Skocz do zawartości

Xbox Game Pass - gry w abonamencie

Featured Replies

Opublikowano

Dzisiaj chciałem przerwać Xboxa, bo zawsze anuluję na zaś by mi nie odnawiało, i... mnie pyta, czy tylko zatrzymać odnawianie, czy anulować natychmiast, i oddadzą mi adekwatną kwotę.

Kurde, nie widziałem tego nigdy wcześniej. WIem, że to zależy od przepisów które są różne w każdym kraju, więc nie każdy tutaj będzie miał te same opcje. Ale potencjalnie to trochę gamechanger dla mnie. Kupić na weekend, przejść gierkę, zapłacić 2 euro? Nie wiedziałem, że to możliwe.

Na stronie Xboxa wydaje się, że to powinno być możliwe tylko w: Danii, Francji, Kanadzie, Izraelu, Turcji i Korei. Tak że dalej nie czaję, co właściwie się zadziało. Ale na pewno tak to menu wcześniej dla mnie nie wyglądało.

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 13,5 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Cześć, w ramach ćwiczeń programistycznych wykonałem stronkę z grami Xbox Game Pass. Nie będzie ona zbytnio reklamowana (nawet sensownej domeny nie ma) ale możecie przekazać dalej i dzielić się linkiem

• za 3 dni nowy rok, więc postanowiłem że zrobie podsumowanie ciekawszych gier które zapowiedziane są do Game Passa na przyszły rok:   1. Monster Hunter Rise - 20 stycznia 2023 r. 

Opublikowano

No to Metaphore od razu wjedzie na tapetę.

Opublikowano

Retro Clssics już do pobrania na PC jest i trochę spoko tytułów z tego co widzę. Tylko dewloperem jest antstream według opisu i przypomina to ich apke gdzie streamuje się stare gry.

Opublikowano
2 godziny temu, Bzduras napisał(a):

GreZmj0WYAAC7M3.jpg

Trzeba przyznać, że do GP Standard (dawny Gold) całkiem szybko i sporo gier dodają.

5 minut temu, Dante napisał(a):

Retro Clssics już do pobrania na PC jest i trochę spoko tytułów z tego co widzę. Tylko dewloperem jest antstream według opisu i przypomina to ich apke gdzie streamuje się stare gry.

Tak, to streaming.

Edytowane przez SnoD

Opublikowano

Ale dojebali.

Metaphor wiadomo, świeży hit.

Monster Train 2 zbiera recenzje 9/10, wiadomo że wiele nie zmienia względem jedynki, ale dla fanów gratka na setki godzin, a jest ich wielu.

Nowy Takahashi, pomysł brzmi super.

Crypt Custodian bardzo wciągająca gierka, pisałem w temacie GOTY swego czasu o niej.

Symphonia bardzo fajna gierka, zbiera 8/10, muzyczny platformer dość krótki, ale z jakże stylowym wykonaniem.

Hellblade... nie jest już teraz w Gamepassie? Ja na pewno go nie kupiłem hehe.

Opublikowano
18 minutes ago, ogqozo said:

Ale dojebali.

Metaphor wiadomo, świeży hit.

Monster Train 2 zbiera recenzje 9/10, wiadomo że wiele nie zmienia względem jedynki, ale dla fanów gratka na setki godzin, a jest ich wielu.

Nowy Takahashi, pomysł brzmi super.

Crypt Custodian bardzo wciągająca gierka, pisałem w temacie GOTY swego czasu o niej.

Symphonia bardzo fajna gierka, zbiera 8/10, muzyczny platformer dość krótki, ale z jakże stylowym wykonaniem.

Hellblade... nie jest już teraz w Gamepassie? Ja na pewno go nie kupiłem hehe.

Hellbladd na premierę był w Ultimate, teraz dostępny będzie także w Standard.

Opublikowano

Eh myslalem ze dane mi bedzie kiedys kupic Activision Anthology. Wydali cos takiego na mobilki. Streaming olewam.

Opublikowano
3 godziny temu, SnoD napisał(a):

Trzeba przyznać, że do GP Standard (dawny Gold) całkiem szybko i sporo gier dodają.

GP Standard to dawne GP Console

Dawny gold to core

Opublikowano

Z tym, że nie da się przypisywać gier do konta jak w goldzie.

Opublikowano

Bo Core nie istnieje po to zeby rywalizowac z Plusem Essential, tylko zeby delikatnie oslodzic bol placenia za haracz grania online.

Opublikowano

Tak, to taki tier przejściowy, który przeczy ideowi Game Passa, z którego korzysta stosunkowo najmniejsza liczba liczba ludzi. Z czasem gdy nastąpi integracja Xboxa z PC, ten tier najprawdopodobniej zniknie, bo zniknie wtedy też wymóg haraczu za online i nie będzie sensu go trzymać. Do tego czasu będą chcieli przerzucić jak najwięcej ludzi z Core'a na Standard lub Ultimate

Opublikowano
3 godziny temu, Atherius napisał(a):

Z tym, że nie da się przypisywać gier do konta jak w goldzie.

Tak, a to jest fundamentalna różnica, bo jak wiadomo, każdy woli posiadać, a nie wynajmować.

Opublikowano
27 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Tak, a to jest fundamentalna różnica, bo jak wiadomo, każdy woli posiadać, a nie wynajmować.

W Goldzie sie przypisywalo tylko starocie. Gry z Xone podobnie jak te w plusie dzialaja tylko na czas kiedy oplcasz abonament wiec to nadal jednak wynajmowanie.

Opublikowano

to jedna z tyvh gier, w którą zawsze gdzieś tam chciałem zagrać na X360 ale jakoś nigdy nie znalazłem okazji

Opublikowano

Spencer ty chory pojebie. Pogrzebałeś xboxa kosztem abonamentu który nie wypalił.

Opublikowano

Ten abonament który nie wypalił, to podobno już w okolicach 40 mln abonentów od czasu kanonady rozpoczętej ubiegłorocznym CoD'em :p

Opublikowano

Też mi się wydawało, że dużo ludzi ma game pass i jest ogólnie sukcesem. Teraz powinniśmy mieć prawdziwe liczby bo czasy tanich kodów z kombinacjami minęły.

Opublikowano

Nadal są tanie indie, tylko trzeba zrobić nowe konto i podpiąć jako domowe, można później grać już ze swojego głównego. Trochę utrudnili, ale nie ukrócili.

Opublikowano
8 godzin temu, devilbot napisał(a):

Spencer ty chory pojebie. Pogrzebałeś xboxa kosztem abonamentu który nie wypalił.

Wiadomo że teraz hajs im się bardziej będzie zgadzać, bo wydają swoje gry na konsole konkurencji gdzie jest 70 mln klientów.