Skocz do zawartości

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Featured Replies

Opublikowano

Żeby pokochać tę zeldę trzeba lubić grać w gry, niekoniecznie traktować jako zbiór rzeczy do zaliczenia. 

• Odpowiedzi 4,6 tys.
  • Wyświetleń 407,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• spojrzmy na gierke nie patrzac na to jak dzialala do dzisiaj w trybie stacjonarnym: - zbyt duze i puste przestrzenie, nie raz pare minut biegnie sie w samotnosci po trawce - beka z posterunkow w inn

• Il Brutto
    Il Brutto

No i padl Calamity Ganon, 50 godzin na liczniku, czas napisac male podsumowanie. Piekna to byla gra... a nie czekaj, to byla VTM Bloodlines w ktora gralem 2 miesiace temu, teraz czas na BOMBY PRAWDY.

• Przeszedłem dzisiaj i ja. Na liczniku 90+, zdobyty Master Sword i Hylian Shield, zaliczone wszystkie kapliczki, znalezione 102 Koroki, bestie uwolnione, blablabla. Nie ukrywam, że od 80 shrine'a w gór

Opublikowano

Wbiłem się na pustynię w Zeldzie (po około 50h gry idac moja ścieżka gry) i dostaje tam ładny wyeb. Tak jak do tej pory walka była przyjemna i raczej łatwa, tak teraz zrobił się trochę Wiedźmin i Dark Souls. Przygotowywanie eliksirów i odpowiednich potraw, odciaganie ze stada potworów pojedyncze jednostki, czekanie na atak przeciwnika, unik i cios to podstawa. Nie ma tu miejsca na bezmyślne machanie mieczem. No i walka z pierwszym Divine Beast, która trwała ze 2h to cudo. :banderas:

Edytowane przez Lukas_AT

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja bym polecił z expansion pack, ale niektórzy np. Godot napiszą, że jest za drogi i nie warto

Opublikowano

A ja właśnie wróciłem do Zeldy, żeby ograć dodatki i polecam poczekać aż pojawią się na jakiejś promocji. 

Opublikowano

Expansion pass super, ale nie wart 80 PLN. Za bardzo czuć w tym wycięta zawartością 

Opublikowano

Ok wezme podstawe, jak mnie nie zmeczy po przejsciu to dobiore dodatki. 

Jest jakas data kiedy beda te punkty za zakupy gier?

Opublikowano

Od premiery switcha sa te punkty, od marca po prostu zmienia sie przelicznik i wchodzi mozliwosc kupna za punkty rzeczy z eshopu

Opublikowano

Dzieki za odpowiedz, mialem czekac do marca na wieksza liczbe punktow, ale ze walcze z grypa w domu, kupilem teraz i przeszedlem platou. Fajny szpil jak na razie:)

Opublikowano

Szkoda, że koń w tej Zeldzie jest bezużyteczny, nawet mniej przydatny, niż w Ocarynie. Mogli zrobić coś takiego, że można go przywołać w trakcie lotu na lotni, wtedy miałoby to sens. Schodzisz z konia, wspinasz się, zlatujesz na lotni i galopujesz dalej. Tyle tych stajni, a mało się z niego korzysta, no chyba, że tylko ja tak miałem :).

Edytowane przez zdrowywariat

Opublikowano

No ja też na kilkadziesiąt godzin grania z 3min jeździłem na koniu.

Opublikowano

W ogóle koń w tej grze to zwykła zwała, więcej to tam z buta wszystko zwiedzałem lub używałem teleportacji do szrajnów.

Opublikowano

no koń bardzo nieprzydatny z powodu tego, że się z nami nie teleportuje. Dużo prościej byhło go zostawić gdzies samemu sobie i iść na piechotę albo się teleportować. Bardzo pomocny za jest teleport konia z DLC, wtedy faktycznie ma sens jazda na nim ,bo zawsze masz go pod ręką i zauwazyłem, że jak tylko odnalazłem potrzebny do tego sprzęt w DLC, to dużo, dużo więcje korzystałem z konia, praktycznie wszędzie gdzie się dało. 

Opublikowano

A mi się konikiem bardzo przyjemnie galopowało (plus miła muzyczka). Chociaż rzeczywiście wręcz znikomo uwzględniając ogrom świata. Zazwyczaj na piechotkę - z teleportacji korzystałem bardzo rzadko (nawet nie wiedziałem, że koń nie teleportuje się razem z Linkiem).

Zaraz minie roczek - były jakieś ploty na temat edycji GOTY, czy - jak coraz częściej u Nintendo bywa - edycji DeluXe ;) ?? Jeżeli Nintendo idzie z duchem czasu, to może przy odgrzewanych kotletach, przepustkach sezonowych, czy zbliżającym się płatnym online, i wersje gry roku się pojawią?

Opublikowano

Dla tych co są zainteresowani to pojawiła się możliwość zamówienia ost'a z Zeldy:BotW w werrsji limitowanej za 7000 yen'ów  i standardowej za 5000 yenów. Premiera 25 kwietnia.

zelda_breath_of_wild_soundtrack.jpeg

zelda_breath_of_wild_soundtrack_2.jpeg

https://mynintendonews.com/2018/03/02/japan-the-official-legend-of-zelda-breath-of-the-wild-ost-announced/

Ja tam się jeszcze zastanawiam czy brać limitowaną edycję, czy jednak standardową...

Edytowane przez P-chan

Opublikowano

@chrno-x

Ja tam zapewne będę zamawiał z CDJapan'a, bo upatrzyłem tam sobie jeszcze pewnego artbook'a. Choć nie wiem czy nie kupię jednak osobno. Tylko czekam na wypłatę bo w CDJ trzeba płacić od razu przy składaniu zamówienia. No chyba że zamówię na amazonie tak jak ost'a z Xeno 2...

@MichAelis

I właśnie dlatego się zastanawiam, czy w ogóle mi jest ten gadżet potrzebny, by wywalać kasę na limitkę. Ale do wypłaty pewnie podejmę decyzję...

Opublikowano

Dzisiaj rocznica wydania gry roku, a może i dekady.

Wszystkiego najlepszego Zeldunio, pozwoliłaś mi znowu uwierzyć w magię serii.

Opublikowano

W serię nie wątpiłem, ale BoTW pozwoliła mi uwierzyć, że Nintendo może się otworzyć na ludzi, którzy prędzej nie byli fanami tej firmy. Jednak patrząc z perspektywy roku przekroczyło to moje oczekiwania 

Opublikowano

Sto lat Zeldo i oby kolejny tytuł był bogatszy w zawartość, posiadał mniej pustych terenów, więcej ciekawych questów, normalne dungeony i nie był chamsko pocięty przez DLC :potter:

Opublikowano

Już mogli chociaż zrobić jakieś promo na grę i dlc z tej okazji.

Opublikowano

Odpalilem dzis zelde, pierwszy raz od pazdziernika. To jest cos nierealnego. Takie gry sie nie zdazaja. Juz zapomnialem jakie to dobre bylo.

Opublikowano

Jeśli chodzi o mnie, wszystko przede mną. Zeldę kupiłem z miesiąc temu, pograłem godzinkę i musiałem odstawić bo jednak chciałem dokończyć pewne tytuły. Miałem dzisiaj zrobić pierwsze poważne podejście, ale okazało się, że pierwszy rozdział (i proces) w Danganronpie 2 jest dłuższy niż myślałem... No nic, to może jutro się uda z Zeldą. 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Kupiłem Zeldę i właśnie na nią czekam. Przez najbliższe kilka dni (w tym święta) będę mógł grać tylko na handheldzie. Czy równie fajnie się gra, czy też czekać tydzień i poznawać ten tytuł na TV? :)