Opublikowano 23 listopada 20231 r Prezenty pod choinkowe juz wjerzdzaja Jest boski - i w koncu normalne buttonsy
Opublikowano 24 listopada 20231 r Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Nowy Oledzik pod konsole i gierki. Black Fridey 1099 euro.
Opublikowano 24 listopada 20231 r Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Jedyneczke dostałem tydzień po premierze mimo pre orderu a teraz proszę bardzo. Nie mam jakiejś nostlagii do jedyneczki ale pamiętam jak zobaczyłem Gothic 2 NC u kumpla za czasów podstawówki gdzie okładał smoka to kopara opadła. Do dziś mam duży sentyment do gry ale zawsze odpadałem gdzieś w okolicy rozdziału ze smokami , jeszcze marzy mi się 3 część na switcha ale wątpie by to ruszyło w takiej wersji jaka jest na rynku .
Opublikowano 24 listopada 20231 r Przypadkiem wypatrzyłem, że pojawiło się "Retro" od CD-Action, więc wziąłem w ciemno. A to ci niespodzianka, bo w środku zarówno coś o Amidze 500 jak i moim ukochanym Cannon Fodder A poza tym standardowy zakup nośników do Przyjaciółki. Znaczy nie do końca, bo te magiczne pudełeczko to zakup "w ciemno". Jest to pakiet 10 używanych dyskietek w stanie nieznanym za jedyne 10zł. Co ciekawe dyskietki były nawet w folijkach ochronnych, a pudełko jest w bardzo dobrym stanie Same dyskietki okazują się sprawne, a nawet kryły nieco skarbów na Amigę
Opublikowano 26 listopada 20231 r Już nie mogłem się doczekać. Korzystając z okazji - podziękowania dla @Dave Czezky za idealne ogarnięcie tematu. Okazało się że nie będzie mnie w dniu wysyłki preorderu w PL. PerfectBlue oczywiście bez problemowo wysłało tydzień później zgodnie z prośbą. Szanuje, dziękuje i gorąco polecam Najlepsza okładka
Opublikowano 26 listopada 20231 r Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Z kumplami 75% minigier w Mario sprawdzonych i niektóre to są takie sztos i takie śmiechy, że polecajka mocna z mojej strony.
Opublikowano 27 listopada 20231 r Kupiłbym sobie tego Steam Decka, bo ponoć świetnie się sprawdza jako emulator.. Są gdzieś łatwo dostępne całe paczki z grami, np. z PSX specjalnie na tego decka?
Opublikowano 27 listopada 20231 r 55 minut temu, Shago napisał: Kupiłbym sobie tego Steam Decka, bo ponoć świetnie się sprawdza jako emulator.. Są gdzieś łatwo dostępne całe paczki z grami, np. z PSX specjalnie na tego decka? Możesz pobrać sobie jakiekolwiek paczki. Emudeck sam ci wszystkie poustawia do odpalenia.
Opublikowano 27 listopada 20231 r Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Orzeł wylądował po przebojach z Asus Rog Ally wracam do Decka. Obok 14 calowy gamingowy laptop którego mam od dwóch tygodni, kupiony na dłuższe wyjazdy W sumie niewiele większy od Decka. Klasyki na Switcha, chociaż po Gothicu 1 na Switcha to nie wiem czy mi się 2 chce z foli wyciągać. No i magazyn o PS2, gratis jakże pasująca podkładka pod myszkę w motywach C64 No i potworek do laptoka polskiej produkcji. Do Decka jeszcze nie dojechał.
Opublikowano 27 listopada 20231 r @Ukukuki Gothica 1/2 imo nie ma sensu odpalać na Switchu mając Decka. Obydwie części maja wsparcie warsztatu na Steam (do dwójki np https://steamcommunity.com/app/39510/workshop/ ). Instalacja modów to w 99% tylko jedno kliknięcie (do DX11 trzeba tylko ogarnąć oddzielnie config DLL), a jest dużo takich z masą poprawek QoL w tym bardzo wygodne natywne wsparcie pada (https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=2793815202) . Po prostu i gra się w to lepiej i wygląda/działa to dużo lepiej.
Opublikowano 27 listopada 20231 r 3 godziny temu, Ukukuki napisał: Orzeł wylądował po przebojach z Asus Rog Ally wracam do Decka. Co nie zagrało?
Opublikowano 28 listopada 20231 r 6 godzin temu, creatinfreak napisał: Co nie zagrało? Brak usypiania jak na Decku
Opublikowano 28 listopada 20231 r 9 godzin temu, Ukukuki napisał: Brak usypiania jak na Decku Taka dysfunkcja to żadne przeboje. Ludzie tu się spodziewali ognia, dymu i wybuchów.
Opublikowano 28 listopada 20231 r Taka niby funkcja quality of life, która czasem jest ważniejsza niż klatki czy rozdzielczość. Jednak konsolowy feeling, konsolowa prostota użytkowania robi swoje.