Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

GOTY 2015 134 użytkowników zagłosowało

1. 1. Najbardziej goty/gotg gra 2015 na stacjonarkach to?

2. 2. A GOTY na handheldach?

• Shin Megami Tensei: Devil Survivor 2 Record Breaker
    • Xenoblade Chronicles 3D
    • Monster Hunter 4 Ultimate
    • The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D
    • Etrian Odyssey 2 Untold: The Fafnir Knight
    • Steins;Gate
    • Helldivers
    • Oreshika: Tainted Bloodlines
    • Danganronpa Another Episode: Ultra Despair Girls
    • La-Mulana EX
    • Nie mam handhelda smutna rzaba.psd
    • Hearthstone
  3. 3. Najlepszy remaster 2015

• Grand Theft Auto V (PC)
    • Journey
    • Divinity: Original Sin Enhanced Edition
    • Homeworld Remastered Collection
    • Dark Souls II: Scholar of the First Sin
    • Resident Evil HD Remaster
    • Uncharted: The Nathan Drake Collection
    • DmC: Devil May Cry Definitive Edition
    • Borderlands: The Handsome Collection
    • Gears of War: Ultimate Edition
    • Rare Replay
  4. 4. Największy fuckup/rozczarowanie 2015

5. 5. Największy rak branży

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

• Odpowiedzi 248
  • Wyświetleń 18,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dokładnie, Xeno to dobra gierka na 8 o której po miesiącu się zapomni a Wiedzmin to jedna z najlepszych gier ostatnich lat i nie tylko GOTY 2015 która będzie wspomina dłuuugo, zresztą:    

• Piękny ból dupy klapów,że nawet na forum jedyny wartościowy ex na PS4 nie wygrał w kategorii najlepsza gierka XD

• uwaga oficjalne podsumowanie wiedzmina 3: -grafika ładna tylko w słonecznej pogodzie, po zmroku wyglada jak guwno -c,hujowy system walki, gorszy niż w jedynce -questy w 90% polegające na gonieniu c

Opublikowano

W podium bym tylko zamienił miejsce pierwsze z drugim i git ranking.

+1

Szkoda, że nie ma kategorii najlepszy soundtrack

:fsg: /10

Edytowane przez YETI

Opublikowano

Ale by Undertale zaorało wszystko :obama:

Opublikowano

@ornit:jak Y0 wyjdzie po ang to dla mnie będzie to murowane nr1. No ale to pewnie nastąpi najwcześniej za rok.

Opublikowano

4 gierka bazująca na mechanice z pierwszego Demon Souls z nowym settingiem kontra Wieśniak 3,który pokazał,że gry z otwartym światem mogą być zrobione z pasją,posiadać ciekawe side-questy i urzekać klimatem, świetnym main story i wyrazistymi postaciami. Wybór mógł być tylko jeden i w pełni zasłużony.

bawi mnie niezmiernie, kiedy ludzie masturbujący się do czystości, wyższości i hardkorowości gameplayu, zarzucają bloodborne odgrzewanie kotleta. przemodelowanie systemu walki z soulsów na bloodborne to więcej, niż w tym temacie dokonał wiedźmin na przestrzeni całej serii.....i w zasadzie wszystkie zachodnie gry.

klimat ? pod względem klimatu, na który składa się design graficzny, muzyka, opowieść i niesamowicie wykreowany (wrzech)świat z pogranicza jawy i snu, to dla mnie absolutny numer jeden w temacie gier.

gra stworzona z wielką pasją ale i wymagająca tyleż samo pasji i zaangażowania od gracza. dlatego nie miała zbytnio szans z wiedźminem, który jest totalnie komercyjnym pewniakiem na wzór holywoodzkiej superprodukcji. dość powiedzieć, że pewnie malutki procent graczy jest w stanie docenić tą grę w pełni, nawet ci co dali ją na pierwszym miejscu. zupełnie naturalna sprawa. 

No faktycznie BB w chu.j oparta jest na mechanice DS. Kolejny który nie grał a sie wypowiada.

no jest mocno oparta, ale jest też poza konkurencją, nie musi przecież konkurować z machaniem mieczykiem w skyrimach, wiedźminach i dragon ejdżach, bo zupełnie nie ma z czym. to tak jak wymagać od inwalidy, żeby skakał wyżej od majkela dżordana

Wiedzmin 3. 3 czesc oparta na tym samym schemacie co W1 i W2.

jednak krążą słuchy, że tym razem nawet grywalna i wyprzedza asasyna . tak że jest krok na przód 

Opublikowano

Piękny ból dupy klapów,że nawet na forum jedyny wartościowy ex na PS4 nie wygrał w kategorii najlepsza gierka XD

Opublikowano

Piękny ból dupy klapów,że nawet na forum jedyny wartościowy ex na PS4 nie wygrał w kategorii najlepsza gierka XD

niepewny grunt ? szybko ! wklejam slogan z console wars zapisany w notatniku ! 

dlatego właśnie wolę śmiać się z wujaszka dżejdżej na tym forum niż pisać o grach

Opublikowano

Wybór mógł być tylko jeden i w pełni zasłużony.

jeśli wybór najlepszej gry rozumiemy przez wybór tej dysponującej najlepszą grywalnością to nie :reggie:

inna sprawa że sam do niedawna wskazywałem czasami wyżej gierki, których gameplay/ sterowanie niedomagało, ale fabuła, klimat i postacie dodawały im +2 do oceny, więc mogę to zrozumieć. :hi:

Edytowane przez nobody

Opublikowano

niepewny grunt ? szybko ! wklejam slogan z console wars zapisany w notatniku !

dlatego właśnie wolę śmiać się z wujaszka dżejdżej na tym forum niż pisać o grach

Paliodor to człowiek, który w żadną z tych gier nie grał, ale, to dla niego typowe, się wypowiada.

Proponuje olać.

Opublikowano

Kazub grałeś chociaż w któregokolwiek wiedźmina? Ta gra w każdej kolejnej części przechodzi wielką metamorfozę. System walki nie zmieniał się wcale od jedynki niga plz. Zresztą dla mnie Dark Souls to najlepsza gierka poprzedniej generacji, ale w 2015 król był tylko jeden

Opublikowano

no takie tam, fajne, ale rayman lepszy o 3 piętra i 2 długości basenu

Lepszy zapewne bo też na playstation.

Opublikowano

:facepalmz:

https://www.youtube.com/watch?v=Mez7zaB6PoY

Ta (pipi)a Bloodborne NIC nie zapamiętałem ze ścieżki dźwiękowej a grałem miesiąc temu w dlc.. Z Wiedźmina 3 przynajmniej 6 kawałków do teraz pamiętam.  

Dla mnie pierwsze miejsce zasłużone ale Bloodborne bym z tomb raiderem zamienił i undertale.  

Niezależnie od miejsc 2-5 . W3 zasłużenie na 1 miejscu. Z wiedźminem spędziłem w tym roku prawie 200 h i cały czas odkrywałem coś nowego. BB to gra na 40 h a potem to zabawa z mechaniką, lochami i pvp.  Ja tam nigdy się w to nie bawiłem za dużo. Polecam obie ale W3 to arcydzieło a BB to gra bardzo dobra.

Opublikowano

:facepalmz:

https://www.youtube.com/watch?v=Mez7zaB6PoY

:banderas:

Jezu jak Witcher 3 rozpierdolił konkurencję w poprzednim roku.  :fsg:

Edytowane przez suteq

Opublikowano

A to + sytuacja w której leci :banderas:

Za chwilę znowu zainstaluje i będę przechodził przez was ;////

Opublikowano

Undertale to chyba jeden z najlepszych soundtracków jakie w zyciu slyszalem.

Opublikowano

Velius po awatarze stwierdzam że wkręciła ci się gra. Opowiedz jakiś kostny dow(nene) :D

Opublikowano

jakkolwiek ładne te folkowe przygrywki z wiedźmina, wpadające w ucho i mogą się podobać, zwłaszcza z sentymentu do samej gry, to nie wiem jaką fantazję trzeba mieć, żeby stawiać to wyżej od ścieżki z bloodborna. je.bać graczy :taknieco:  

Opublikowano

Blant dobrze napisal, w BB przegralem jakies 200-300h i nic nie pamietam ze sciezki dzwiekowej (chociaz moze to wina Ukya, bo nolajfilismy razem na party czacie), z Wieska pamietam chyba z 10 kawalkow ktore czasem sobie odswiezam bo sa po prostu tak za(pipi)iste :banderas:

Wiedzmin zaoral po calosci, w niemalze kazdym aspekcie.

Opublikowano

Z dodatku pan lusterko i jego theme to juz w ogole papa z dachu zerwana :banderas::fsg::obama:

Opublikowano

jakkolwiek ładne te folkowe przygrywki z wiedźmina, wpadające w ucho i mogą się podobać, zwłaszcza z sentymentu do samej gry, to nie wiem jaką fantazję trzeba mieć, żeby stawiać to wyżej od ścieżki z bloodborna. je.bać graczy :taknieco:

Kazub ale tak na spokojnie grałeś w cokolwiek z top 10 poza bb? Bo wiesz ja gralem we wszystkie pozycje to i mogę porównać a obejrzenie czy posłuchanie na youtube to nie to samo co przeżywanie samemu:).

Lubisz soulsy i dla ciebie każda gra from będzie goty. Daj jednak szanse innym grom a może pozytywnie cie zaskoczą.

P.s. przepraszam idę spać jutro w robocie poczytam:)

Edytowane przez blantman

Opublikowano

Kazub ale tak na spokojnie grałeś w cokolwiek z top 10 poza bb?

nie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.