krupek 15 474 Opublikowano 28 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2023 No nad takim raportem z oględzin też myślałem. Szczególnie, że upatrzyłem jedno auto 200 km od domu. Cytuj Odnośnik do komentarza
gtfan 3 172 Opublikowano 28 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2023 1 minutę temu, krupek napisał: No nad takim raportem z oględzin też myślałem. Szczególnie, że upatrzyłem jedno auto 200 km od domu. to bierz i się nie zastanawiaj, będziesz miał przynajmniej zweryfikowane czy warto tracić czas. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 28 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2023 Wczoraj byłem w salonie BMW, jak ktoś chce na szybko auto to zapraszam po nową piątkę. Jakoś sierpień premiera, do odbioru ponoć na luzie w tym roku, nawet okolice listopada Cytuj Odnośnik do komentarza
Sebas 1 559 Opublikowano 28 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2023 W beemkach też wprowadzili z ostatnim odświeżeniem obsługiwanie wszystkiego przez infotainment, włącznie z klimą i usunęli przyciski skrótów. Nie kupie nigdy auta z takim wyposażeniem. Jak wsiadam do auta jednym ruchem wyłączam start/stop, ustawiam temperaturę i nawiew i pogłaśniam audio Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 28 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2023 Jako typowy forumowy cwaniaczek ostatnimi czasy użytkuje trochę służbową Q8 ale także używam czasami firmowego full wypas Passaretti z 2020. No i mimo że paser ma jeszcze manualne sterowanie klimy i multimediów, to zdecydowanie wole te „badziewne” z q8 Zdjęcia zbiór własny, niekoloryzowane. Robione jakiś czas temu kolegą na podobną dyskusję. W tle widać najlepszy obów świata hybrydę Jordanów i Air Maxów czyli Jordan Max 200 Vs Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 28 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2023 10 godzin temu, krupek napisał: Te raporty AutoDNA warto kupować dla aut sprowadzanych z Francji, albo Niemiec? Ma ktoś jakieś doświadczenie? Trafiają się dobrze wyglądające auto, ale warto byłoby sprawdzić historię zanim trafiły do Polski. Kazdy raport, ktory zamawialem pokazywal rzeczy dyskwalifikujace samochod (no oprocz tego, ktory w koncu byl git). Mirki ukrywaja dzwony za 35 tys. eur, dalej kreca liczniki, itp. Czasem car vertical pokazywal cos czego nie bylo w autodna i na odwrot. Potem i tak nalezaloby wyslac rzeczoznawce, ale chociaz masz wieksza szanse, ze cie nie wydymaja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
gtfan 3 172 Opublikowano 28 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2023 (edytowane) 1 godzinę temu, balon napisał: Jako typowy forumowy cwaniaczek ostatnimi czasy użytkuje trochę służbową Q8 ale także używam czasami firmowego full wypas Passaretti z 2020. No i mimo że paser ma jeszcze manualne sterowanie klimy i multimediów, to zdecydowanie wole te „badziewne” z q8 Zdjęcia zbiór własny, niekoloryzowane. Robione jakiś czas temu kolegą na podobną dyskusję. W tle widać najlepszy obów świata hybrydę Jordanów i Air Maxów czyli Jordan Max 200 Vs Co prawda ja dalej bym wybrał pokrętła, ale to co masz w q8 jest o tyle dobre że masz mimo wszystko osobny panel od klimy, nie musisz wchodzić w trzecie zagłębienie menu żeby wyświetlić ekran obsługi klimy. Ekran którego responsywność przypomina pierwsze ekrany smartfonów sprzed parunastu lat. Oby ta tabletoza skończyła się jak najszybciej. Rozsądna kombinacja przyciski plus ekran to najbardziej ergonomiczne rozwiązanie, efektowność w elementach obsługi auta to jest jednak zbyt rozpraszająca rzecz. Edytowane 28 Lipca 2023 przez gtfan 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 718 Opublikowano 28 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2023 Czemu ta kierownica się tak błyszczy w tym Passacie, taka zużyta czy potraktowana jakimś środkiem? Ja już mówiłem, w golfie 8 niby tak źle z tym przyciskami od klimy, ale zrobiłem już ponad 60k i nie sprawia mi to problemu. Czasem dotknę raz czy dwa tego miejsca dotykowego żeby zmienić temperaturę i tyle. Tam nie trzeba nic suwać paluchem jak czasem pokazywali w testach, wystarczy dotykać po jednej albo drugiej stronie. Mmm start stop w mikrohybrydzie. Lubię jechać sobie autostradą ze zgaszonym silnikiem i patrzeć jak zużycie z lokalnego przejazdu spada o 0.1l na samym żeglowaniu do zjazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 29 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2023 6 godzin temu, Mustang napisał: Czemu ta kierownica się tak błyszczy w tym Passacie, taka zużyta czy potraktowana jakimś środkiem To taka aura prestiżu. Spoiler Tak serio to chyba takie światło + jakiś plak Cytuj Odnośnik do komentarza
BRY@N 1 400 Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Korzystał ktoś może z oferty Toyoty Pewne Auto? https://pewneauto.pl/oferta/renault-megane/158773 Cytuj Odnośnik do komentarza
LeifErikson 1 101 Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Prawie 30k za 12-letnie Renault... Piękne czasy. Cytuj Odnośnik do komentarza
BRY@N 1 400 Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2023 No niestety ceny są teraz tragiczne a myślałem, że chociaż z pewnego miejsca na jakiegoś ulepa się nie trafi Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 010 Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2023 On 7/28/2023 at 9:27 PM, balon said: Jako typowy forumowy cwaniaczek ostatnimi czasy użytkuje trochę służbową Q8 ale także używam czasami firmowego full wypas Passaretti z 2020. No i mimo że paser ma jeszcze manualne sterowanie klimy i multimediów, to zdecydowanie wole te „badziewne” z q8 Zdjęcia zbiór własny, niekoloryzowane. Robione jakiś czas temu kolegą na podobną dyskusję. W tle widać najlepszy obów świata hybrydę Jordanów i Air Maxów czyli Jordan Max 200 Vs Audi Q8, piękna bestia Cytuj Odnośnik do komentarza
kaktusr 32 Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2023 W dniu 25.05.2023 o 13:29, Mustang napisał: Ale z drugiej strony dzisiejsze auta są trwalsze niż 50 lat temu, bo nie rdzewieją jak wtedy. Mnóstwo 30 letnich aut nadal jest używanych jako daily, chociaż nikt o nie przesadnie nie dbał. Kup nowego Golfa z manualem i 2.0 TDI, trzymaj w garażu i zmywaj sól, rób 10k rocznie zmieniając raz w roku olej, a będziesz mógł jeździć nim dalej na emeryturze. Pewnie niemało osób zostawi sobie spalinowe kombi na wyjazdy, po przyjściu na sprzedaż tylko elektryków. Ty tak serio ? Sprawdz jak są zabezpieczone antykorozyjnie nowe auta wypuszczane z fabryki i jak wyglądają nowe Hujdaje Toyoty po 10 latach od spodu a spadniesz z krzesła. 30 letnie auta na dayly o które nikt nie dbał przesadnie był 30 lat temu o wiele lepiej wykonane tak jak wszystko zresztą. Cytuj Odnośnik do komentarza
AdiCarrion 112 Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2023 7 godzin temu, kaktusr napisał: Ty tak serio ? Sprawdz jak są zabezpieczone antykorozyjnie nowe auta wypuszczane z fabryki i jak wyglądają nowe Hujdaje Toyoty po 10 latach od spodu a spadniesz z krzesła. 30 letnie auta na dayly o które nikt nie dbał przesadnie był 30 lat temu o wiele lepiej wykonane tak jak wszystko zresztą. No wyglądają lepiej niż te z lat 80-90 po 10 latach.Zresztą w latach 90 pracowałem w warsztacie samochodowym, więc widziałem od spodu auta z lat 70-80 ,które ponoć były jeszcze lepiej wykonane. Cytuj Odnośnik do komentarza
Welna 1 094 Opublikowano 7 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2023 W dniu 28.07.2023 o 21:27, balon napisał: Jako typowy forumowy cwaniaczek ostatnimi czasy użytkuje trochę służbową Q8 ale także używam czasami firmowego full wypas Passaretti z 2020. No i mimo że paser ma jeszcze manualne sterowanie klimy i multimediów, to zdecydowanie wole te „badziewne” z q8 Zdjęcia zbiór własny, niekoloryzowane. Robione jakiś czas temu kolegą na podobną dyskusję. W tle widać najlepszy obów świata hybrydę Jordanów i Air Maxów czyli Jordan Max 200 Vs Zaktualizuj mapę w Q8 :), autko mówi, ze jest dostępna. OStatnio widzialem przepiekny samochod, KIA k5 nie jewst dostepna w Europie chyba , ale ktos widocznie sprowadził prawdopodobnie wersje GT. Jestem w szoku. Kozacko wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza
Mani 685 Opublikowano 7 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2023 K5 czyli Optima. Jeździ jeden po Tychach. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 7 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2023 5 minut temu, Welna napisał: Zaktualizuj mapę w Q8 :), autko mówi, ze jest dostępna. E tam mapy google mam aktualne. Innych nie używam. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 7 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2023 Dzisiaj w ogóle warto brać nawigację producenta, zamiast używać Google Maps? Miałem styczność z takową w Fordzie z 2016 i była kiblem, straszny ekran i ciężko z aktualizacją. Teraz miałem okazję kilka razy testować tę z Kia i to samo, nieintuicyjna, długa aktualizacja, nieczytelna, a nowe drogi pojawiają się w aktualizacji po roku. Bezużyteczna jest. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 010 Opublikowano 7 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2023 33 minutes ago, krupek said: Dzisiaj w ogóle warto brać nawigację producenta, zamiast używać Google Maps? Miałem styczność z takową w Fordzie z 2016 i była kiblem, straszny ekran i ciężko z aktualizacją. Teraz miałem okazję kilka razy testować tę z Kia i to samo, nieintuicyjna, długa aktualizacja, nieczytelna, a nowe drogi pojawiają się w aktualizacji po roku. Bezużyteczna jest. W VAG warto brać tylko z tego względu, że bez Navi nie działa czytanie znaków. Ja nie wziąłem nie wiedząc o tym i żałuję. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 7 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2023 No ale co z tym czytaniem znaków? Dlaczego to takie istotne dla Ciebie? Widzę, że już kolejny raz o tym wspominasz. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 7 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2023 Nie zna się na znakach Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 010 Opublikowano 7 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2023 5 minutes ago, balon said: No ale co z tym czytaniem znaków? Dlaczego to takie istotne dla Ciebie? Widzę, że już kolejny raz o tym wspominasz. Pomaga przy tempomacie bo zamiast ustalać określoną prędkość to sam będzie dostosowywał do znaków, a nie tylko trzymał odległość od auta poprzedzającego. Jakby ktoś był zainteresowany Cuprą to zaktualizowali cennik w konfiguratorze. Zmieniły się ceny oraz zawartość pakietów. Copper+ potaniał o 3 tysiące ale nie zawiera Navi ani żadnych dodatkowych pakietów bezpieczeństwa, za to ma matrixy. Comfort+ zamiast felg ma elektryczny bagażnik. Ceny samych samochodów bez zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 7 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2023 To jest straszny shit, jak to reguluje tempomat aktywny. Jedziesz sobie ekspresówka albo autostradą chcesz doścignąć ten wyłapuje znak i chce zwolnić. Dla mnie to nawet jest deko niebezpieczne. Naprawdę nie masz co narzekać. To jest chyba dobre dla kierowcy tirów którzy walą mln km i jeżdżą z niskimi prędkościami. Tam gdzie mogłem to wyłączałem, w w jednym nawet softowo wyłączyłem, bo inaczej się nie dało. Bardzo upierdliwy system. Zresztą jest to „przydatne” tylko przy aktywny tempomacie, a aktywny tempomat używasz na ekspresówka lub autostradach. Ustawiasz ACC na 120 (130 tolerancja) lub 150 (160) i sobie jedziesz. Jakby nagle było jakieś ograniczenie przez roboty to sobie możesz palcem z kierownicy ACC obniżyć. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 718 Opublikowano 7 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2023 W Golfie czyta znaki, ale nie dostosowuje prędkości (albo jest to wyłączone). I całe szczęście, nie zawsze samochód ma rację w kwestii ograniczenia, do tego nie zawsze mam ochotę reagować dokładnie jak pokazuje znak. Jako dodatkowa informacja spoko, nie jest ta funkcja mi niezbędna. Nawigacji VW nie używam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi