Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Mam kompa za 6 tys. i żadnej gry jeszcze nawet na nim nie zainstalowałem. Moja gejmingowa żądza jest zaspokajana przed TV na kanapie, z padem w łapie - jak to wcześniej Mazzeo ujął. W moim odczuciu PC nigdy nie będzie platformą do komfortowego grania.

EOT.

Edytowane przez Humulin

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 405,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano
Dla mnie kupno PC do grania to jakaś abstrakcja. Zwłaszcza, że nie wyobrażam sobie nie zagrać w Uncharted, Halo i Zeldę. Więc i tak wszystkie konsole muszę mieć. Z pecetowych exów interesuje mnie tylko Diablo 3. Nie dam 2k za kompa, żeby pograć w Diablo 3. Nie przy tylu grach na konsole. Tym bardziej, że ładniejsza grafika mnie ryra, a na gry mnie stać

Albert, nie pisz więcej, że trzeba mieć wszystkie konsole, aby być prawdziwym graczem. Bo wiele osób może sobie tam wstawić X360/PS3/Wii i też nie będą chcieli kupować dodatkowego sprzętu żeby ograć jedną grę.

Opublikowano

Źle to napisałem. Miałem na myśli to, że dla Diablo3 zastanawiam się nad wydaniem kasy. A gier pecetowych, które mnie interesują jest zdecydowanie więcej. Company of Heroes, Cywilizacje, HOM&M, Starcraft 2 i ogólnie różne strategie. Niestety, nawet lord Tywin Lannister nie srał kasą, ja tym bardziej. Na konsolach mam więcej gier w które bym pograł. Aczkolwiek na PC już się tyle tego zebrało, że nie wykluczam kupna w najbliższym czasie. Zwłaszcza, że next genów ani widu ani słychu, poza WiiU, które bez gier mnie nie interesuje

Opublikowano

Z Diablo III coś jest optymalizacyjnie posrane. Jest dużo tematów w necie o tym. Od siebie mogę dodać ,że ostatnio modernizowałem kompa za ponad tysiąc złotych a Diablo i tak obojętnie jakie detale coś tak dziwnie czasami ( raz tak, raz nie w tych samych miejscach ) przeskakuje. Postać, obraz jakby się przycinały podczas scrollingu. Czuj się więc ostrzeżony ; d

PS : Nie pisać tu teraz komu to ponoć chodzi płynniutko na fulla na jakichś złomach.

Edytowane przez Sebastian Ś.

Opublikowano

Mam pc z 2002 roku i jedyny upgrade jaki zrobiłem to dołożenie ramu. Teraz jest całe 1.2 giga. Czasami gram w literaki na kurniku.

Opublikowano

chwalisz sie, czy żalisz?

co do Diablo 3, u siebie sprawdzałem jedynie triala i na integrze nawet mi śmigał, jedynie z 1080p miał problem.

Opublikowano

Dla mnie teraz, na koniec generacji, kiedy obie konsole zaczynają niedomagać graficznie w przypadku multiplatform PC stał się w sumie głównym sprzętem do grania, Xbox to tylko tak bonusowo na Halo/Forze.

Opublikowano

co do exów to kwestia gustu kto co woli, ale do rozgrywek sieciowych xbox bije ps3 na głowę płatnym=lepszym XBL, cross game chatem oraz lepszą optymalizacją multiplatform ;]

Opublikowano

Ciekawe czy Sony w ps4 wprowadzi płatny online. MS z tego tytułu ma niezłe zyski(?)

Edytowane przez Lionel

Opublikowano

co do exów to kwestia gustu kto co woli, ale do rozgrywek sieciowych xbox bije ps3 na głowę płatnym=lepszym XBL, cross game chatem oraz lepszą optymalizacją multiplatform ;]

Mieszkamy w Polsce, dlatego bezpłatne = lepsze.

Opublikowano

Dla mnie teraz, na koniec generacji, kiedy obie konsole zaczynają niedomagać graficznie w przypadku multiplatform PC stał się w sumie głównym sprzętem do grania, Xbox to tylko tak bonusowo na Halo/Forze.

W starsze gry które wyszły również na PC wolę pograć właśnie na komputerze. Dlaczego ? Po czasie takie gry idą już nawet na średnim kompie w stałych 60 i wyżej fpsach oraz max detalach przez co nadal wyglądają nieźle. Na konsolach niestety już na zawsze dane gry zostaną w 30 klatkach + dropy i pewne okrojenia graficzne.

Dlatego jak chcę sobie odświeżyć daną multiplatformową starszą grę to tylko PC. Z trochę nowszych szykuje się powoli na ostatniego Deusa, wyjdzie tanio, płynnie i nadal zadowalająco graficznie : ))

PS : Ostatnio sobie chciałem odświeżyć Half-Life 2 z pierwszego Xboxa. Niestety to tak klatkuje ,że jak dla mnie nie da się grać przyjemnie. To samo Morrowind ale tam jeszcze dochodzą za długie loadingi i okrojenia w gameplayu. Od tego czasu starsze gry tylko na PC.

Edytowane przez Sebastian Ś.

Opublikowano

Możecie już przestać (pipi)ć o tych kompach? Niech ktoś z moderacji coś z tym zrobi, bo od tego jest dedykowany dział.

Opublikowano

Ale ja nie robię dramy z tego powodu. Już pojutrze będą na(pipi)iał w to do upadłego, tak jak i kilkadziesiąt innych osób z friendlisty. Uwielbiam te momenty, kiedy w lobby mam parenaście osób chętnych do gry i żonglowanie między grupami XBL, gdzie w każdej jest ekipa 7 grających. Czuję od razu że uczestniczę w dużym wydarzeniu :) I będe miał wywalone m.in. na jakiś ułomów którzy po polsku nie umieją nic napisać.

Przypomnijmy za to co się działo tamtej jesieni z Uncharted 3, niektórzy dostawali palpitacji serca na widok ósemek.

www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=449825

http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=449722

sam "Uncharted 3 Review Thread" z neogafa został usunięty i nie da się go znaleźć już.

Opublikowano

Dla mnie kupno PC do grania to jakaś abstrakcja. Zwłaszcza, że nie wyobrażam sobie nie zagrać w Uncharted, Halo i Zeldę. Więc i tak wszystkie konsole muszę mieć. Z pecetowych exów interesuje mnie tylko Diablo 3. Nie dam 2k za kompa, żeby pograć w Diablo 3.

Kupilem PC do grania i jakos nie widze w tym nic niezwyklego.

Kupilem go bo jestem fanem wyscigow. A prawda jest taka, ze w tej kwestii pecet jest kapitalna platforma do grania.

Zwlaszcza jesli chodzi o simy (rFactor 2, GSC2012, Project Cars i inne). Do tego fantastyczna arcadowka w postaci Trackmanii 2.

Nawet multiplatformowe wyscigi sa po prostu lepsze chocby ze wzgledu na mozliwosc dowolnego ustawienia kierownicy (takie WRC3 na konsolach ma zablokowany obrot na 180 stopni...)

No a jak juz mam w posiadaniu peceta, ktory jest w stanie pociagnac wiekszosc gier w wyraznie wyzszej jakosci, to nie widze powodu dlaczego nie mialbym na nim grac w multiplatformy obslugujace pada od 360tki (a obecnie masa gier jest pod to przystosowana).

Opublikowano

Tyle pochlebnych opinii o PC, szkoda, że Stąna nie dożył tych czasów :(

Opublikowano

przyjdzie nowa generacja i wszyscy zapomną o pcetach

Opublikowano

Taka tendencja o wychwalaniu PC zawsze ma miejsce pod koniec generacji konsol. Jak na początku wychodziły gry na PS3/X360 to pecetowa brać podkuliła ogon, teraz ich kolej.

Ale na serio, nie gadajcie o tym tutaj, tu piszemy o Halo 4 vs. the world, exach na PS3, rozkminach Mendrka i Daddyego o wyższości jednego nad drugim i oczywiście do dziś nie rozstrzygnięty spór - "PSN czy Live"?

Opublikowano

Ile razy można wałkować oczywisty fakt, że xbox jest lepszy od ps3? PC to powiew swiezosci do tego tematu.

Opublikowano

Ale ja nie robię dramy z tego powodu. Już pojutrze będą na(pipi)iał w to do upadłego, tak jak i kilkadziesiąt innych osób z friendlisty. Uwielbiam te momenty, kiedy w lobby mam parenaście osób chętnych do gry i żonglowanie między grupami XBL, gdzie w każdej jest ekipa 7 grających. Czuję od razu że uczestniczę w dużym wydarzeniu :) I będe miał wywalone m.in. na jakiś ułomów którzy po polsku nie umieją nic napisać.

Przypomnijmy za to co się działo tamtej jesieni z Uncharted 3, niektórzy dostawali palpitacji serca na widok ósemek.

www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=449825

http://www.neogaf.co...ad.php?t=449722

sam "Uncharted 3 Review Thread" z neogafa został usunięty i nie da się go znaleźć już.

NIe został, http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=448512
Opublikowano

Nie wiem co jest lepsze. PS3 ma więcej exów, oferuje większą różnorodność ale multiplatformy na teoretycznie potężniejszej konsoli wyglądające gorzej niż na o ponad rok starszym X360 to totalna porażka. Chyba największy fail tej dekady. Nie wiem czy winić za to Sony odpowiedzialne za skomplikowaną architekturę konsoli czy developerów, którzy zdając sobie sprawę z gorszej jakości ich gier na PS3 wołali od klientów kasę, którzy płacili tyle samo co posiadacze X'a a w gruncie rzeczy dostawali gorszy port na ponoć lepszej i droższej konsoli. O (pipi)a...

I ja też w takim razie należę do tego grona frajerów...

Edytowane przez Nemesis US

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.