Opublikowano środa o 16:465 dni W dniu 16.12.2025 o 09:51, Soban napisał(a):Bez pomysłu co oglądać ostatnio dałem drugą szansę hunter x hunter i kurde spoko bajka. Odbiłem się dawno temu, bo chyba chciałem typowego battle shonena, a tu walki owszem są, ale bitka z bossem potrafi nie nastąpić albo bierze w niej udział postać poboczna. Fajny tez jest zabieg z rotowaniem postaciami i tym kto jest głównym bohaterem w danym arcu. Anime konczy sie calkiem zgrabnie jak na serie, ktora byla kontynuowana w mandze, ale raczej w tempie wydawania nigdy nie zostanie skonczona. Wiadomo są zapuszczone witki na nowy arc i wątki niektórych bohaterów, ale nie jest to jakiś obrzydliwy cliffhanger.Jeśli chodzi o moją przygodę z ,,HxH", to opiera się ona na tym tzw. ,,remeaku" z 2011 roku i latach późniejszych. Co do oryginału z końcówki lat 90-tych XX wieku... Ajć tego cosika jeszcze nie widziałem, ale ta historia w tym dość dynamicznym a'la łotrzykowskie realia widowisku, łej pany, nie może się nie podobać. Damn it! Jestem w okolicy 80 odcinka; fakt faktem- to nie jest już lekka powiastka z motywem egzaminu na Łowcę w tle. To próba ujarzmienia własnej natury i mocy Nen, która drzemie w bohaterach. Gon w dalszym ciągu pragnie odnaleźć swojego Ojca i stać się wybitnym Łowcą i najemnikiem, ale i tak to, co przydarza mu się po drodze jest najlepsze. Grafika jakoś tak nie wymiata, ale... dynamika ,,kreski" rozdaje tu pierwsze karty, gra najważniejszą melodię!
Opublikowano sobota o 10:182 dni W dniu 15.12.2025 o 09:38, Wojtas1986 napisał(a):Chainsaw Man Reze Arc Audio wizualna fiesta MAPPA popuściła hamulce całkowicie. Fenomenalny film.
Opublikowano sobota o 22:201 dzień Pewna zagwozdka w anime cz.2:- serducha fanów JjK wciąż biją po premierze kinówki, co nie? Ależ podobno to genialny twór anime: mega dobrze opowiada (chyba) to, co dalej ma mieć miejsce po finale s02 serialu. Tak jak zaczęło się na rewelacyjnym pierwszym sezonie, tak w drugim było... jeszczeż lepiej! Niedługo muszę ogarnąć albo wyjście do kina na kinówkę ,,Kaisenika" albo skąsik go dostać z tych całych torrentów etc. Damn it!