Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Hardware & Software

Featured Replies

Opublikowano

Najlepszy obraz jaki miałem na konsolach to X360 puszczony przez HD Fury - z HDMI konsoli na VGA w TV, ale obraz pomimo tego był w HD za to z kolorystyką VGA. Było idealnie. Niestety mój nowy TV nie ma wejścia VGA.

• Odpowiedzi 738
  • Wyświetleń 64,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• I dobrze ukróci to brudne łapska handlarzy używek i piratów ,którzy kradną pieniądze developerom i wydawcom. A to że kilku ludzi nie kupi przez to nowego Xboxa  ,to mała strata (paru idiotów mniej).

• No i to w związku z tym. Zdania nie zaczyna się od "i", do tego z małej litery, wróć do szkoły.

• Dla xenona, polecam odwiedzić Kotaki i przeczytać artykuł Your Xbox One Games Can Be Suspended (Or Terminated)     X1 jest słabszy, gry będą miały dostęp do jedynie 6 rdzeni CPU, 5GB RAM, i 90% GPU

Opublikowano

Jest od groma, tych poradników z ustawieniami RGB pod XOne. Według mnie, to indywidualna sprawa, jeden woli lepszą czerń, tracąc minimum szczegółów, drugi włosy na pindolu, tracąc kolory i poziom czerni.

Opublikowano

Niestety problem jest z tym, że na Xone traci się dużo szczegółów - jak odpaliłem pierwszą cut scenkę z Halo 5 na lapku a później zobaczyłem to w grze to różnica była ogromna.

Chyba odżałuję podskoczę do MM i kupię adapter VGA HDMI do mojego HD Fury i zobaczę jaki będzie efekt :)

Opublikowano

U mnie w konsoli "PC RGB", na plazmie "Pełny". Wszystko zależy od obdiornika. X1 nie traci szczegółów, chodzi tylko i wyłącznie o to jak tivik to odbiera. Na poprzednim LDCku musiałem ustawiać nie "Pełny" tylko "Normalny" by uzyskac taki sam efekt/

Opublikowano

Na Xone masz narzędzie do kalibracji obrazu, poza tym sporo jest tego typu obrazów w sieci. Odpal sobie i ustaw tak, żeby było dobrze. Uważaj też na różne opcje "poprawy" czerni dostępne w TV, które mogą w praktyce niszczyć szarości.

Naturalny obraz niekoniecznie musi wydawać się atrakcyjny na pierwszy rzut oka, a sugerowanie się kolorowym Halo jest słabym pomysłem

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie problem mam:

Podczas gry wyskakuje mi info, że kontroler został odłączony - trwa to dosłownie sekundę ale denerwuje strasznie;/ z Drugim padem takich problemów nie mam...

Czy da się "przeinstalować" pada ( brzmi to mega kretyńsko ale jak zobaczyłem update pada to padłem) i czy to może pomóc czy zostaje tylko reklamacja?

PS. Mi pady updatetowały się po kablu ( oba wersja z jackiem)

PS2. Kpina, że pad ze specjalnej edycji ( forza 6) jest gorzej wykonany od seryjnej czarnej wersji;/

Edytowane przez Meser

Opublikowano

Dlaczego gorzej?

Gorsze spasowanie i co dziwne gumki na analogach wydają się twardsze od tych ze zwykłego.

PS. Ponawiam pytanie czy komuś pad gubi sygnał?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam od gwiazdki i uważam, że to fajny gadzet ale za makx 450 zł 600 to za dużo

Opublikowano

Rewolucja dla producenta. droga łądowarka, która tez będzie zabijać baterie szybciutko...więc prędko będziemy kupywac nowe akumulatorki i napędzać interes. Technologie quick charge sa fajne, ale skracają żywot ogniw z teoretycznych 1000 cykli rozładowań/naładowani do jakichś 600-800. Płacisz drożej, używasz krócej.

Opublikowano

dla mnie gadzet zbedny robie to tak samo jak mustang

Opublikowano

Ale by wcielić napisy w mkv to trzeba mieć mocny komp... No nic, może wprowadzą obsługę w jakiejś aktualizacji? W sumie jest taki temat na oczekiwaniach użytkowników XO - zdążyłem się doszukać na amerykańskiej stronie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Tak, tylko, że jakoś często łapie się na tym, że gra chce abym nacisnął X i zamiast nacisnąć kwadrat, naciskam krzyżak i mnie to wkurza :) no nic, pozostaje kabel.