Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Czas ma znaczenie z tego co pamietam. Tu pare przykładów 

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Wyświetleń 177,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ta ostatnia trofka to dla forumowiczów nie powinien być problem

• No koledzy pograłem ponad 2 h. Wykułem miecz, obrzuciłem dom niemca gównem, ukradłem pijakowi młotek i gwoździe czy podrywalem szlachcianke. Wszystko poza pierwszym opcjonalne. Gra jest mega!   

• Skończyłem wczoraj grę. Szybka odpowiedź na pytanie czy można grać dalej po skończeniu fabuły. Tak można ale nie można skończyć epilogu. Epilog definitywnie zamyka grę i widzisz napis koniec.  Zrozumi

Opublikowano

Chlanie z Ojcem Bogutą xDDDDD brakło jeszcze tylko Geralta i spółki do tego rozpyerdolu xd misje to złoto w tej grze.

Opublikowano

Ta gra jest po prostu świetna. Mam gdzieś dziwne rozwiązania i chore pomysły game designerskie bo ja kocham tę grę właśnie za to. Szanuję że gra się w to inaczej niż w inne tytuły.

Opublikowano

Próba ognia :pawel: 4h psu w doope, muszę wczytać save i jakoś inaczej to ogarnąć.

Opublikowano

Utknąłem na turnieju rycerskim w Ratajach, mam dwa questy z nim powiązane, jeden dla Ptaszka a drugi dla młynarza. Jakbym nie walczył to finałowy przeciwnik sieka mnie na plasterki. W ostatniej walce tylko blok + combosy się liczą?

Opublikowano
18 minut temu, SebaSan1981 napisał:

Utknąłem na turnieju rycerskim w Ratajach, mam dwa questy z nim powiązane, jeden dla Ptaszka a drugi dla młynarza. Jakbym nie walczył to finałowy przeciwnik sieka mnie na plasterki. W ostatniej walce tylko blok + combosy się liczą?

W turnieju najlepiej dążyć do klinczu,po odepchnięciu przeciwnika wyprowadzamy szybki atak,jest nawet jakiś perk który w tym pomaga.Podchodziłem do turnieju z siłą 15 i nie było problemów,wcześniej dostawałem becki.

Questy z tego co pamiętam nie przepadają,jest co prawda informacja,że quest nieudany itp,ale turniej jest co tydzień,więc można się na spokojnie zająć innymi zadaniami.

Turniejów wystarczy wygrać kilka,na każdym w nagrodę dostajemy jedną część zbroi.

Opublikowano

Oczywiście że questy przepadają niektore - miałem ten z typem w uzycach na znalezienie heretykow. Polatalem ze 2 dni na wyyebaniu i wyskoczyło że gość zrobił swoje i wrócił do domu xd.

Kórva, ale powiem że gra jest wyje.bista- procz tych bugow to nie mogę się do niczego przyczepić. Misje są genialne, walki jest mało co jest normalne, a nie wyskakujace 10 oprychow co 5 metrów. Do tego piękny świat, fajna muzyka, fajne mini gry i aktywności, misje poboczne nie ustępują głównemu wątkowi... lockpicking po patchu jest dobre co cieszy. Na minus (?) to może dialogi bo nie czuje z nich tego XV klimatu. System walki czasem wydaje mi się przekombinowany - muszę zobaczyć na yt czy można tu ostro przymasterowac czy jednak trochę mashowania jest przy >1 przeciwniku.  Przyznam sie, ze nie czuje go mimo tych 30h więc może po prostu jestem słaby.

Mapka jest nie za duża, a misji sporo - na różnorodność nie ma może co wieksza liczyć, ale no nie grałem jeszcze w grę w której murek z portalem jest oznaczony jako ciekawe miejsce xD no super, hehe.

Opublikowano
2 godziny temu, messer88 napisał:

Walkę ćwiczyć z ziomkiem tam przy zamku aż załapiesz, przy tym treningu też leci exp jak za normalne walki więc spoko 

Chyba z sześć godzin spędziłem, tłukąc się z nim na drewniane miecze :D

Opublikowano

Jak skoncze z FE:TH to chyba sobie kupie na koxa wersje i ogram jeszcze raz, tym razem z kazdym DLC bo wszystkie juz wypuscili chyba? A nie gralem w zadne.

Stesknilem sie za tym szpilem, a wiele innych tego typu niestety nie ma, szczczegolnie na konsolkach.

Opublikowano

Tak, już wszystkie są. W edycji Royal wsio na płycie bez ostatniego - tego trzeba dociagnac.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie wiem dlaczego dopiero teraz zdecydowałem się kupić ten tytuł - tak czy inaczej nie żałuję i po 11 godzinach jestem zachwycony. Klimat wylewa się z każdej strony, muzyka to miód, zadania są ciekawe i zróżnicowane, sama fabuła też wydaje się być ciekawa, a postacie dobrze napisane. W tej chwili jedyne do czego mógłbym się przyczepić, to strona techniczna: niestety optymalizacja pozostawia sporo do życzenia, doczytywanie obiektów i tekstur przed oczami czasami mocno razi. Na jakieś większe bugi, odpukać, na razie nie trafiłem (oprócz Henry'ego, którego nie było widać w jednym dialogu).

Liczę, że dalej będzie jeszcze lepiej, a po tym co czytałem tak się zapowiada. :banderas:

Opublikowano

Ja jestem w połowie i ponad 40h - no zaje.bista gra, ale bugi to czasem w(pipi)iaja i grać się odechciewa. Teraz po jednej misji zniknęły mi wszystkie konie z wioski do kupienia i jak czytam to już raczej nie wrócą... A był tam najlepszy koń z gry ehh... 

Opublikowano

Z każdą godziną jest coraz lepiej. System walki już w miarę opanowałem, przez co potyczki są bardzo satysfakcjonujące, questy nadal zaskakują na plus (nawet teoretycznie zwykłe fetch-questy mają ciekawą historię i różnorodność), podobają mi się też możliwości rozwiązania zadań na kilka sposobów, a nawet to, że czasami trzeba poczekać kilka dni albo do określonej pory żeby je rozpocząć. Dodaje to realizmu - mam wrażenie, że te postaci rzeczywiście mają jakąś rolę, swoje własne życie w grze, a nie tylko czekają aż je zaczepimy.

Jedynie nie podoba mi się system zapisu, więc użyłem moda na save'y w dowolnym momencie, bez użycia sznapsu.

Dzięki Warhorse za tak zaje.bistą grę

Opublikowano

Gra trafiła do Game Pass i to jest idealna okazja by ją sprawdzić. Nie kopiłem jej wcześniej z obawy na optymalizacje i bugi i chyba bardzo dużo już naprawili, bo gra nagle działa w 2k w 60 fpsach, na wysokich ustawieniach, do tego rzeczywiście bardzo ciekawie się zapowiada i wciąga od pierwszych minut! Średniowieczny survival z dobrymi elementami RPG, gdzie na początku średnio radzimy sobie z mieczem, jeszcze gorzej z lukiem, nie umiemy czytać, musimy dbać o wygląd, zmęczenie organizmu, oznaki głodu do tego fajnie napisane dialogi i ciekawy scenariusz - no ja z całą pewnością wsiąknę na dłużej.

Opublikowano

Raczej RPG z elementami survivalu. :) Tu przede wszystkim fabuła i klimat się liczą. A survival masz tylko na początku potem jak opanujesz wszystko gra jest zdecydowanie łatwiejsza

Opublikowano
40 minut temu, blantman napisał:

Raczej RPG z elementami survivalu. :) Tu przede wszystkim fabuła i klimat się liczą. A survival masz tylko na początku potem jak opanujesz wszystko gra jest zdecydowanie łatwiejsza

A po rozwinięciu umiejętności odpowiedzialnej za broń obuchową i wyrobieniu sobie odpowiednich nawyków walka staje się relaksującym dodatkiem ;)

Opublikowano

@easye- chodził o efektywność tego drzewka względem praktycznie każdej zbroi i drenowanie staminy użytkowników tarcz. Co do samych umiejętności - masz tylko kilka kombosów. Tego nie da się sp...ć.

Przykład z mojej gry na pc - trenując na arenie z kpt. straży ledwie zjechałem mu 1/4 zdrowia mając 12 poziom umiejętności i drewniany miecz. Potem spróbowałem walki pałką (pz . um. 2) i... udało mi się doprowadzić go do poddania bez większego wysiłku.

Opublikowano

Ja polecam dusić rycerzy co cię na drodze wyzywają. Mówisz im że nie chcesz walczyć odchodzisz i wracasz aby od tyłu ich ogłuszyć.  Zabierasz im cały dobytek i zostawiasz w samych gaciach. Szybko staniesz się mega bogaty a bogaty może o wiele więcej w średniowieczu. 

Opublikowano

Ja 80h, kasy dzięki Przebyslawicom mam 2k na dzień, jestem po misji w klasztorze, pobocznych zrobiłem od hoia, ale jeszcze parę zostało. Coz rzec - gra jest przegenialna, zwiedzanie tego świata, słuchanie muzyki, jeżdżenie na koniku, rozmawianie z XV wieczna patola, wykonywanie tych prostych, ale świetnie fabularnych misji głównych i pobocznych Z Ł O T O! Widać na każdym kroku nieduży budżet i Bugi , ale nie są one w takim stopniu denerwujące że gra się bardzo dobrze. A tu jeszcze dlc zostały choć chyba one są raczej tylko dobre i krótkie.

Czekam jak cholera na "dwojke" i XVI wiek :banderas:

Edytowane przez XM.

Opublikowano
2 godziny temu, Agent_Man napisał:

@easye- chodził o efektywność tego drzewka względem praktycznie każdej zbroi i drenowanie staminy użytkowników tarcz. Co do samych umiejętności - masz tylko kilka kombosów. Tego nie da się sp...ć.

Przykład z mojej gry na pc - trenując na arenie z kpt. straży ledwie zjechałem mu 1/4 zdrowia mając 12 poziom umiejętności i drewniany miecz. Potem spróbowałem walki pałką (pz . um. 2) i... udało mi się doprowadzić go do poddania bez większego wysiłku.

Ja tam go prawie kilka razy zabilem [doslownie, taki dostal wjeb ze gierka glitcha lapala i zaczal mnie na serio atakowac i musialem reload zrobic] wrzucajac mu duplingera czy inny skill z mieczyka.

Nie lubie obuchami grac i bylem pozytywnie zaskoczony ze odpowiednimi skillami mogles typom wgniecenia w helmie robic nawet mieczykiem.

Opublikowano

Cieszę się że coraz więcej osób poznaje się na mojej grze z top 3 tamtego roku. Lepiej późno niż wcale:obama: