Skocz do zawartości

Quantum Break

Featured Replies

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Wyświetleń 205,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Skończyłem wczoraj po 16 godzinach.   Dla mnie to najlepsza gra akcji jaka się ukazała od czasów The Last of Us. Szczerze to gierka mi się spodobała nawet bardziej niż swego czasu Alan Wake, który w

• Kisnę z beki, na tej samej stronie dostajecie previev soundtracka, który zapowiada się genialnie i polecam się z nim zapoznać. Ktoś wrzuca jakieś negatywne informacje o rozdzielczości i oczywiście pik

• cały świat już wie o 720p, ponoć dziś ma być reportaż w Faktach TVN odnośnie tej kwestii, myślę że w dniu premiery gra będzie leżeć w koszykach w Biedronce do kupienia za 15zł.

Opublikowano

Będzie co najmniej dobrze jeśli w finalnej wersji, na normalnych poziomach trudności (wiadomo, że na konfach leci ultra easy + god mode) główny bohater nie będzie takim supermenem i tak szybko zdolności nie będą się ładować.

Fajnie, że przynajmniej jakieś tam elementy otoczenia dadzą się zniszczyć i mają fizykę.

Opublikowano

Generalnie spoko, ale jakoś nic porywającego aż tak nie zobaczyłem - to co najbardziej kuło w oczy to AI przeciwników którzy praktycznie stali na środku i czekali aż ich zabijesz :confused:

Nie przesadzaj. Nieźle działają i pamiętajmy, że większość rywali atakujemy z zaskoczenia, po zatrzymaniu czasu i zmiany kryjówki. Rywale idą, okrążają ( nawet 2 "roboty" to czyniły ) tam gdzie cię ostatnio widzieli, a tym im nagle robisz plecy. Uwielbiam coś takiego. Wiadomo dodatkowo, że to poziom "Hard" nie był. Jest dobrze.

PS : Nie widzę dziur po kulach w ciałach jak w MP3 , co to ma znaczyć ?

Edytowane przez Szatanek

Opublikowano

Strasznie efekciarska gra... co mi się bardzo podoba. Motyw z całkowitym zwolnieniem czasu bardzo dobry, dzięki temu można trochę pokombinować.

Opublikowano

Ściągnąłem ten gameplay w 1080p, odpaliłem na TV i wooow. Miazga, klimat, grafika, zatrzymywanie czasu, liczba efektów na ekranie, draw distance - miazga. Remedy w formie :)

Opublikowano

Graficznie jest bardzo fajnie, otoczka, klimat, zatrzymywanie czasu, ale rozgrywka mnie trochę zawiodła, ale przez to, że oczekiwałem chyba czegoś innego, a tu w sumie kopia gearsów i uncharted z mocami, podobna sytuacja co z The Order. To nie oznacza, że jest źle, bo lubię takie tytuły, ale człowiek się napalał chyba za bardzo.

Opublikowano

Ściągnąłem ten gameplay w 1080p, odpaliłem na TV i wooow. Miazga, klimat, grafika, zatrzymywanie czasu, liczba efektów na ekranie, draw distance - miazga. Remedy w formie :)

skąd masz?

Opublikowano

Podłączam się do pytania :)

Ja mam obawy czy to będzie w 1080p chodzić, chyba do tej pory się nie chwalili nie ?

Opublikowano

Jakoś tak mnie to nie zniszczyło. Po prostu dobry, kapiszonowy szuter.

Opublikowano

Obejrzalem sobie pokaz na Xbonie w swietnej jakosci i mowie tylko jedno - miazdzunia. Szkoda ze nie podali daty premiery czuje w kosciach jesien 2015 :/

Opublikowano

No właśnie szkoda, że brakuje daty premiery, ale mają coś jeszcze na Gamescomie pokazać, więc może gdzieś tam Sam Lake się wygada, które okolice 2015 ;)

Opublikowano
  • Autor

ikYb7tkB8PQuk.gif

ixZRzJknHEPq8.gif

untitled_2_by_giffgiffington-d7uuhd8.gif

01_by_gavinuk86-d7uuabr.gif

Najlepszy gameplay<>pokaz z GC, Remedy potwierdziło że w tygodniu będzie dużo nowych materiałów z gry.

Opublikowano

iFFUEsYhVEt2o.gif

Opublikowano

Wszystkie deski w tych "trzaskach" ruszają się osobno, tak jak każdy element otoczenia, to nie są zlepki tekstur. Robi wrażenie.

Kolejny raz stworzyli niesamowity silnik graficzny.

Ciekawe tylko jak będzie z frameratem, bo przy takich efektach gdzie non stop się wszystko rusza cienko widzę zachowanie stałych 30 FPS bez tearingu.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Gra korzysta z silnika fizycznego, który nazywa się Digital Molecular Matter, dotychczas był on głownie wykorzystywany w filmach, miedzy innymi 'Avatar'. Tu strona producenta silnika

http://www.pixelux.com/index.html

Tu film pokazujący działanie silnika, oczywiście pewnie takich rzeczy nie ma co się spodziewać w QB, ale możliwości są spore i robią wrażenie.

Edytowane przez zloto

Opublikowano

Sporo ciekawych informacji, miedzy innymi o serialu, czy obecnych w grze logicznych puzlach, ktore do rozwiazania beda wymagaly manipulacji czasem : )

Wolałbym dostać właśnie prezentacje takiej przykładowej zagadki , niż ta walkę na moście z tymi dwoma typami :/

Opublikowano

Struktura gry: podział na odcinki --> na końcu każdego zmieniamy naszego bohatera na tego głównego złego i rozgrywamy nim krótszy etap gdzie wybieramy alternatywne ścieżki wydarzeń --> filmik z prawdziwymi aktorami, w którym odzwierciedlone będą nasze wybory.

Opublikowano

Coś w tym stylu. W tym konkretnym momencie na ekranie widać jak ciężarówka uwięziona jest w zakłóceniach czasu.