Shen 9 610 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Koleś mówił prawdę rok temu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Enkidou 300 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Turowy system walki na pewno się nie ostanie. Największym wyzwaniem będzie odwzorowanie tego świata i przedstawienie tych wszystkich eventów fabularnych w nowej oprawie. Mimo to uważam, że ta gadka o 10 latach była zasłoną dymną, żeby przykryć faile przy produkcji FFXIII. Oni wtedy zrobili masę contentu i go wyrzucili ze względu na kiepską organizację pracy, więc wierzę, że mogą podołać jeśli wyciągnęli wnioski z wcześniejszych błędów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Mają silnik z XV i na tym będą klepać teraz. Też ciężko mi uwierzyć że zostawią turowe starcia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 jednego nie kumam, jak ta gierka powstaje od roku to jaki sens w ogole bylo sie odzywac w grudniu na playstation expierience i dawac ta zenade w postaci portu ff7 z pc (ktora notabene do dzisiaj nie wyszla) Cytuj Odnośnik do komentarza
ireniqs 3 025 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Square rozbilo czerwoną szybke. Słabsza kondycja finansowa? Wystarczy sukces XV i remake VII żeby odbili się od dna na powierzchnię. Do tego mają jeszcze świetnego Deus Exa, Hitmana i Tomb Raidera. + gierki na komórki + Star Ocean, Dragon Questa czy Bravely Second i inne marki jrpg. Ktoś coś mówił o końcu Square? Mi się wydaje że idą całkiem nieźle no ale co innego gierki a co innego zarobek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Starh 3 168 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 jednego nie kumam, jak ta gierka powstaje od roku to jaki sens w ogole bylo sie odzywac w grudniu na playstation expierience i dawac ta zenade w postaci portu ff7 z pc (ktora notabene do dzisiaj nie wyszla) Bo by zarobili $, a potem zarobili więcej po wypuszczeniu remake'u, ale gracze pokazali im środkowy palec + square potrzebowało czegoś dla inwestorów, a teraz im akcje skoczyły ostro w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Camillus 242 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Square rozbilo czerwoną szybke. Słabsza kondycja finansowa? Wystarczy sukces XV i remake VII żeby odbili się od dna na powierzchnię. Do tego mają jeszcze świetnego Deus Exa, Hitmana i Tomb Raidera. + gierki na komórki + Star Ocean, Dragon Questa czy Bravely Second i inne marki jrpg. Ktoś coś mówił o końcu Square? Mi się wydaje że idą całkiem nieźle no ale co innego gierki a co innego zarobek. Kondycję finansową to oni mają akurat dobrą, prognozy jeszcze lepsze. To raczej element strategii wzmacniania istniejących marek, o której mówił Matsuda, szef kwadratowych. Jak będzie dobrze, to może dostaniemy coś konkretnego z Chrono. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
assassine 1 724 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Nie grzeje mnie to zbytnio, nie jest to najlepszy final.No, jakby ogłosili IX chyba bym oszalała. Podobnie jak wszyscy chyba, mam mocno mieszane uczucia. Marzy mi się dokładnie ta sama gra w nowej oprawie i nie zdzierżę jak wprowadzą tam swoje nowe, absolutnie skopane systemy walki. Turówka to to, co zawsze kochałam w starych finalach. Niestety, Squaresoft to lenie, co już nie raz udowodnili. Pewnie połaszą się na pójście na łatwiznę pod chwytliwym tytułem. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
django 549 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 https://twitter.com/kaiitlin/status/610628051190153216/photo/1 https://twitter.com/The42gamer/status/610648135250112512/photo/1 Szkoda tylko ze obie sekwencje wy(pipi)ia z gry bo nie przystoi przeciez powaznym produkcjom pokazywac takich bzdur. Tylko smutek i emo angst. Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Jesli zmienia system walki na jakies guwno typu ffxiii to dla mnie ta gra nie istnieje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
darkknight 54 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Assassine. takich jak my jest chyba większość. Starzy fani marza o niemożliwym , czyli grze 1:1 w nowej oprawie, tylko tak mogloby to zgnieść jajka. No nie u wszystkich , sry A. Cytuj Odnośnik do komentarza
RoL 561 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Skoro bedzie voice acting, to ciekawi mnie, co zrobia z tekstami Cida. Jak wypikaja, to bedzie slabo, a jak nie wypikaja, to jeszcze gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza
Paliodor 1 761 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Też chciałbym się cieszyć jak większość ale to SE,a po nich już prawie niczego wielkiego nie oczekuję. Pokażą jakieś pierwsze sensowne gameplay'e to może zacznę się jarać.Póki co reakcja typu "gierka wychodzi?O to fajnie". Cytuj Odnośnik do komentarza
stoodio 2 074 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Skoro bedzie voice acting, to ciekawi mnie, co zrobia z tekstami Cida. Jak wypikaja, to bedzie slabo, a jak nie wypikaja, to jeszcze gorzej Wspomniane przez ciebie kwestie oraz te screeny wyżej to wierzchołek góry lodowej. Tego się nie da zrealizować w nowej oprawie, a jeśli wywalą masę podobnych rzeczy, to już mamy odpowiedź, jakiej jakości będzie to remake. Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 933 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 (...) grze 1:1 w nowej oprawie (...) Boże uchowaj. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 hmm zalezy, system walki to raz, dwa jak z kamera - pelne 3d czy z gory ustalona jak np w gowach - jak z gory ustalona to nie ma tragedii bo przeciez nie liczac midgar i canon city to miasta skladaly sie z jednego ekranu i dwoch sklepow w wiekszosci, dungeony byly wieksze puki nie zobacze czegokolwiek z gry wlasciwej tak nie chce nawet oczekiwac co to bedzie, wiem natomiast jedno - jesli to w zalozeniu ma prezentowac sie jak FFXV to nie ma bata by w takiej firmie 1do1 przelozyc siodemka i beda totalne ciecia sceptycznie i nieufnie podchodze do tego bo nie wiem co siedzi w glowie krawaciarzy square czy cos co w mojej czyli jak najwierniejsza wersja ff7 czyli uklon do starych fanow czy wspolczesny remake czyli okrojona zawartosc i dragon ball w czasie walki wzorem advent children Cytuj Odnośnik do komentarza
Starh 3 168 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Skoro bedzie voice acting, to ciekawi mnie, co zrobia z tekstami Cida. Jak wypikaja, to bedzie slabo, a jak nie wypikaja, to jeszcze gorzej Wspomniane przez ciebie kwestie oraz te screeny wyżej to wierzchołek góry lodowej. Tego się nie da zrealizować w nowej oprawie, a jeśli wywalą masę podobnych rzeczy, to już mamy odpowiedź, jakiej jakości będzie to remake. Bez zmiany i wywalania pewnych rzeczy ta gra w ogóle nie powstanie... trzeba iść na kompromisy i przystosować gierkę do obowiązujących trendów - takie czasy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 ciekawe czy bedzie cala akcja z przebieranka w markecie w slamsach xD Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 933 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Najlepiej by było jakby namodzili dodatkowo w fabule i popodmieniali twisty, 3/4 radochy z erpegów to fabuła, brnąć bez niespodzianek przez ten bełokot o lifestreamach i śmierci wiadomokogo o której wszyscy wiedzą? Meh. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 w dobie gier od bioware licze, na ognisty romans z barretem, a nie tylko przyjacielska przejazdze w gold saucer 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
RoL 561 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Skoro bedzie voice acting, to ciekawi mnie, co zrobia z tekstami Cida. Jak wypikaja, to bedzie slabo, a jak nie wypikaja, to jeszcze gorzej Wspomniane przez ciebie kwestie oraz te screeny wyżej to wierzchołek góry lodowej. Tego się nie da zrealizować w nowej oprawie, a jeśli wywalą masę podobnych rzeczy, to już mamy odpowiedź, jakiej jakości będzie to remake. Bez zmiany i wywalania pewnych rzeczy ta gra w ogóle nie powstanie... trzeba iść na kompromisy i przystosować gierkę do obowiązujących trendów - takie czasy. Wcale nie trzeba. Zwlaszcza, ze to nie jest nowy tytul, tylko remake. Japonczycy przez ostatnie pare lat starali sie przystosowywac do trendow i nic dobrego z tego nie wyszlo. Doskonalym przykladem na to, ze nie trzeba isc za trendami, zeby gra sie sprzedala jest Bravely Default. Square-Enix zreszta juz to zauwazylo. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 To co sie wczoraj na party chacie dzialo jak zapowiedzieli tego FFa i Shenmue Swietnie ze w koncu zapowiedzieli, szkoda ze z 10 lat sobie pewnie poczekamy, ale lepsze to niz dalej zycie marzeniami, oby tylko tego nie spieprzyli. A w stara formule mocno watpie, na pewno wprowadza jakies diametralne zmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza
_daras_ 725 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 (edytowane) Miałem 15 lat jak przeszedłem FFVII na starym PSX, teraz mam 30 i jaram się jeszcze bardziej Tylko żeby tego nie zyebali, ja chcę tylko ładnej, next-genowej grafiki i porządnego voice actingu (ang/jap do wyboru), cała reszta niech zostanie bez zmian, włącznie z małym ludkiem (i wchodzącym weń postaciami) wędrującym po mapie i włączającymi się co chwila walkami. Mogą ew. pokusić się o nową aranżację muzyki co by nabrała głębi, tylko bez przesadnych remixów. No i może wreszcie będzie się w końcu dało uzdrowić Aeris Edytowane 16 Czerwca 2015 przez _daras_ Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 dwa wielki mity ery bez internetu/modemu: - ten z spoilera - ukryty turbo weapon xD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Starh 3 168 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 będzie się w końcu dało uzdrowić Aeris nie lubie CDA, ale ten artykuł polecam przeczytać ^ ^ http://www.cdaction.pl/artykul-39116/final-fantasy-vii-randkowanie-z-diablica-i-aniolem.html Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi