Opublikowano sobota o 23:341 dzień Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Klasycznie: nieco niebiesko-białego oraz zielonego dobra skąpanego w czerwieni. Edytowane sobota o 23:401 dzień przez Sylvan Wielki
Opublikowano 18 godzin temu18 godz. Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Sega!Golden Axe już miałem ale na składance. Jeszcze Knuckles i mam wszystkie gry z jeżem na Mega Drive.
Opublikowano 17 godzin temu17 godz. 9 minutes ago, iluck85 said:Te okładki Segi czy pudełka od Gameboya robiły na wyobraźnie :)Szkoda, że tylko jedne z nich przetrwały do dzisiaj.
Opublikowano 17 godzin temu17 godz. Golden Axe jest jeszcze w klimatach lat 80. Tak okładka Sonica 3 jak na budżet i marketing gry to jest tragiczna. Chyba najbrzydsza okładka jaką mam w kolekcji na ten system. Spinball ma bardzo fajną.Ogólnie nie podoba mi się też brak konsekwencji, Sega cały czas kombinowała z logami, grzbietami. Zobaczcie, trzy gry każda ma inne logo Segi, inne logo Mega Drive, inny grzbiet no kurde.
Opublikowano 17 godzin temu17 godz. 25 minutes ago, Ukukuki said:Ogólnie nie podoba mi się też brak konsekwencji, Sega cały czas kombinowała z logami, grzbietami. Zobaczcie, trzy gry każda ma inne logo Segi, inne logo Mega Drive, inny grzbiet no kurde.To zupełnie jak pudełka z Xboxa One i XSX. Tak na dobrą sprawę to było więcej takich przypadków, np. boxy z N64 też mają różne grzbiety. Większość w Europie była czarna + logo gry i logo N64, ale czasem pojawiały się też kolorowe tła.
Opublikowano 16 godzin temu16 godz. Kiedyś irytowało mnie wydawanie gier w ramach jakichś Platinum Games, czy Greatest Hits, czyli inna okładka i niższa cena - tak jakby nie można było po prostu obniżyć ceny gry. Sami sobie pod górkę tym robili, bo nie każdego interesowały gry w takich reedycjach, a z ich perspektywy chyba najważniejsza sprzedaż gry. Nie wiem, jakie to straty, może globalnie niewielkie, ale widzę wadę, a nie widzę zalet. Może nie potrafię na to patrzeć z perspektywy rasowego casuala.
Opublikowano 15 godzin temu15 godz. Najbrzydsze były te ekstra klasyki na PC ale jako młody uczniak nie mogłem narzekać bo cena elegancka, do tego często wpadały jako prezenty na wigilię klasową
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. 2 godziny temu, krzysiek923 napisał(a):Kiedyś irytowało mnie wydawanie gier w ramach jakichś Platinum Games, czy Greatest Hits, czyli inna okładka i niższa cena - tak jakby nie można było po prostu obniżyć ceny gry. Sami sobie pod górkę tym robili, bo nie każdego interesowały gry w takich reedycjach, a z ich perspektywy chyba najważniejsza sprzedaż gry. Nie wiem, jakie to straty, może globalnie niewielkie, ale widzę wadę, a nie widzę zalet. Może nie potrafię na to patrzeć z perspektywy rasowego casuala.Na PS2 to były paskudztwa ale cieli koszta w ten sposób, że nie było kolorowego nadruku na płycie i instrukcje (zdażały się wyjątki) były czarno białe. Teraz nie ma instrukcji i mają to w pompce. Wtedy większość moich gier była platynowa bo mogłem sobie pozwolić tylko na gierkę w cenie poniżej 100zł. Pamiętam jak równy rok się męczyłem, aż Kingdom Hearts 2 wleci do tej edycji, by ją zakupić. Raz tylko się ździwiłem przy God of War, bo kupiłem go na obniżce, a przyszedł w normalnym pudełku.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 9 godzin temu, Chewie napisał(a):Najbrzydsze były te ekstra klasyki na PC ale jako młody uczniak nie mogłem narzekać bo cena elegancka, do tego często wpadały jako prezenty na wigilię klasowąZobacz ceny niektórych wydań starej extra klasyki xd po 200-300 zł teraz chodzą.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 11 godzin temu, Czoperrr napisał(a):Szkoda, że tylko jedne z nich przetrwały do dzisiaj.No te kartony z ery GB tragiczne, N64 to samo dopiero pudełka na DS spoko. Ale chodzi o sam fakt i klimat. Sklep z grami, za typem regał z tymi pudełkami i patrzało się jak zaczarowany.Te biedne wydania zawsze psuły harmonię na półce.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 20 minut temu, Ukukuki napisał(a):Zobacz ceny niektórych wydań starej extra klasyki xd po 200-300 zł teraz chodzą.Nawet nie patrze ktore, wypierdolilem wszystko kilka lat temu, Larry 7, Messiah i kilka innych
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 19 minut temu, Shen napisał(a):Nawet nie patrze ktore, wypierdolilem wszystko kilka lat temu, Larry 7, Messiah i kilka innychMessiah grosze kosztuje a Larry to w ogóle był wydany w extra klasyka?
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 2 minuty temu, Ukukuki napisał(a):Messiah grosze kosztuje a Larry to w ogóle był wydany w extra klasyka?pełna listaAlien NationsArthur's KnightsAtlantisAtlantis IIAztecColin McRae RallyCorsairsCultures II Bramy AsgarduDarkened SkyeDescent 3Destruction Derby 2Devil InsideDie by the SwordDracula: ZmartwychwstanieDracula 2: Ostatnie SanktuariumDragon ThroneDroga do IndiiEgipt Przepowiednia HeliopolisExtreme AssaultFalloutFallout 2FaustFreespace: Wielka WojnaFreespace 2Giants Obywatel KabutoGorasul Dziedzictwo SmokaHellboyHeroes of Might and Magic I i II GoldHeroes of Might and Magic III + Armageddon's BladeHeroes of Might and Magic III: The Shadow of DeathHitchcock Ostatnie CięcieHopkins FBIIncubationInsaneInvictusIron StrategyJagged Alliance 2,5Kingdom Under FireKroniki Czarnego KsiężycaLarry 7Lew LeonMDKMDK2MessiahMight and Magic VIIMight and Magic VIIIMillenium RacerOriginal WarsPanzer ElitePielgrzym wg Paulo CoelhoPizza Connection 2Pizza SyndicatePompeiRails Across AmericaRingSacrificeSaga Gniew WikingówScreamer 2Screamer RallySettlersSettlers II: Złota EdycjaŚnieżny Rajd 2002Test Drive 6The Sting: Kariera GangsteraToca Touring Car ChampionshipToca 2 Touring CarsTraffic Giant GoldTzar - Ciężar KoronyWehikuł CzasuWorms 2
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. O kurde, to pewnie jest sporo wart dla osób zbierających pełen set.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Wlasnie zaczalem sobie tak sprawdzac te extra klasyki i niektorych tam grubo popierolilo. Nawet w PL nie ma az tak glupich kolekcjonerow zeby tak przeplacac:https://allegro.pl/oferta/nowa-extra-klasyka-hit-gold-saga-the-settlers-i-iv-pc-pl-18147238587No chyba ze macie ochote zaplacic 7k za Settlersow
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Czyli mówicie że jestem bogaty? Dla kolekcjonerów tej serii i późniejszych polecam ten wątek:https://lowcygier.pl/forum/viewtopic.php?t=18379 Edytowane 2 godziny temu2 godz. przez Postal
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Też musiałem swego czasu to powywalać bo ostał się tylko Tony Hawk American Wasteland, Morrowind i Fallout 3 GOTY w takim pomarańczowym pudełku
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 2 godziny temu, Ukukuki napisał(a):No nie ma, gość od lat wystawia takie pierdoły.Pełno takich cen z kosmosu, u różnych sprzedawców. Nie ma zainteresowania, nikt nie jest tak głupi, nikt tego nie kupuje... No ale pan sprzedawca ma U N I K A T i prędzej do grobu zabierze. No chciałbym takiego gościa zobaczyć i go zapytać, czy w ogóle wie co robi i po co to robi.