Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Mam kompa za 6 tys. i żadnej gry jeszcze nawet na nim nie zainstalowałem. Moja gejmingowa żądza jest zaspokajana przed TV na kanapie, z padem w łapie - jak to wcześniej Mazzeo ujął. W moim odczuciu PC nigdy nie będzie platformą do komfortowego grania.

EOT.

Edytowane przez Humulin

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 374,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano
Dla mnie kupno PC do grania to jakaś abstrakcja. Zwłaszcza, że nie wyobrażam sobie nie zagrać w Uncharted, Halo i Zeldę. Więc i tak wszystkie konsole muszę mieć. Z pecetowych exów interesuje mnie tylko Diablo 3. Nie dam 2k za kompa, żeby pograć w Diablo 3. Nie przy tylu grach na konsole. Tym bardziej, że ładniejsza grafika mnie ryra, a na gry mnie stać

Albert, nie pisz więcej, że trzeba mieć wszystkie konsole, aby być prawdziwym graczem. Bo wiele osób może sobie tam wstawić X360/PS3/Wii i też nie będą chcieli kupować dodatkowego sprzętu żeby ograć jedną grę.

Opublikowano

Źle to napisałem. Miałem na myśli to, że dla Diablo3 zastanawiam się nad wydaniem kasy. A gier pecetowych, które mnie interesują jest zdecydowanie więcej. Company of Heroes, Cywilizacje, HOM&M, Starcraft 2 i ogólnie różne strategie. Niestety, nawet lord Tywin Lannister nie srał kasą, ja tym bardziej. Na konsolach mam więcej gier w które bym pograł. Aczkolwiek na PC już się tyle tego zebrało, że nie wykluczam kupna w najbliższym czasie. Zwłaszcza, że next genów ani widu ani słychu, poza WiiU, które bez gier mnie nie interesuje

Opublikowano

Z Diablo III coś jest optymalizacyjnie posrane. Jest dużo tematów w necie o tym. Od siebie mogę dodać ,że ostatnio modernizowałem kompa za ponad tysiąc złotych a Diablo i tak obojętnie jakie detale coś tak dziwnie czasami ( raz tak, raz nie w tych samych miejscach ) przeskakuje. Postać, obraz jakby się przycinały podczas scrollingu. Czuj się więc ostrzeżony ; d

PS : Nie pisać tu teraz komu to ponoć chodzi płynniutko na fulla na jakichś złomach.

Edytowane przez Sebastian Ś.

Opublikowano

Mam pc z 2002 roku i jedyny upgrade jaki zrobiłem to dołożenie ramu. Teraz jest całe 1.2 giga. Czasami gram w literaki na kurniku.

Opublikowano

chwalisz sie, czy żalisz?

co do Diablo 3, u siebie sprawdzałem jedynie triala i na integrze nawet mi śmigał, jedynie z 1080p miał problem.

Opublikowano

Dla mnie teraz, na koniec generacji, kiedy obie konsole zaczynają niedomagać graficznie w przypadku multiplatform PC stał się w sumie głównym sprzętem do grania, Xbox to tylko tak bonusowo na Halo/Forze.

Opublikowano

co do exów to kwestia gustu kto co woli, ale do rozgrywek sieciowych xbox bije ps3 na głowę płatnym=lepszym XBL, cross game chatem oraz lepszą optymalizacją multiplatform ;]

Opublikowano

Ciekawe czy Sony w ps4 wprowadzi płatny online. MS z tego tytułu ma niezłe zyski(?)

Edytowane przez Lionel

Opublikowano

co do exów to kwestia gustu kto co woli, ale do rozgrywek sieciowych xbox bije ps3 na głowę płatnym=lepszym XBL, cross game chatem oraz lepszą optymalizacją multiplatform ;]

Mieszkamy w Polsce, dlatego bezpłatne = lepsze.

Opublikowano

Dla mnie teraz, na koniec generacji, kiedy obie konsole zaczynają niedomagać graficznie w przypadku multiplatform PC stał się w sumie głównym sprzętem do grania, Xbox to tylko tak bonusowo na Halo/Forze.

W starsze gry które wyszły również na PC wolę pograć właśnie na komputerze. Dlaczego ? Po czasie takie gry idą już nawet na średnim kompie w stałych 60 i wyżej fpsach oraz max detalach przez co nadal wyglądają nieźle. Na konsolach niestety już na zawsze dane gry zostaną w 30 klatkach + dropy i pewne okrojenia graficzne.

Dlatego jak chcę sobie odświeżyć daną multiplatformową starszą grę to tylko PC. Z trochę nowszych szykuje się powoli na ostatniego Deusa, wyjdzie tanio, płynnie i nadal zadowalająco graficznie : ))

PS : Ostatnio sobie chciałem odświeżyć Half-Life 2 z pierwszego Xboxa. Niestety to tak klatkuje ,że jak dla mnie nie da się grać przyjemnie. To samo Morrowind ale tam jeszcze dochodzą za długie loadingi i okrojenia w gameplayu. Od tego czasu starsze gry tylko na PC.

Edytowane przez Sebastian Ś.

Opublikowano

Możecie już przestać (pipi)ć o tych kompach? Niech ktoś z moderacji coś z tym zrobi, bo od tego jest dedykowany dział.

Opublikowano

Ale ja nie robię dramy z tego powodu. Już pojutrze będą na(pipi)iał w to do upadłego, tak jak i kilkadziesiąt innych osób z friendlisty. Uwielbiam te momenty, kiedy w lobby mam parenaście osób chętnych do gry i żonglowanie między grupami XBL, gdzie w każdej jest ekipa 7 grających. Czuję od razu że uczestniczę w dużym wydarzeniu :) I będe miał wywalone m.in. na jakiś ułomów którzy po polsku nie umieją nic napisać.

Przypomnijmy za to co się działo tamtej jesieni z Uncharted 3, niektórzy dostawali palpitacji serca na widok ósemek.

www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=449825

http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=449722

sam "Uncharted 3 Review Thread" z neogafa został usunięty i nie da się go znaleźć już.

Opublikowano

Dla mnie kupno PC do grania to jakaś abstrakcja. Zwłaszcza, że nie wyobrażam sobie nie zagrać w Uncharted, Halo i Zeldę. Więc i tak wszystkie konsole muszę mieć. Z pecetowych exów interesuje mnie tylko Diablo 3. Nie dam 2k za kompa, żeby pograć w Diablo 3.

Kupilem PC do grania i jakos nie widze w tym nic niezwyklego.

Kupilem go bo jestem fanem wyscigow. A prawda jest taka, ze w tej kwestii pecet jest kapitalna platforma do grania.

Zwlaszcza jesli chodzi o simy (rFactor 2, GSC2012, Project Cars i inne). Do tego fantastyczna arcadowka w postaci Trackmanii 2.

Nawet multiplatformowe wyscigi sa po prostu lepsze chocby ze wzgledu na mozliwosc dowolnego ustawienia kierownicy (takie WRC3 na konsolach ma zablokowany obrot na 180 stopni...)

No a jak juz mam w posiadaniu peceta, ktory jest w stanie pociagnac wiekszosc gier w wyraznie wyzszej jakosci, to nie widze powodu dlaczego nie mialbym na nim grac w multiplatformy obslugujace pada od 360tki (a obecnie masa gier jest pod to przystosowana).

Opublikowano

Tyle pochlebnych opinii o PC, szkoda, że Stąna nie dożył tych czasów :(

Opublikowano

przyjdzie nowa generacja i wszyscy zapomną o pcetach

Opublikowano

Taka tendencja o wychwalaniu PC zawsze ma miejsce pod koniec generacji konsol. Jak na początku wychodziły gry na PS3/X360 to pecetowa brać podkuliła ogon, teraz ich kolej.

Ale na serio, nie gadajcie o tym tutaj, tu piszemy o Halo 4 vs. the world, exach na PS3, rozkminach Mendrka i Daddyego o wyższości jednego nad drugim i oczywiście do dziś nie rozstrzygnięty spór - "PSN czy Live"?

Opublikowano

Ile razy można wałkować oczywisty fakt, że xbox jest lepszy od ps3? PC to powiew swiezosci do tego tematu.

Opublikowano

Ale ja nie robię dramy z tego powodu. Już pojutrze będą na(pipi)iał w to do upadłego, tak jak i kilkadziesiąt innych osób z friendlisty. Uwielbiam te momenty, kiedy w lobby mam parenaście osób chętnych do gry i żonglowanie między grupami XBL, gdzie w każdej jest ekipa 7 grających. Czuję od razu że uczestniczę w dużym wydarzeniu :) I będe miał wywalone m.in. na jakiś ułomów którzy po polsku nie umieją nic napisać.

Przypomnijmy za to co się działo tamtej jesieni z Uncharted 3, niektórzy dostawali palpitacji serca na widok ósemek.

www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=449825

http://www.neogaf.co...ad.php?t=449722

sam "Uncharted 3 Review Thread" z neogafa został usunięty i nie da się go znaleźć już.

NIe został, http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=448512
Opublikowano

Nie wiem co jest lepsze. PS3 ma więcej exów, oferuje większą różnorodność ale multiplatformy na teoretycznie potężniejszej konsoli wyglądające gorzej niż na o ponad rok starszym X360 to totalna porażka. Chyba największy fail tej dekady. Nie wiem czy winić za to Sony odpowiedzialne za skomplikowaną architekturę konsoli czy developerów, którzy zdając sobie sprawę z gorszej jakości ich gier na PS3 wołali od klientów kasę, którzy płacili tyle samo co posiadacze X'a a w gruncie rzeczy dostawali gorszy port na ponoć lepszej i droższej konsoli. O (pipi)a...

I ja też w takim razie należę do tego grona frajerów...

Edytowane przez Nemesis US

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.