Opublikowano 12 marca 201510 l Jazda zaczyna się jak zdobywamy zdolność odbijania się od wszystkich pocisków i latarni, wtedy to trzeba czasem zręczności godnej chińskiej gimnastyczki
Opublikowano 12 marca 201510 l Ktos wie czy w jednym podejsciu mozna wymasterowac wszystkie 3 drzewka rozwoju?
Opublikowano 12 marca 201510 l wyczytalem cos takiego The only problem I have right now with Ori is that you seemingly can't continue your game after beating it -- the save screen doesn't show the option to re-enter your file or start a New Game+, which may be a huge problem for some of you out there. Nor is there a hard mode or other such variant. Personally I didn't find this element to be a dealbreaker, as I immediately started another game after the credits rolled. Some of you will, no doubt.
Opublikowano 12 marca 201510 l Ktos wie czy w jednym podejsciu mozna wymasterowac wszystkie 3 drzewka rozwoju? Da się ale trzeba grindować energię. Nie ma New Game+.
Opublikowano 12 marca 201510 l Kupione, bedzie grane po pracy mam nadzieje ze tym razem automatyczne pobieranie w instant-on zadziala i gra bedzie czekala na dysku, bo ostatnio jak kupilem lords of the fallen to die samo nie pobralo...
Opublikowano 12 marca 201510 l No szkoda, trzeba robić wszystko na jedno przejście. Już teraz widzę, że mi spokojnie może z 15h zejść. Się dzisiaj nawyzywałem Z tego screena zrobiłem sobie tło w dashu:
Opublikowano 12 marca 201510 l szkoda i pisze to szczerze, że gra wyszła na PCty, byłby świetny szpil dla Xboxa
Opublikowano 12 marca 201510 l Calkiem przyjemna gierka, ale widze, ze achievementy moga byc troche skomplikowane.
Opublikowano 12 marca 201510 l gra jest cudowna (stara szkoła), wygląda lepiej niż rayman a muzyka to absolutny top gier video
Opublikowano 12 marca 201510 l Po odblokowaniu każdej nowej zdolności i odwiedzaniu miejsc gdzie wcześniej nie miało się dostępu nie powinno być większego problemu ze zrobieniem wszystkich zdolności. Jeszcze teoretycznie z połowa gry a mam zrobione ~2/3 skilli:
Opublikowano 12 marca 201510 l Tylko to wymusi chyba ciagly backtraking po kazdym upgradzie bo skad wiadomo czy odblokowany skill otwiera cos tam w danej lokacji?
Opublikowano 12 marca 201510 l Tylko to wymusi chyba ciagly backtraking po kazdym upgradzie bo skad wiadomo czy odblokowany skill otwiera cos tam w danej lokacji? Odblokuj sobie kilka zdolności i dopiero wróć do innych lokacji Tym czasem na jednym z poziomów jest fajny easter egg:
Opublikowano 12 marca 201510 l No po mapie widzisz mniej więcej co możesz zrobić. Jak masz orby ukryte w wodzie, a kupisz skilla z oddychaniem pod wodą, to wiesz, że pewnie możesz je zebrać. Tak samo jak masz jakieś lokacje zblokowane, np. kruchą "podłogą", też widać to na mapie i idziesz do tych lokacji jak nauczysz się stompa itd. Backtracking, ale niebywale miodny. Na tym turkusowym drzewku są zdolności oddychania pod wodą i potrójny skok. One pozwalają dotrzeć do sporej liczby lokacji. Edytowane 12 marca 201510 l przez DonSterydo
Opublikowano 12 marca 201510 l O kurde, a ja nurkowalem i tracilem życia i potem na jednym ledwo ledwo:/
Opublikowano 12 marca 201510 l Tylko to wymusi chyba ciagly backtraking po kazdym upgradzie bo skad wiadomo czy odblokowany skill otwiera cos tam w danej lokacji?No właśnie, jakbyśmy wiedzieli jakie będą skille, to by było łatwiej. Jak ktoś odblokował wszystkie to niech pisze w spoiler. Ja mam dopiero podwójny skok.
Opublikowano 12 marca 201510 l Ale część skilli odpowiedzialnych za poruszanie masz normalnie na drzewkach, wystarczy przeczytać
Opublikowano 12 marca 201510 l pograłem pół godziny i mam nadzieję że ta gra mnie czymś zaskoczy bo póki co czuje deja vu.
Opublikowano 12 marca 201510 l No juz w 3 levelu zdobywasz plazmagun i mozesz sadzic hedszoty galaretowatym grzybkom.
Opublikowano 13 marca 201510 l pogralem sobie troche i mimo ze pozniej jest trudno i ginie sie wiele razy to faktycznie jeśli fail to z naszej strony bo sam system skoku itp jest dopracowany, wina pozostaje jedynie po naszej stronie muzyka i graficzka + ta historia <3 (też mi troche ten narrator nie leży ale luz)
Opublikowano 13 marca 201510 l Mi wcale nie przeszkadza. Po jakichś 3 godzinach w grze wcale dużo go nie ma, a i klimat odpowiedni stwarza swoim głosem. Gra z każdą kolejną lokacją robi się przyjemnie coraz bardziej wymagająca. Skakanie musi być niekiedy mega precyzyjne i raczej się nie zdarza, by dany ekran/etap przejść bez spierniczenia czegoś. Fajnym motywem jest auto-dvr, gdy coś dobrze się uda zrobić. Tak myślę, by po odkryciu stompa oraz wykupieniu potrójnego skoku i pływania wrócić się i pozbierać sekrety w niedostępnych wcześniej miejscach - czy też może to być już za późno by cofnąć się do początkowych miejsc? Edytowane 13 marca 201510 l przez Humulin
Opublikowano 13 marca 201510 l Humulin, podobno w pewnym momencie gry jest punkt bez powrotu, więc nie czekałbym do ostatniej chwili.