Opublikowano 14 listopada 20159 l Najlepszy obraz jaki miałem na konsolach to X360 puszczony przez HD Fury - z HDMI konsoli na VGA w TV, ale obraz pomimo tego był w HD za to z kolorystyką VGA. Było idealnie. Niestety mój nowy TV nie ma wejścia VGA.
Opublikowano 14 listopada 20159 l Jest od groma, tych poradników z ustawieniami RGB pod XOne. Według mnie, to indywidualna sprawa, jeden woli lepszą czerń, tracąc minimum szczegółów, drugi włosy na pindolu, tracąc kolory i poziom czerni.
Opublikowano 14 listopada 20159 l Niestety problem jest z tym, że na Xone traci się dużo szczegółów - jak odpaliłem pierwszą cut scenkę z Halo 5 na lapku a później zobaczyłem to w grze to różnica była ogromna. Chyba odżałuję podskoczę do MM i kupię adapter VGA HDMI do mojego HD Fury i zobaczę jaki będzie efekt
Opublikowano 14 listopada 20159 l U mnie w konsoli "PC RGB", na plazmie "Pełny". Wszystko zależy od obdiornika. X1 nie traci szczegółów, chodzi tylko i wyłącznie o to jak tivik to odbiera. Na poprzednim LDCku musiałem ustawiać nie "Pełny" tylko "Normalny" by uzyskac taki sam efekt/
Opublikowano 14 listopada 20159 l Na Xone masz narzędzie do kalibracji obrazu, poza tym sporo jest tego typu obrazów w sieci. Odpal sobie i ustaw tak, żeby było dobrze. Uważaj też na różne opcje "poprawy" czerni dostępne w TV, które mogą w praktyce niszczyć szarości. Naturalny obraz niekoniecznie musi wydawać się atrakcyjny na pierwszy rzut oka, a sugerowanie się kolorowym Halo jest słabym pomysłem
Opublikowano 16 grudnia 20159 l Panowie problem mam: Podczas gry wyskakuje mi info, że kontroler został odłączony - trwa to dosłownie sekundę ale denerwuje strasznie;/ z Drugim padem takich problemów nie mam... Czy da się "przeinstalować" pada ( brzmi to mega kretyńsko ale jak zobaczyłem update pada to padłem) i czy to może pomóc czy zostaje tylko reklamacja? PS. Mi pady updatetowały się po kablu ( oba wersja z jackiem) PS2. Kpina, że pad ze specjalnej edycji ( forza 6) jest gorzej wykonany od seryjnej czarnej wersji;/ Edytowane 16 grudnia 20159 l przez Meser
Opublikowano 17 grudnia 20159 l Dlaczego gorzej? Gorsze spasowanie i co dziwne gumki na analogach wydają się twardsze od tych ze zwykłego. PS. Ponawiam pytanie czy komuś pad gubi sygnał?
Opublikowano 28 grudnia 20159 l Jakby ktoś chciał pada elite w normalnej cenie to w ultimie mieli dostawę http://www.ultima.pl/ct/xbox-one/sprzet/kontrolery/bezprzewodowy-kontroler-xbox-eliteja właśnie mojego odebrałem. Zakochałem się <3
Opublikowano 29 grudnia 20159 l Mam od gwiazdki i uważam, że to fajny gadzet ale za makx 450 zł 600 to za dużo
Opublikowano 3 stycznia 20169 l Tak, można o tym poczytać tutaj: http://support.xbox.com/en-US/xbox-one/apps/mkv-support
Opublikowano 10 stycznia 20169 l Czyżby rewolucja pukała do drzwi? http://pl.ign.com/xbox-one/1933/news/nadchodzi-rewolucyjna-ladowarka-do-padow-xbox-one
Opublikowano 10 stycznia 20169 l Rewolucja dla producenta. droga łądowarka, która tez będzie zabijać baterie szybciutko...więc prędko będziemy kupywac nowe akumulatorki i napędzać interes. Technologie quick charge sa fajne, ale skracają żywot ogniw z teoretycznych 1000 cykli rozładowań/naładowani do jakichś 600-800. Płacisz drożej, używasz krócej.
Opublikowano 10 stycznia 20169 l Nie widzę sensu. Krócej niż w minutę zmieniam akumulatorki i gram znacznie dłużej niż osiem godzin.
Opublikowano 14 stycznia 20169 l Tak, można o tym poczytać tutaj: http://support.xbox.com/en-US/xbox-one/apps/mkv-supportAle napisów to mi już nie zaczyta
Opublikowano 14 stycznia 20169 l Niestety, odtwarzacz multimediów w XOne nie obsługuje napisów bez względu na ich format...
Opublikowano 14 stycznia 20169 l hardsuby to jedyne wyjście. Napisy obsługuje tylko w netflixie, hulu i SNapie
Opublikowano 14 stycznia 20169 l Ale by wcielić napisy w mkv to trzeba mieć mocny komp... No nic, może wprowadzą obsługę w jakiejś aktualizacji? W sumie jest taki temat na oczekiwaniach użytkowników XO - zdążyłem się doszukać na amerykańskiej stronie.
Opublikowano 27 stycznia 20169 l Czy pada od xbox one można jakoś podłączyć do pc przez bluetooth jak dualshocka 4 ?
Opublikowano 27 stycznia 20169 l To trochę beka, że konkurencyjny pad działa z Windows przez bluetooth. Dzięki za info.
Opublikowano 27 stycznia 20169 l Tak, tylko, że jakoś często łapie się na tym, że gra chce abym nacisnął X i zamiast nacisnąć kwadrat, naciskam krzyżak i mnie to wkurza no nic, pozostaje kabel.