Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PSX Extreme 214

Oceń okładkę PSX Extreme 214 26 użytkowników zagłosowało

1. 1. Oceń okładkę PSX Extreme 214

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Opublikowano

PSX Extreme #214

001okl_214.jpg

Czerwcowy numer dostępny od 27.05 (środa)

Prenumerata - wysyłka 24.05 (niedziela)

Kilkanaście dni temu otrzymałem ofertę wysłania kogoś z redakcji do siedziby Konami Los Angeles – oczywiście w celu osobistego przetestowania Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. Przekazałem ją na ręce największego maniaka serii, jakiego znam – Komodo – zagrzewając go ochoczym „do boju!”. Niepotrzebnie – ten w ciągu tygodnia miał w kieszeni amerykańską wizę i poleciał z bananem na twarzy. Nie tylko z racji pierwszej wyprawy za ocean, ale przede wszystkim z powodu celu podróży. Wrócił szczęśliwy jak dziecko, ale... obarczony NDA i datą embargo, do której musi milczeć. Niestety, upierdliwa strona branży kolejny raz pokazała swój wstrętny ryj. Ale nie ma tego złego...

Ba – poza faktem, że na jakiekolwiek konkrety odnośnie gry musicie poczekać do 9 czerwca, informacje są tylko dobre. Co już możemy zdradzić? Komodo grał w pełną wersję recenzencką MGS V i podczas eventu, w 15 godzin przeszedł 41% głównego wątku fabularnego. Jak przyznali przedstawiciele Konami – był absolutnie najlepszy wśród obecnych tam dziennikarzy z całego świata. Co ciekawe, ten wynik stanowił zaledwie 14% całej gry – możecie więc nastawiać się na potężną przygodę od Mistrza Kojimy. Już teraz na naszym portalu PPE.pl znajdziecie temat, w którym możecie zadawać Komodo pytania związane z MGS V. Swoiste Q&A pojawi się na portalu dokładnie 9.06. i poznacie wszelkie możliwe odpowiedzi. Tymczasem pełny, tradycyjny playtest już za miesiąc przeczytacie na łamach PSX Extreme 215. Bez obaw – nie zdubluje się z relacją o grze z E3 2015, bo... na E3 Konami nie ujawni tyle zawartości, ile Komodo widział w ich kalifornijskiej siedzibie.

A skoro mowa o E3 2015 – oczywiście będziemy w Los Angeles i zdamy Wam obszerną relację z pierwszej ręki w kolejnym numerze magazynu. Bilety na samolot kupione, hotel zarezerwowany. Odliczamy ostatnie dni do tego święta graczy, przedstawiając Wam zestawienie najbardziej gorących gier i plotek, których urzeczywistnienia chcielibyśmy za oceanem. A jeśli marzy się Wam udział w takiej imprezie, to zapraszamy na gamescom do Kolonii. Z naszym poradnikiem niedrogo i bez trudu zaliczycie największe targi gier w Europie.

UWAGA: Następny numer, do którego kolanem i w ostatniej chwili wpychać będziemy relację z E3, ukaże się wyjątkowo we wtorek, 30 czerwca. [Grzegorz 'Butcher' Drabik]

PROSIMY NIE PODAWAĆ OCEN GIER ZRECENZOWANYCH W TYM NUMERZE!

TEMAT NUMERU

E3 2015 – Finalne odliczanie
Jedziemy na gamescom!
Marketingowa gra

CO NOWEGO

Call of Duty: Black Ops III
Guitar Hero Live
Mad Max
Overlord: Fellowship of Evil
Rock Band 4
Star Ocean 5: Integrity and Faithlessness
Tony Hawk’s Pro Skater 5
Yooka-Laylee 

RECENZJE

Final Fantasy X/X-2 HD Remaster
Omega Quintet 
Project CARS
Splatoon
The Awakened Fate Ultimatum
Tokyo Twilight Ghost Hunters
Tropico 5
Wiedźmin 3: Dziki Gon
Wolfenstein: The Old Blood

NETWORK

Axiom Verge
Brawl
Broken Age
Elliot Quest
Goat Simulator
Toren
Ultratron
Zen Pinball 2/Pinball FX2 – Marvel’s Avengers: Age of Ultron

POCKET
Puzzle & Dragons: Z + Super Mario Bros. Edition 

HARDKOR

Od komputerowej giełdy do światowej kariery
Szukajcie, a znajdziecie
Konsole w walce o Polskę
Gwałcić, palić, rabować – co mówią o nas gry
Styliści branży – Insomniac Games
Poza ekranem – Potęga atomu
Kartoteka – Sid Meier
Unplugged – Po asach, po asach i do ekranu!

RETRO

Trzeba znać
Czytelnia – „Service Games: The Rise and Fall of Sega”
Pegasus zone – Antarctic Adventure
Kult plastiku – Izek
Kącik kulturalny – „Kung Fury”
Moje retro – Paweł „Leviathan” Kozierkiewicz
Made in Poland – Kajko i Kokosz
Historia gier wideo w Polsce (cz. VI)
To było grane – Wiedźmin
Martwa strefa – MicroProse Software cz. 2

FELIETONY

Z dziennika gracza [Dżujo]
Fabularna tawerna [Zax]
Od gracza dla graczy [Mazzi]
New Game Plus [Mielu]
Z uKosa [Koso]
Savepoint [Michał Walkiewicz]
Okiem maniaka [butcher]

STAŁE RUBRYKI

Co nowego 
Ohayo Nippon
Test
Hyde Park
Co ja gram?!
Graczpospolita
Region Filmowy
Listy

PROSIMY NIE PODAWAĆ OCEN GIER ZRECENZOWANYCH W TYM NUMERZE!

PRENUMERATA zostanie wysłana w niedzielę, 24.05. W przypadku jakichkolwiek kłopotów z dostawą, opóźnień lub innych problemów - prosimy o maile na prenumerata@psxextreme.pl lub posty w tym temacie. Informacje o prenumeracie dostępne są również tutaj.

Zapowiedź nowego numeru również na PPE.pl. Informacje o najnowszym PE znajdziecie także na naszym profilu facebookowym.

wiedzmin.jpg

cars.jpg

e3.jpg

gamescom.jpg

konsole.jpg

marketing.jpg

• Odpowiedzi 42
  • Wyświetleń 18,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Sylvan Wielki
    Sylvan Wielki

Nie musisz znać każdego. Warga, podobnie jak Gonciarz, to średnio popularny youtuber w rodzimym kraju. Ma specyficzne poczucie humoru. Jest graczem, a takich do współpracy pe ostatnio chętnie zaprasza

• Kuba_Sobek
    Kuba_Sobek

Wyprane i niewyraźne, jak my po powrocie z GSC do domu.

• Zax po recenzji Śródziemia stracił na wiarygodności, więc jego ocena Wieśka nie jest raczej żadnym wyznacznikiem.

Opublikowano

Wreszcie zrobiliście coś z tymi napisami na okładce! Nie można było tak zawsze? Od razu lepiej to wygląda. Info na pasku na górze i na pasku na dole a na środku w pełni widoczny art czy co tam jeszcze by nie było, a nie za**any tak literkami że nic nie widać.

W końcu jakoś się udało. Do ideału jeszcze trochę brakuje ale i tak jest dużo lepiej niż miesiąc temu. Propsy. :)

Edytowane przez ireniqs

Opublikowano
  • Autor

Tekst "Kajko i Kokosz" jest napisany przez Kosa? :)

To akurat Roger w ramach Retro. Koso natomiast oprócz felietonu "popełnił" również tekst Konsole w walce o Polskę. 

Opublikowano

Szkoda że tekst Komoda za miesiąc. Liczę na jakieś info z pierwszej ręki na temat Kojima-Gate.
Okładka pachnie mocno PE 1997- 2000 :)
Mam nadzieję, ż Hiv lub Mielu nie recenzowali Brawl.
Kiedy opis i kody do Wiedźmina?
Taki staroszkolny żart!

Opublikowano

Okładka kapitalna wręcz. Już dawno, żadna tak pozytywnego wrażenia na mnie nie zrobiła. Minimalizmu brak, ale taki rozgardiasz w segmencie barw i to ułożenie przypadło mi do gustu.

Opublikowano

Świetna okładka, mały minus za napisy na dole, ale i tak najlepsza od dawna.

Opublikowano

Torbiel dostarczył nowego szmatławca. Okładka git, a wstępne przekartkowanie wychwyciło większą niż zwykle liczbe reklam.

Opublikowano

Świetna okładka. To będzie mój siódmy z rzędu numer z relacją z E3 :)

Relacja z E3 będzie w następnym numerze.

Opublikowano

Torbiel dostarczył nowego szmatławca. Okładka git, a wstępne przekartkowanie wychwyciło większą niż zwykle liczbe reklam.

Ucieszą się te pierdoły, które ostatnio narzekały na zbyt małą ilość reklam.

Opublikowano

Reklamy gierek w piśmie gierkowym ok, więc mi to nie przeszkadza. Gorzej jakby były reklamowane płyny do golenia, czy płyn na pryszcze, jak u konkurencji z płytami.

Opublikowano

Co jest nie tak z artykułem z Gamescom? Strony wyglądają jak wyprane w pralce, tekst słabo widoczny, zdjęcia blade... To celowy zabieg?

Opublikowano

Numer kupiony. Reklam jest faktycznie więcej ale nie ma tragedii. Okładka śliczna śmierdzi starymi numerami na kilometr.  ZAX  :lapka:

Opublikowano

Spodziewałem się takiej oceny dla Wiesława.
Logo PE- to jakaś wersja dla niedowidzących ;)
Koszulki fajna rzecz, szkoda że tylko 2 vwzory. Już widzę tłumy klonów na ulicy jak w GTA.
Wkradł się mały bug- zdjęcie Comix zone w Retro są zamienione miejscami.

Opublikowano

PS. Ludzie narzekali swego czasu na farbę, że na palcach zostaje... Tymczasem, muszę przyznać, że druk bardzo ładnie trzyma się kupy. Poprzedni numer uległ u mnie zniszczeniu. Kompletnie zalała go woda jak zostawiłem gazetkę w kiblu ;)) Położyłem potem do wyschnięcia i powiem Wam, że nic się nie rozmyło. Farba się trzyma elegancko i można dalej kontynuować lekturę. Tylko strony nieco zesztywniały po wyschnięciu ;)

Opublikowano

Zax po recenzji Śródziemia stracił na wiarygodności, więc jego ocena Wieśka nie jest raczej żadnym wyznacznikiem.

Opublikowano

Screeny z W3 macie tak fatalne ze wyglądaja jak z dwójki ;(

Opublikowano

Zax po recenzji Śródziemia stracił na wiarygodności, więc jego ocena Wieśka nie jest raczej żadnym wyznacznikiem.

Oceny W3 to jakiś "żart". Wersja na PS4 ma ogromne problemy z płynnością animacji. 

Edytowane przez Popa