Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

@Shankorglebi? Wystarczy ze z jednego df2 lecisz przez całe mapę i tracisz pół hp to jeszcze crossupy pod ściana na zle wstającego przeciwnika i kolejne 1/4 na ryja. Pograj z akuma który zrobi ci taki setup śmierci i wtedy nazwij ta głębia. Swoją droga i tak akuma wyszedł z tego bez szwanku bo już znaleźli odpowiedz na to i dalej można stosować crossupy pod ściana, w sumie xialka tez także  :gayos:

• Odpowiedzi 1,9 tys.
  • Wyświetleń 228,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• xd

• A mi jakby ktoś w 1998 roku powiedział, że 23 lata później Tekken nie będzie wyznaczał jakości grafy w bijatykach, dorzucą jakieś posrane rage arty, nawalą bezpłciowych pokemonów a muzyka będzie ssać

Opublikowano

Ja rozumiem, że Akuma robił chore rzeczy. Uważam jednak, że powinni naprawić postać, a nie okrajać system, który działał bez większych problemów. 

Opublikowano

Jak dla mnie usunięcie kolejnego gimmicka jak najbardziej na plus i nie widzę tu okrajania systemu. Szczególnie w T7 w którym prawie zawsze wybitka oznacza przeniesienie przeciwnika pod ścianę. Tyle, że tak jak Redmitsu wspomniał, już znaleźli jak to obejść z Akumą a na Marduka charge to w ogóle nie działa, dalej jest homing pod ścianą. Najbardziej chyba osłabiło to i tak słabą Xiaoyu.

Marzy mi się skrócenie combosów w T8, coś jak w T5 gdzie postać w powietrzu była bardziej odpychana.

Edytowane przez UberAdi

Opublikowano

Zdecydowanie powinni skrócić czas w powietrzu, bo teraz to wybitka do ściany + niedajboże podłoga i można odłożyć pada.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

jaki ejst szybki sposób na kasę w tekkenie 7?

Nie gram online. Ten cały arcade? Chcę kupić wszystkie filmiki :/a niestety któraś aktualizacja usuneła mi sejwa

Opublikowano

grind w treasure battle, chociaż jak rozegrasz 2000 walk, to wszystko się samo odblokuje

Opublikowano

2000 walk, trochę sporo. Ja kupowałem season pasy, robiłem aktualizacje na bieżąco i któregoś razu nie mogłem wczytać sejwa - coś się popsuło. No i teraz odświeżam gierkę od nowa, a za cel postawiłem sobie odblokować wszystko i przejść story mode. 

Opublikowano

wybrałem Akumę i ciśnę L1+X. 30 wygranych walk póki co i głównie perfect... Trochę to nudne się robi :), ale dali niezłą postać - tych pocisków i tak nie da się zablokować (do końca). 

Opublikowano
2 godziny temu, grzybiarz napisał:

Trochę to nudne się robi

To graj tak aby nie było nudne.

Opublikowano

Myśle ze po prostu temat bijatyk 1on1 mi zbrzydł. Do pewnego wieku fajnie się grało, a dziś nie robi na mnie wrażenia:

- grafika: chociaż tu mogłoby być lepiej, a tak wzięli gotowca unreal engine

- filmiki po przejściu arcade: gra właściwa, a filmy fmv to była kiedyś kolosalna różnica, dziś się to zaciera i nie czuję tej podniety oglądając filmik z endingu, nie jest to nagrodą, nie widać napracowanka, ani pomysłu czy humoru

- kanapowy mulitplayer z siorami, kolegami czy kuzynami: niestety dziś te osoby nie grają w gierki, a granie online z randomami to dla mnie jak granie z botami

- zbytnia coustumizacja: kiedyś odblokowałem trzeci strój dla Jina czy Xiayou (po 1000 stoczonych walkach?) to byłem podjarany, a teraz te zakładane itemki… po co w ogóle zrobili jakieś czapeczki z samochodami na daszku??? Wtf. Ktoś powie - nie chcesz, nie zakładaj, okej, ale po co tracą czas na tworzenie takich gownianych rzeczy, czapeczka z samochodem? Serio?:/

[boomer modę on] Kiedy było się dzieciakiem to ten Tekken 3 był grą 10/10, dzisiaj nostalgia tez go koloryzuje, ale gdyby nie tamte czasy - jakbym w TK7 grał po raz pierwszy - to średniak 6/10

Ech, a mam jeszcze do sprawdzenia ostatniego Mortala w wersji Ultimate :) 

Opublikowano

Dokładnie Ciebie rozumiem i mam to samo. Wiek robi swoje. Kiedyś ściągałem command listy i analizowałem, wkuwalem na blachę. Dzisiaj wolę odpalić jakiegoś RPG, albo przygodowke.

Opublikowano

Ja wspominając sobie ostatnio Tekkena 5 postanowiłem wreszcie zainstalować Tekkena 7, którego miałem w backlogu. Całkowity spontan. Spodziewałem się, że po tylu latach przerwy nie tylko od serii, ale bijatyk ogólnie mocno się odbiję, a tu miła niespodzianka. Tak się zasiedziałem, że aż mam kciuk czerwony. :)

Pamięć mięśniowa robi swoje - Asuką co nieco jeszcze pamiętałem, ale też dużo się zmieniło. Pozostałymi postaciami jednak będę musiał się pewnie na nowo uczyć. Póki co wziąłem sobie na celownik Lidkę i całkiem przyjemnie się nią gra.

Nie mam zamiaru nie wiem jak się oddawać grze, ani grać multi online, co po prostu pograć na luzie, coś odblokować, wyżyć się. W tym celu gra sprawdza się idealnie.

Z jednym się zgodzę - ta customizacja jest komiczna i niestety trochę przegięta. Nawet grając vs AI co chwila walczę z jakimiś pokrakami, domyślając się co to właściwie jest za postać. Rozumiem customizację, która sprawia, że postacie wyglądają ciekawie, oryginalnie, ale 3/4 akcesoriów w Tekkenie wygląda jak garderoba klauna.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

last chance qualifier trwa przed jutrzejszym finałem twt

niejaki jodd z Francji złożył Niną: bilala z Pakistanu, super akumę, infested z Korei i pekosa z Japonii, kwalifikując się do finałów twt wraz z Chanelem, Chikurinem i Jeonddingiem w top4

Edytowane przez golab

Opublikowano

Oglądam na żywo, piękne są te walki underdogów, przed chwilą jakiś noł nejm z RPA prawie złożył Jeonddinga Eddym, Knee dwie walki i dwie porażki. 

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Z ciekawości: gra ktoś w to jeszcze może na PC? Na Steam jest do kupienia za 23zł, zastanawiam się, czy w ogóle są tam jacyś gracze jeszcze online. Może z forumka ktoś chciałby zagrać czasami?

Opublikowano

Grałem kilka miesięcy temu i na brak graczy online nie narzekałem. Udało mi się nawet zrobić komplet osiągnięć i w tej kwestii jedynie na komplet graczy w Tournament musiałem trochę poczekać. Ewidentnie mało popularny tryb. Ja również odpaliłem go tylko dla achiva...

Opublikowano

Po wczorajszym finale drużynowym:

1. Knee po raz kolejny pokazał, że jest GOAT

2. Gardzę ciapatymi za ich akumę i geese'a

Opublikowano

gra, ale chyba nie startuje już tak często w turniejach

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Pakol czwarte evo wygrał w T7. No chłop by kiedyś nie pomyślał, że pakistańce będą dominować(drużynowo w pucharze narodów też rozjechali reszte krajów).

Opublikowano

najgorszy grand final, jaki pamiętam

pakole grający najbardziej rakowymi postaciami typu akuma, kunimitsu, zafina czy geese i dominujący turnieje, to smutny obraz tej gry - warto dodać jeszcze pojawienie się noctisa w top 5 postaci turniejowych

oby t8 był lepszą odsłoną cyklu

Opublikowano

Nudne ogólnie to top 6. Kibicowałem koreańcowi od boba i fenga, ale zgadzam się pakole grają bardzo metodycznie i nie ogląda się tego zbyt ciekawie.

Opublikowano

grają żeby wygrać :dunno: ale przecież Atiff ma świetnego Marduka, Heera to chyba najlepszy Steve na świecie, ostatnio jakiś młody pakol zamiatał swoich kolegów Claudiem. A w turniejach grają tymi rakami, ciekawe co zrobią tacy gracze jak super akouma czy khan jak im wyrzucą z t8 te 2d cudaki

Opublikowano
8 godzin temu, mcp napisał:

grają żeby wygrać

Każdy tak gra.

Opublikowano
12 godzin temu, mcp napisał:

grają żeby wygrać :dunno: ale przecież Atiff ma świetnego Marduka, Heera to chyba najlepszy Steve na świecie, ostatnio jakiś młody pakol zamiatał swoich kolegów Claudiem. A w turniejach grają tymi rakami, ciekawe co zrobią tacy gracze jak super akouma czy khan jak im wyrzucą z t8 te 2d cudaki

Pewnie w DLC dadzą tych samych albo jakichś innych podobnych zjebów :gachigasm:

Kurwa aż se chyba w Tekkenika zaraz online pogram.