Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Resident Evil HD Remaster

Featured Replies

Opublikowano

fajna gra, fajny ma klimat, do kamery się idzie przyzwyczaic, sterowanie alternate o niebo lepsze od sterowania marmurowym pomnikiem,  ale powoli zaczyna mnie wkórviać te łażenie z gratami od skrzynki, do skrzynki. dodaliby ze 2 sloty w tym remasterze i by problemu nie było, a tak to trzeba zaperdalać tam i spowrotem, bo nie wiadomo czy te monety, młynki do kawy, nożyczki i inne pomidory deserowe, sie za chwile przydadzą, żeby jakiemuś plastikowemu lwowi wsadzić w dópę, żeby nam drzwiczki otworzyl na pięterko, czy nie, a na flintę nie ma miejsca. I cholerny ink ribbon powinien byc inwentaryzowany jak daggery, a nie zajmowac cholernego kolejnego slota.

Edytowane przez Andżej

• Odpowiedzi 657
  • Wyświetleń 90,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Klasyka gatunku. Najlepszy rimejk jaki spłodził deweloperski światek. Wszystko tam gra i śmiga jak należy. Dialogi przepisano, nagrano od zera lecz brzmią też tak "swojsko" jak w RE1. Dzisiaj odpalam

• Najważniejsze jest tu to uczucie - "ku.rva, zapisywałem godzinę temu, mam 3 kulki i nóż, a tam pewnie zaraz wyskoczą pieski i mnie zagryzą". Nie ma continue, nie ma podpowiedzi, nie ma odnawialnego ży

• Ale jestem wkurzony, mówię wam, zaraz wybuchnę!   Robiłem speed run dla trofeum "przejdź w mniej niż 3 godziny". Wcześniej oczywiście sprawdziłem porady i filmiki. Wyszło mi że nawet przy dodatkowy

Opublikowano

Ale to jest cały urok tej gry. Wyprawa od skrzynki do skrzynki powinna być strategicznie przemyślana :-P Mi to pasuje..

Opublikowano

jak strategicznie, skoro piwerwszy raz w to gram? skąd mogłem wiedziec, ze gra na fortepianie przesuwa sciany xdddd

Edytowane przez Andżej

Opublikowano

RE HD ukończone, jestem zadowolony ale tylko tyle.

na +

- prawdziwy horror + survival na wyższych poziomach trudności

- mocarny klimat

- dalej wciąga

- dalej ładnie wygląda

- poprawione sterowanie

na - (HD remaster)

- nierówne wykonanie, jedne lokacje bardzo ładne, inne rozmazane, podobnie z postaciami/przeciwnikami, główne ok reszta średnio<>słabo

- zero dodatków/nowości poza skórkami dla Jill/Chris  ;/

- muzyka w paru miejscach jest gorszej jakości(?)

- animacja/mimika twarzy bez zmian ;/

- dialogi/voice acting

- wstawki filmowe wyglądają tragicznie

na - (RE 1 po 12 latach, co mi dzisiaj nie pasuje, dla innych to mogą być zalety)

- archaizmy (za długie animacje otwieranych drzwi, brak możliwości wywalenie rzeczy w dowolnym miejscu, zapisywanie powinno być bez ink ribbon lub powinni dać więcej slotów dla postaci, co to za bzdura że klucz zajmuje nam tyle samo miejsca co granatnik xD.

- zagadki często nawet niezłe ale tak naprawdę są pozbawione w większości przypadków sensu (wsadź 4 kryształy w posąg który da klucz do kibla na piętrze gdzie znajdziemy klucz do kuchni na parterze)

RE HD to zrobiona tanim kosztem wersja gry z GC, szkoda że nie poprawili więcej rzeczy, nie dodali jakiś nowości.

RE kiedyś  9+/10, RE HD 8-/10.

Opublikowano

rewelacyjna gra. co prawda remake na gcn mnie ominął, jednak oryginał ograłem swego czasu na PSX, z którego do dziś pamiętam filmowe intro, które zrobiło na mnie wtedy duże wrażenie, wspomnienia odżyły na tyle, że w już w kolejce czeka zestaw gcn + RE0. osobiście nie widzę minusów.

mógłby ktoś poratować skanem recenzji oryginału z Secret Service lub innego polskiego czasopisma z tego okresu ?

Edytowane przez IslandClaws

Opublikowano

Ktoś wie czemu wersja PS4 jest usunięta ze sklepiku? Chciałem kupić ostatnio, a jest tylko na PS3

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Co prawda "jedynkę" mam w pudełku na PS3 (import), ale i tak się cieszę - ten zestawik kupię na PS4 - super info :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Cenega wyda zestaw, cena na xbona i ps4 149,99 zł. Mysle ze przyzwoita cena za dwa odgrzewane, ale smaczne kotlety.

Opublikowano

Zayebiscie. Bedzie grane. :banderas:

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Cena bardzo fajna jak za dwie tak zacne gierki. Szkoda,że na blaszaki nic nie wspominają o wersji pudełkowej choć może po czasie wrzucą info,że i taka wersje też będzie .

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

Też racja ale mam nadzieję,że takiej padaki jak w przypadku pudełkowego MGSV na blaszaki raczej już nic nie pobije.

Opublikowano

Mila wiadomosc z wydaniem u nas Origins Collection. Nigdy nie mialem okazji zagrac w RE0.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Jutro premiera RE0 HD :D  od tygodnia czeka na dysku, kilka raz przeszedłem na GC.

Z porównań wszystko fajnie tylko znowu widać że przesadzili z efektem HDRu i jest za jaskrawo.

89ce03dbf8694ef524749ac993cb9826.pngb59d7a9f81297f2cc5a471a91eec6d02.png

Opublikowano

Capcom wrzucił dodatkowe stroje jako oddzielne DLC, za które musimy zapłacić. I to wcale nie tak mało.

costumes.png

Opublikowano

RE 1 + RE 0 = RE Orgins w pudełku :)

22.01.16

Fuck, a ja dwa dni temu kupiłem RE z MS-Marketu za 7dych :/ Dopiero dziś skapnąłem się ze będzie ver. pudełkowa dwóch części za 150 zeta ... Z(pipi)ałem lekko :/ i dodatkowo zwiększyłem sobie ciśnienie na ogranie Zero :/

Opublikowano

Pięknie zamówiłem za 149 zł już z dostawą i zagram w końcu i w jedynkę i 2. Ja w sumie tylko grałem w wersje od ps2 wzwyż.

Opublikowano

Nie wiem dlc mnie nie interesują bo to jakieś ciuszki jak będą w postaci kodu to będę mógł komuś oddać.