Opublikowano 29 maja 20241 r Dobra Pany bo mam 10 minut na decyzje: Team Nowy Sącz: kimatyzacja automatyczna, funkcja automatycznego odparowywania szyb, czujnik deszczu, port USB w 2 rzędzie (BARDZO WAŻNE! - nikt pewnie nigdy nie użyje), podłokietnik dla kierowcy, fotele i kierownica podgrzewana, 84Km zamiast 79, oświetlenie przestrzeni bagażowej. Team Warszawa - nowe auto na rocznik 2025, fajniejsze zegary i większy ekran multimedialny, wykończenie okien chromowane i tyle... Cena praktycznie ta sama, bo dzięki poradzie użytkownika @Mustang negocjuje z 2 delerami cały dzień. xD zszedłem do 73500 / 73900 (darmowy transport)
Opublikowano 29 maja 20241 r Team Warszawa nie ma podłokietnika? Bo klima manualna, ale to bym jakoś przeżył, ale brak podłokietnika to szczerze dla mnie bardzo duży minus. No i ogrzewania kierownica... Jeśli auto parkujesz zimą na dworze to dla mnie łatwa decyzja, ale niech inni, mądrzejsi się wypowiedzą również.
Opublikowano 29 maja 20241 r nie ma niestety, moze można zamontować, ale takie wygody to pewnie 1500 zł w salonie, auto niegarażowane. W Warszawie podoba mi się to, że to nowy rocznik, większy ekran, klimę manualna też przeżyje. Ten nowy rocznik ma wgraną nawigację z usługami Huyndai LIVE, który w starszej wersji kosztuje 6k dodatkowo. Z telefonu ustawiasz trase zanim w ogóle ruszysz. (system telemetryczny Bluelink) W starszej zaś w sumie działa Android Auto bezprzewodowo więc mapę można wyświetlić i tak z telefonu prosto na ekran.
Opublikowano 29 maja 20241 r A bawiłeś się dużym ekranem w trakcie jazdy? Guziki są za pewne dotykowe. Działa to wszystko sprawnie? Ja bawiłem się tym starym ekranem, bo jeździłem kiedyś Hyundaiem i działa to dość sprawnie i android auto w zupełności wystarcza. Kurczę no nie wiem. Mnie jednak przekonuje to bogatsze wyposażenie i przy sprzedaży na pewno będzie to bonus, bo rocznik już nie będzie miała takie znaczenia. Z drugiej strony ten ekran dużo ładniej wygląda i auto tańsze o 5k.
Opublikowano 29 maja 20241 r 5k? 400 zł. Bogatsza wersja (2024) 75900, ta biedniejsza, ale rocznik 2025 75400. Biore wersję z mniejszym ekranem ale wyposażeniem, po 1 w nowej android auto działa tylko po kablu, w starszej bezprzewodowo, tak jak mówisz, w wersji 2024 są dodatkowo zwykle przyciski poza dotykiem więc pewnie podczas jazdy wygodniejsze szybkie przelaczenie, wyciszenie itp. No i znajomy mnie przekonał ze niemalże każda wersja automapy wbudowana w samochod w porównaniu z google czy waze jest gownem, więc i tak skończę na rzucaniu mapy z telefonu. Klima automatyczna to też fajna funkcja, a nie krecenie pokrętłem jak w micrze 2003. Dzisiaj wpłacam zaliczkę. Dzięki za pomoc Panowie. Szczególnie @Mustang, bo udało mi się naprawdę ładnie zbic cenę dzięki Twojej radzie odezwania się do 2 dealera. Na finiszu kończyłem z 1 rozmowę, dzwoniłem/dzwonił 2gi i tak prawie przez cały dzień, ale było warto.
Opublikowano 29 maja 20241 r Dobra decyzja..tym bardziej przy żadnej różnicy w cenie. Wziąłem pod uwagę cenę przed negocjacjami.
Opublikowano 29 maja 20241 r Zgadzam się ze znajomym, wbudowana nawigacja jest mało użyteczna jeśli ma się Android Auto, gdzie mapy są po prostu bardziej kompletne i aktualne. Gratki udanego zbijania ceny
Opublikowano 29 maja 20241 r 5k? 400 zł. Bogatsza wersja (2024) 75900, ta biedniejsza, ale rocznik 2025 75400. Biore wersję z mniejszym ekranem ale wyposażeniem, po 1 w nowej android auto działa tylko po kablu, w starszej bezprzewodowo, tak jak mówisz, w wersji 2024 są dodatkowo zwykle przyciski poza dotykiem więc pewnie podczas jazdy wygodniejsze szybkie przelaczenie, wyciszenie itp. No i znajomy mnie przekonał ze niemalże każda wersja automapy wbudowana w samochod w porównaniu z google czy waze jest gownem, więc i tak skończę na rzucaniu mapy z telefonu. Klima automatyczna to też fajna funkcja, a nie krecenie pokrętłem jak w micrze 2003. Dzisiaj wpłacam zaliczkę. Dzięki za pomoc Panowie. Szczególnie [mention=20983]Mustang[/mention], bo udało mi się naprawdę ładnie zbic cenę dzięki Twojej radzie odezwania się do 2 dealera. Na finiszu kończyłem z 1 rozmowę, dzwoniłem/dzwonił 2gi i tak prawie przez cały dzień, ale było warto.Tak przy okazji to do bezprzewodowego działania AA/CP wystarczy kupić Carlinkit za 200PLN, mam i sobie chwalę, działa to naprawdę dobrze. Co do wyboru to też bym wziął starszą wersję, ale lepiej wyposażoną [emoji846]
Opublikowano 29 maja 20241 r Dobry wybór, automatyczna klima to wygoda o kazdej porze roku, android auto przewodowe to syf, mialem na wakacjach w wypożyczonej Corsie i działało jak chciało.
Opublikowano 29 maja 20241 r W sumie rzeczywiście mam mniej problemów z bezprzewodowym CarPlay w Golfie niż kiedyś z przewodowym w Audi. Wręcz zaskakująco dobrze to działa, czasem jakiś mały bug z głośnością, który można naprawić przełączając na radio, ale tak trzyma połączenie bardzo stabilnie.
Opublikowano 30 maja 20241 r Mam Android Auto/CarPlay bezprzewodowe ale używam ciągle po kablu bo mam stary telefon i działa bezproblemowo tylko musiałem kupić lepszy kabel (Baseus) bo jakiś za 10zł z action ciągle mnie rozłączał. Żona używa bezprzewodowo CarPlay i też działa dobrze, ale zdarzyło się zawiesić.
Opublikowano 30 maja 20241 r kabelki polecam z Ikea, są mega. w moim koreańcu na kablu 5 lat ani raz nie wystąpił problem.
Opublikowano 30 maja 20241 r 13 hours ago, Santi said: Tak przy okazji to do bezprzewodowego działania AA/CP wystarczy kupić Carlinkit za 200PLN, mam i sobie chwalę, działa to naprawdę dobrze. Co do wyboru to też bym wziął starszą wersję, ale lepiej wyposażoną Petarda. Dzięki za to. Ja mam tylko po kablu i niby nie jest to duży problem, ale jednak bezprzewodowe dużo wygodniej, bo kabel czasem się szturchnie i rozłączy, a jak się telefon powiesi w poziomie to ciężar kabla ciągnienie z jednej strony. A bezprzewodowo normalnie zawsze łączy? Czy są jednak problemy z transmisją?
Opublikowano 30 maja 20241 r U mnie nigdy nie wystąpiły żadne problemy z bezprzewodowym CarPlay. Jedynie na autostradach za granicą nad bramkami z jakimś ich systemem ala viatoll rozłączało dosłownie na ułamek sekundy i wracało, pewnie działają na tych samych pasmach.
Opublikowano 30 maja 20241 r Petarda. Dzięki za to. Ja mam tylko po kablu i niby nie jest to duży problem, ale jednak bezprzewodowe dużo wygodniej, bo kabel czasem się szturchnie i rozłączy, a jak się telefon powiesi w poziomie to ciężar kabla ciągnienie z jednej strony. A bezprzewodowo normalnie zawsze łączy? Czy są jednak problemy z transmisją?Nie ma ogólnie problemów, używam z CarPlay, zdarzy się że raz na kilkadziesiąt połączeń nie zadziała i tyle, trzeba wtedy wypiąć i wpiąć adapter. Używam tego:https://www.carlinkit.store/collections/carlinkit-2air
Opublikowano 30 maja 20241 r Dzięki za pomoc. Widziałem na Allegro za 170 zł. Zamówię i zobaczymy czy się sprawdzi Edytowane 30 maja 20241 r przez Sedrak
Opublikowano 5 czerwca 20241 r A u mnie jak w marcu kiedy się decydowałem był termin 34 tydzień "do potwierdzenia" tak dzisiaj jest dokładnie ten sam status. Czuję, że zobaczę auto przez wakacje jak świnia niebo
Opublikowano 21 czerwca 20241 r Pany powiem wam, że zainteresowanie "chiniolami" przerosło moje oczekiwania. Przejechałem się Omodą 5 i.... w tej cenie auto rozwala wszystko.
Opublikowano 21 czerwca 20241 r Stylistycznie trzeba przyznać kopiuj wklej poszło mocno, tył z CH-R, przód zajebany z Hyundaia.
Opublikowano 21 czerwca 20241 r Liczę, że będzie sprzedaż bo jak ja na gierki zarobie Przód to IMO bardziej Honda
Opublikowano 21 czerwca 20241 r Jakaś pewnie będzie, MG już jest na 20 miejscu w sprzedaży aut sprzedając więcej aut osobowych niż Mitsubishi i Fiat razem wzięci (RIP Fiat w Polsce). Tutaj postawienie na jednak dość kojarzoną markę robi swoje, plus w salonach MG stoją stare roadstery MG, że niby historia Ogólnie Polski rynek aut nowych jest na tle Europy bardzo specyficzny i blisko mu do rynków typu Rosja, gdzie albo się sprzedają tanie auta, albo bardzo drogie. Toyota go wygrała już parę lat temu i długo nikt jej nie dogoni. W 2024 to już prawie 2x tyle sprzedanych samochodów co Skoda, przepaść. Ale to co się dalej dzieje to jest ciekawe i pokazuje, że Polacy albo kupują to co znają i lubią, ale nie za drogo (Albo na firmę), albo kupują od razu drogo. 6 BMW: 9315 pierwszych rejestracji 7 Mercedes: 9113 pierwszych rejestracji 8 Audi: 8547 pierwszych rejestracji 9 Volvo: 7049 pierwszych rejestracji Całkiem realny jest w ogóle scenariusz, że zarówno BMW jak i Mercedes przegonią do końca roku zarówno Kie, Hyundaia, a może nawet VW i wskoczą na podium Samo Porsche sprzedało już prawie 1500 samochodów w tym roku.
Opublikowano 21 czerwca 20241 r 8 minutes ago, Bartg said: Jakaś pewnie będzie, MG już jest na 20 miejscu w sprzedaży aut sprzedając więcej aut osobowych niż Mitsubishi i Fiat razem wzięci (RIP Fiat w Polsce). Tutaj postawienie na jednak dość kojarzoną markę robi swoje, plus w salonach MG stoją stare roadstery MG, że niby historia Ogólnie Polski rynek aut nowych jest na tle Europy bardzo specyficzny i blisko mu do rynków typu Rosja, gdzie albo się sprzedają tanie auta, albo bardzo drogie. Toyota go wygrała już parę lat temu i długo nikt jej nie dogoni. W 2024 to już prawie 2x tyle sprzedanych samochodów co Skoda, przepaść. Ale to co się dalej dzieje to jest ciekawe i pokazuje, że Polacy albo kupują to co znają i lubią, ale nie za drogo (Albo na firmę), albo kupują od razu drogo. 6 BMW: 9315 pierwszych rejestracji 7 Mercedes: 9113 pierwszych rejestracji 8 Audi: 8547 pierwszych rejestracji 9 Volvo: 7049 pierwszych rejestracji Całkiem realny jest w ogóle scenariusz, że zarówno BMW jak i Mercedes przegonią do końca roku zarówno Kie, Hyundaia, a może nawet VW i wskoczą na podium Samo Porsche sprzedało już prawie 1500 samochodów w tym roku. Porsche po Opolu już jeździ tyle co Passatów.
Opublikowano 21 czerwca 20241 r No rozjebali temat Macanem, jak już masz kupić drogiego Suva i tak w leasingu, to dokładasz trochę i masz Audi w dresie, czyli Porsche. A prestiż na dzielni bez porównania.
Opublikowano 21 czerwca 20241 r Offtop. Rozmawiałem dziś z mechanikiem. Podjechał do niego znajomy Porsche, bo miał problem z Adblue. W serwisie chcieli 25.000 zł za wymianę trzech elementów. Wyszło tak, że któryś z nich nie działa, więc wymienia trzy i będzie git Finalnie naprawa u mechanika wyszła 4000 złotych. I jak tu nie kochać ASO. Edytowane 21 czerwca 20241 r przez Sedrak
Opublikowano 21 czerwca 20241 r Jak po gwarancji to spoko, jak na gwarancji to i tak nie masz wyjścia.