewiórki? Jestem w drugim rozdziale i jak nie wpadnie mi przez to jakiś trofik to wolę od razu powtórzyć :P

sam będzie misla ranę na skroni przez ktora nie będzie w stanie schowac sie przed psychopata co skutkuje tym, ze nie znajdziesz kilku znajdziek

Opublikowano

Wniosek taki, żeby nie robić krzywdy zwierzakom, ani wiewiórce ani później łosiom, takie akcje zawsze skutkują później negatywnie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie no gram wlasnie trzeci raz i za kazdym razem odkrywam cos nowego, wiec spoko. Lokalizacja tytulu to jakas kpina dawno nie gralem w tak slaba gre po polsku... Bogate dialogi rodem z psow "Dobra chu... kur.., kur, kur..." ale co mnie rozyebalo to jak do psa powiedzial "dobra głąbek-dąbek" WTF ?!

Edytowane przez spencer13

Opublikowano

Co do dubbingu dopowiem, że tu mogli by dobrać mniej "grzeczne dziewczynki" do dialogów :) Męskie głosy trochę lepiej ale i tak trąci "różem".

Ta cukierkowa dykcja faktycznie może zalatywać tandetą. I tu zgodna. 

Jednak gra nadrabia klimatem i to ją ratuje. 

Ogólnie bardzo dobry tytuł. Minus dubbing. 

Opublikowano

No pierwsze dwa razy gralem inglisz ale dopiero za trzecim razem odkrylwm perelki pokroju "ty stulejarzu albo dzizaz krajst" pisownia orginalna :)

Opublikowano

Przeca mimika to top w grach i jak można grać po PL jak pasuje tam tylko angielski. 

Sporo osób znam, które taką opcję wybrały, choćby z wygody. Dubbing nie jest w UD wybitny, ale nie jest aż tak zły jak się pisze. Oczywiście wersja angielska jest dużo lepsza. Mimika to istna rewelacja, aż L.A. Noire się przypomina.

Przyrównać UD do takiego LotF w tej materii, to różnica kilku klas.

Opublikowano

Skończyłem grę oczywiście w angielskiej wersji. GRa spoczko. Fabuła jak  w horrorze amerykańskim przewidywalna ale fajna zabawa w decydowanie kto zginie . Mi się udało prawie wszystkich dowieźć do końca. Nie chce mi się znajdziek zbierać i powtarzać gre dla trofeów podziwiam tych którym się chciało ale jestem ciekaw losu jednej postaci która u mnie zginęła bardzo szybko, więc pewnie powtórzę ten rozdział aby sprawdzić jak ma przeżyć.

Grafika bardzo ładna szczególnie mimika twarzy. Aktorsko w oryginale też nieźle. Muzyka i klimacik jest. W(pipi)ia ilośc QTE. LEpsze dla mnie od Beyond (bo to s(pipi)ina była) ale Heavy Rain nadal w tym gatunku najlepsze. Na pewno po Bloodborne jedyny ex sony warty ogrania obecnie. jeżeli HR ma u mnie 8/10 to UD dam 7/10.

Gra na raz ale jest to 8 h fajnej zabawy. Polecam za ok 100 zł lub mniej. 

Opublikowano

No czy ja wiem czy taka duza ilosc QTE ?? Wydaje mi sie ze w HR bylo tego znacznie wiecej i na pewno byly trudniejsze.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Skończyłem i mam dostęp do chapterów, teraz mogę X razy zmieniać historię dokonując innych wyborów aż nie wlecą wszystkie trofea?

Edytowane przez michu86-

Opublikowano

Od 4 rozdziału z tego co pamiętam trzeba całość powtórzyć przechodząc po kolei, pod warunkiem że uratowałeś wiewiórke

Opublikowano

Wcale nie

za 1 razem trzeba uratować wszystkich

za 2 razem uśmiercić

jeśli przechodziłeś tak, że grałeś jeszcze z innymi wyborami, to nawet 3 razy trzeba przechodzić na platyne.

Gra przy tych wyborach wygląda bardzo inaczej, prawie jak "zupełnie inna historia".

2 razy przeszedłem, no ale 3 już by mi sie nie chciało.

2 przejścia = 16h

Edytowane przez Fanek

Opublikowano

Może żona przejdzie ;p

Mojej też się bardziej spodobało niż mnie :D do tego stopnia, że ja już chciałem kończyć a ona jeszcze i jeszcze. Typowy babski tytuł, z babskimi romansidłami nastolatków.

No cóż, może nie tyle zawiodłem się, co czuję ogromny niedosyt. Przede wszystkim tytuł jest bardzo krótki, przeszliśmy grę w 3 wieczory. Myślałem że na koniec będzie jakiś ciekawy finał a tu pyk i napisy końcowe.

Nie pociągnął mnie też gameplay w tej filmo-grze, który jest praktycznie zerowy.

Jednak w tym temacie Heavy Rain jest niedościgniony, zaraz potem The Walking Dead, Until Dawn i słabe Beyond na końcu (w te co grałem, może kiedyś machnę Life is Strange czy inne Tales From coś tam).

Ale grafika naprawdę piękna i obok The Order i Driveclub to najładniejszy tytuł jaki widziałem. 7-/10.

Edytowane przez _daras_

Opublikowano

Jednak nie przejdziemy tego po raz kolejny, ani też Walking Deada znudził się po 1 chapterze 2 epizodu.

UD to przechodziłem bo lubię oglądać horrory tego typu gdzie jest grupka nieogarów i są naiwni itd...

Jednak i tak mnie to męczyło - w sensie gameplay o ile można o takim mówić, za mało gry w grze, jednak jako film ujdzie ;)

HR to samo - nawet nie skończyłem, nie dla mnie te klimaty.

Edytowane przez michu86-