Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Lords of the Fallen

Featured Replies

Opublikowano

Ale karny pytong za ciosy na rb i rt (xo)

Ktoś tam musiał przyjąć sporą dawkę mocarza

przecież schemat sterowania jest praktycznie identyczny z tym z soulsów, co w nim złego? 

• Odpowiedzi 435
  • Wyświetleń 100,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• LOTF miał być dla mnie grą, które wymaże awersję do serii Souls, z tego względu, że jest prostszy. Okazał się gwoździem do trumny, nigdy nie sięgnę już po grę tego typu, o Bloodborne zapominam już kom

• moja pełna recenzja gry: http://gramgry.blogspot.com/2014/10/lords-of-fallen-recenzja.html   zapraszam

• Odinstalowac ja

Opublikowano

ooo...., dzięki za info - soulsy mogę skreślić z listy do ogrania

nie ma w tym nic złego ale dla mnie jest to niewygodne, ja jestem wychowany na gierkach gdzie lekki atak to  :x: , mocny  :y:

w lotf cały czas wbijam do kolesia i zamiast go klepać to zmieniam mikstury lub postać zakłada/zdejmuję tarczę

trochę bekowo to wygląda he he

Opublikowano

kwestia przyzwyczajenia, IMO sprawdza sięto super już od 6 gier, więc po co to zmieniać? ;) soulsy ograj, o klase lepsze od lotfa

Opublikowano

teraz żałuję, że na koniec rzuciłem parę statsów do zręczności a nie siły, bo finalny boss mnie męczy. Zadaję mu ~100 obrażeń z wyskoku, więc walka się niezwykle dłuży i zanim go zabijam, to już mam tak mało HP, że padam na hita w końcu :/ Muszę trochę podkoksić do 28 siły (mam 25), żeby Last Willa ubrać, podobno dobry mieczyk. Eeeeh, na koniec tak zyebać :P 

Opublikowano

Biora pod uwage poprzednie starcia to ostatni boss jest dosyc ciezki przy niektorych buildach. Idac w sile zjechalem go jak szmate, jak przy kolejnym przejsciu poszedlem w faith to byla ciezka przeprawa.

Opublikowano

No ja właśnie robiłem builda pod wiarę i siłę ale coś mi odbiło i przed ostatnim lordem zacząłem inwestować w zręczność :facepalmz:

Opublikowano

z tego co pamietam pod kazda statystyke jest jedna bron ktora sie dobrze skaluje, hybrydy sa (pipi)owe

Opublikowano

No właśnie dlatego z(pipi)alem :-D ale spoko, brakuje mi 2 siły do tej ostatniej woli, więc będzie git.

Tak czy inaczej gra jest bardzo dobra, chyba zrobię calaka, bo w zasadzie wszystkie inne aczki wpadły mi z marszu i zostały mi tylko te na ng+ i ++

Opublikowano

tez wbilem, gra jest mega krotka jak wie sie gdzie isc. 

Opublikowano

No teraz mi dużo zajęło bo lizalem ściany i latalem wszędzie, faktycznie, jak się ogarnie gdzie iść to gra jest krótka. To w zasadzie 4, może 5lokacji na krzyż . Ciekawe jak dużo ominąłem i tak, skoro nadal nie wpadły aczki za unikalne bronie i zestawy zbroi.. M

Opublikowano

no pierwsze przejscie mialem dosc dlugie i cos tam kluczylem, ale potem kolejne dwa to speedruny. Wiem ze jakis sprzet jest chyba w tych roznych portalach. Gralem na premiere juz nie pamietam dokladnie. 

Opublikowano

Wszystkie portale zaliczone, generalnie tak jak mówiłem, zostały mi tylko trochę na ng+, zabicie bossa jego własną bronią itp. Jak skończę to sprawdzę w jakimś poradniku, co pominąłem, chociaż już teraz mam jeden typ...

Opublikowano

Kupiłem w dzień premiery na ps4, doszedłem do drugiego lorda i poległem. Postanowiłem dać jeszcze jedną szanse tej grze jak się dowiedziałem,że wchodzi w gwg. Dodam tylko,że to moja pierwsza gra tego typu, a mega się wkręciłem.

(pipi) co to jest za giera!  :obama:  Polacy jednak potrafią. Cieszy mnie fakt,że dwójka jest w produkcji.  :banderas:

Chyba teraz dam szanse Soulsom.

Edytowane przez creatinfreak

Opublikowano

a ja sie wkurzylem, nie wpada mi aczek za 20 setow zbroi, chociaz mam 21 :/

EDIT

No nic, gra ukonczona, z Last Will boss padl w 2 minuty... przy okazji okazalo sie ze gralem wojownikiem a nie klerykiem jak caly czas myslalem :dunno: 29h na liczniku, 72 poziom

Edytowane przez Rayos

Opublikowano

ej no (pipi)a, mam 64 notatki i tez nie wpadlo trofeum za nie (wlasnie wlazlem na ng+).........

Opublikowano

@Rayos - ja też będę się przymierzał do 100% w osiągnięciach także napisz proszę tutaj swoje porady bo dzisiaj zaczynam swoją przygodę w LOTF!

Opublikowano

nie złap bugów :gayos: 

zwiedzaj wszystko, lataj wszędzie, nie pomijaj żadnych portali, kluczy, notatek, skrzyń, szukaj murów do przebicia ;) po prostu zwiedzaj każdy kąt. 

Ale i tak się wszystko pojdzie sypać jak się trofea/aczki zgliczują jak u mnie... :/ 

Opublikowano

wpadło drugie zakończenie na NG+, zapomniałem ubrać runę, przez co odblokowałem nie to zakończenie co trzeba XD 

w sumie dziwne, nawet pomimo nie ubrania runy, to powinno sie odblokowac trofeum za 

zwyciestwo ludzi... a ja runy nie odblokowalem, a zrobilo sie zakonczenie za rownowage...

Edytowane przez Rayos

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

na jutubie widzialem jakis gejmplej i na ps4 framerate srednio dawal rade.

moze jakies pacze wyszly czy cos? jest lepiej?

Opublikowano

wyszlo wiele, ale jak teraz gra dziala to nie wiem. Gralem po premierze i wtedy z tym bylo slabo. 

Opublikowano

zrobilem 2.5 przejscia (przerwalem trzeci, bo soulsy) na X1 i framerate jakos nigdy nie spadal ponizej sensownego poziomu

Opublikowano

Pograłem przedwczoraj ze trzy godzinki i gra ani przez moment jakoś poważnie nie chrupnęła. 

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Jako że gierka w plusie pograłem trochę, dwóch bossów na razie położyłem. Czy grę skończę nie wiem, bo mimo tego że nawet wciąga to drewniane sterowanie postacią i praca kamery szczególnie przy lockach to jest (pipi)a dramat. Mam wrażenie że hitboxy też są lekko z(pipi)ane. Cała reszta czyli design przeciwników pancerzy lokacji itp słabiutko i nie ma startu do żadnych Soulsów. Wadzi mi też menu ekwipunku i jego przegląd ale to pewnie do przyzwyczajenia. Jak się komuś nudzi, lubi gry souls-like i ma plusa to śmiało sprawdzać, nie wiem ile obecnie wołają za gierkę ale imo max 50 zł co jest warta.

Opublikowano

Po ostatnich komentach wnioskuję, że to coś jak GOW i Dante's Inferno ?

Dopiero co skończyłem Bloodborne i nie chcę sobie psuć smaku... rozumieć, że mam ominąć LotF ?