Opublikowano 6 września 20168 l Mam pytanie. Czy "Ponowna Inicjalizacja PS4" dostępna w konsoli różni się czymś od rozwiązania ze ściągnięciem plików aktualizacji ze strony: https://www.playstation.com/pl-pl/get-help/ps4-system-software/ (chodzi o punkt "Przeprowadź nową instalację oprogramowania systemowego")?
Opublikowano 17 listopada 20168 l Czy żebym podglądał gameplay kolegi, to ta osoba musi coś kliknąć/wybrać, czy po prostu wchodzę na jej profil i wybieram "oglądaj gameplay"?Chciałem dzisiaj pokazać kumplowi gameplay z Driveclub i nie wypaliło, a tak samo on próbował Battlefileda1 i zrobił SharePlay Od paru dni mamy konsole i trochę rzeczy nie wiemy. Pozdro dla kumatych
Opublikowano 17 listopada 20168 l No robisz SharePlay i styka, możesz zaprosić osoby, ale nie ma takiej potrzeby. Na samym początku poczekajcie z kilkadziesiąt sekund, zanim spróbujecie dołączyć do oglądania.
Opublikowano 17 listopada 20168 l Może coś pomieszałem, bo nie ma mnie przy konsoli, ale SharePlay = udostępniła mi się jego gra i mogłem w to zagrać (tzn. nie wiem, bo anulowałem, ale ikonęgry miałem w menusach).
Opublikowano 17 listopada 20168 l Przy Share trzeba mieć dość duży upload. Jak miałem słabsze łącze to nie mogłem tego odpalić.
Opublikowano 17 listopada 20168 l Wtedy od razu daje komunikat, że jest za mało mocy. Grzybiarz, może też coś pomyliłem z opisem, ale chodzi o to, że przytrzymujesz Share i tam jest transmisja rozgrywki.
Opublikowano 17 listopada 20168 l https://www.playstation.com/pl-pl/get-help/help-library/apps---features/share-and-broadcast/request-to-watch-feature-on-playstation-4/ Możesz wysłać znajomemu powiadomienie „Prośba o oglądanie”, które pojawi się w jego profilu w sekcji „Teraz uruchomione”. Tylko jak to zrobić, nie napisali U Masorza oglądałem jego gameplay, ale też musiał coś kliknąć wcześniej. Edytowane 17 listopada 20168 l przez grzybiarz
Opublikowano 23 listopada 20168 l Czy jest możliwość podłączenia dwóch PS4 przez LAN albo jakiś inny sposób i granie np. w FIFE na dwóch telewizorach 4 vs 4 ? Edytowane 23 listopada 20168 l przez REC
Opublikowano 30 listopada 20168 l Jak zamierzam ogrywać na PS4 głównie exy (bo do multiplatform mam peceta) to te 500GB powinno mi starczyć? Czy lepiej zainwestować już w ten 1TB? Rozumiem, że każda gra i tak się instaluje na dysk? I ile mniej więcej zajmuje jeden duży tytuł (pokroju Uncharted czy BB)?
Opublikowano 30 listopada 20168 l Spokojnie wystarczy 500GB. Weź pod uwagę, że zainstalowanie gry z płyty trwa kilkanaście/dziesiąt sekund, więc nic nie stoi na przeszkodzie coś usunąć. Uncharted z patchami do multi zajmuje ok 60GB obecnie. TLoU ok 40GB, Ratchet & Clank chyba 27GB, DriveClub ok 30GB. Ogólnie nie ma się co martwić miejscem na dysku.
Opublikowano 30 listopada 20168 l No zależy od samej gry. Takie U4 będzie się dłużej instalować niż Ratchet, ale całość idzie mega szybko. Tym bardziej jak nie trzeba instalować całości, żeby odpalić. W porównaniu do tego co było na PS3 to jak kilka generacji różnicy. Przykładowy filmik porównujący czas instalacji na różnych dyskach, w tym chyba fabrycznym. Jak dla mnie genialna sprawa.
Opublikowano 1 grudnia 20168 l Takie szybkie pytanko - czym się różni w końcu CUH-1216a od CUH-1216B? Jest to jakaś istotna różnica, która dyskwalifikuje zakup jakiejkolwiek z nich? Na początku myślałem, że A ma 500GB, a B 1TB, ale niektóre sklepy sprzedają B z 500GB więc już się pogubiłem. Druga sprawa - jeśli mam granie po optyku (dość przeciętne/słabe, ale na pewno lepsze niż pierdziawki z TV) to lepiej będzie kupić tego FATa czy zrezygnować z niego na rzecz slima? Slim ma cokolwiek co istotne lepszego/poprawionego czy dać sobie spokój i brać grubszego brata z optykiem?
Opublikowano 1 grudnia 20168 l Co do A vs B to tak jak napisałeś a dlaczego 500 GB są oznaczone jako B - może błąd sklepu? Ja bym brał grubasa z optykiem
Opublikowano 1 grudnia 20168 l A, B, C, D to nie jest czasem kwartał w którym konsola została wyprodukowana?
Opublikowano 1 grudnia 20168 l Błagam, nie zaczynajcie znowu o rewizjach bo zaraz Fanek przyleci tutaj mowa jest o oznaczeniu między innymi na pudełku: A to o czym piszesz jest na spodzie konsoli i oznacza rok i kwartał produkcji (5D, 6A etc.).
Opublikowano 5 grudnia 20168 l Czy napęd Blu ray na PS4 obsługuje płyty trójwarstwowe 100 GB? Czy tylko max dwuwarstwowe do 50 GB?
Opublikowano 5 grudnia 20168 l Jak z gwarancją w przypadku konsoli wygranej w loterii, gdzie nie ma dokumentu zakupu? W ogóle jak z awaryjnością tych ostatnich modeli fat'ów (CUH-1216B)?
Opublikowano 12 grudnia 20168 l Siema. Pytanko początkującego. Włożyłem grę do napędu i szumiał tak, że juz miałem wyrzucić konsolkę przez okno ale po chwili szum z napędu zniknął. Gry sie instalują "w trakcie" zabawy na dysk?
Opublikowano 12 grudnia 20168 l Tak gry się instalują po włożeniu płyty. Chwilę pochodzi i przestaje, potem całość leci z dysku.
Opublikowano 13 grudnia 20168 l Mam problem z Imprezą i komunikacją z innym graczem. Zakładam pokój podpinamy mikrofon do pada i wyskakuje nam komunikat "Błąd NAT" Wyskakuje to samo bez względu na to kto założy pokój. O Co chodzi i jak zaradzić ?