balon 5 323 Opublikowano 10 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2023 5 minut temu, SlimShady napisał: Nic nie wycięli, wręcz dodali, ale masz dużo większe możliwości i jest łatwiej. Nie brałbym też howlong aż tak na poważnie. Coś tam sugeruje, ale odchyły mogą być konkretne w zależności o stylu graczyków. No może właśnie przez, to że jest „łatwiej”. Wiem że nie ma co mocno brać do siebie tych czasów, ale jednak tutaj dość dużo odchylenie (ponad 10% krócej). Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 10 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2023 Ułatwienia to wydaje mi się że generalnie mogą przyspieszyć opcjonalne dostawy i , na story chyba tam nie będą mieć wpływu. Chociaż jest droga na północ do górskiego, tego chyba nie było w bazowej wersji? Tyle że jej położenie to trochę zajmie tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Patricko 1 382 Opublikowano 10 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2023 Droga przez góry daje bardzo duży zysk czasu. W wersji na PS4 jej nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 511 Opublikowano 10 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2023 Z tego co pamiętam to przez góry rozstawiałem tyrolki i faktycznie duża szybsza podróż. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 19 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2023 No i za drugim razem bardzo mocno „klikło” Bardzo się cieszę, bo gierka ma niesamowity klimat, miejscówki i w ogóle wykreowany świat. Jestem już po 3 bossie, połączyłem węzeł górski (25h za mną). Ten moment jak pierwszy raz ruszyłem w góry . No piękna gierka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
triboy 958 Opublikowano 19 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2023 Dla mnie chyba najlepszym momentem były wyprawy w góry w celu wytyczenia tras dla tyrolek. A same tyrolki, to gamechanger. Cytuj Odnośnik do komentarza
MEVEK 3 440 Opublikowano 19 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2023 A pozniej zbieralo sie zasoby na up-grade i kasowalo stare aby je przeniesc w inne miejscie. Pieknie sie kombinowalo Ale to bylo wlasnie qure.wsko oplacalne Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 511 Opublikowano 17 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2023 Mam ostatnio ciągutki do starych tytułów, które jakiś czas temu ograłem i jak teraz skończyłem Days Gone i przyszła mi ochota żeby wcielić się znowu w Sama Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 672 Opublikowano 17 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2023 Stare jak stare.Days gone wygląda i działa fenomenalnie na ps5, podobnie death stranding zwłaszcza Directors cut to nextgenowe doświadczenie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 511 Opublikowano 17 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2023 Ja Days Gone byłem zachwycony już na ps4 a teraz na ps5 to czysta przyjemność w przemierzaniu świata na motorze. DS było dla mnie wielkim zaskoczeniem długo się do niego zabierałem, a później żałowałem, że tak długo zwlekałem stąd pomysł żeby ponownie ograć i chyba tak zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 19 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2023 W dniu 17.11.2023 o 08:51, Schranz1985 napisał: Stare jak stare. Days gone wygląda i działa fenomenalnie na ps5, podobnie death stranding zwłaszcza Directors cut to nextgenowe doświadczenie. Nazywanie DS czy DG grą starą to przesada. Ogólnie w tej generacji coś co nazywamy "picture quality" jest na dużo gorszym poziomie niż na PS4, gdzie graliśmy sobie w 30 fps bez RT i innych bubli, które na konsolach zabijają jakość obrazu. Mam nadzieję, że Kojima dobrze wykorzysta Decimę i 60 fps nie dostanie po dupie w jakości obrazu, jeżeli nie powrzuca tam za dużo ficzerow graficznych na siłę typu RT, processingi to będzie dobrze. Obraz żyleta w 60 fps był w Forbidden West, ale potrzeba było patchy, oby tutaj się bardziej postarali. Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 511 Opublikowano 20 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2023 Starych mam na myśli te, które już ograłem jakiś czas temu Początek DS za mną i parę misji. Kurde ale jest świetna muzyka w tej grze. Podczas przemierzania obszarów świetnie się to komponuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 20 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2023 (edytowane) 48 minut temu, mario10 napisał: Starych mam na myśli te, które już ograłem jakiś czas temu Początek DS za mną i parę misji. Kurde ale jest świetna muzyka w tej grze. Podczas przemierzania obszarów świetnie się to komponuje. To jest wspaniała gra, a końcowe 10 godzin to już jazda bez trzymanki, najlepsze przed tobą A ok Ty już grasz 2gi raz :). Swoją drogą jak teraz wygląda community tej gry? Pewnie wszystko ładnie już pobudowane :)? Edytowane 20 Listopada 2023 przez KrYcHu_89 Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 612 Opublikowano 20 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2023 1 minutę temu, KrYcHu_89 napisał: Swoją drogą jak teraz wygląda community tej gry? Pewnie wszystko ładnie już pobudowane :)? Przechodziłem ostatnio sobie też i w sumie nie. Rzeczy innych graczy pojawiają się niektóre i stopniowo i też chyba nie zawsze xD Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 20 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2023 Teraz, Szermac napisał: Przechodziłem ostatnio sobie też i w sumie nie. Rzeczy innych graczy pojawiają się niektóre i stopniowo i też chyba nie zawsze xD Właśnie nie wiem bo Ja grałem pewnie z 95% czasu blisko premiery, potem chwilę Director's Cut i było więcej dróg, albo przynajmniej tak mi się wydawało, pewnie są jakieś limity odnośnie dróg zbudowanych przez graczy online do twojego progressu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Szermac 2 612 Opublikowano 20 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2023 Też grałem za pierwszym razem na premierę i nie odczułem za bardzo właśnie różnicy z Director's Cutem, na bank jest jakieś bucketowanie po progressie itp:. Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 20 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2023 6 minut temu, Szermac napisał: Też grałem za pierwszym razem na premierę i nie odczułem za bardzo właśnie różnicy z Director's Cutem, na bank jest jakieś bucketowanie po progressie itp:. Ciekawe, czy Hideo pokusi się o jakieś smaczki, typu integracja DS2 z DS1 (nie wiem jakieś placówki, drogi, smaczki). Byłoby spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 20 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2023 W DC jest więcej dróg w tym cała jedna długa trasa przez górski rejon, trochę się buduje no ale nie trzeba tłumaczyć ile to ułatwia później. Graficznie to dla mnie 2 spokojnie może być jak 1 DC. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 20 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2023 38 minut temu, KrYcHu_89 napisał: To jest wspaniała gra, a końcowe 10 godzin to już jazda bez trzymanki, najlepsze przed tobą A ok Ty już grasz 2gi raz :). Swoją drogą jak teraz wygląda community tej gry? Pewnie wszystko ładnie już pobudowane :)? Budowanie rzeczy i dróg jest odpowiednio dopasowywane do progresu gracza. Dopóki my nie zaczniemy dostarczać materiałów i kończyć segmentów np. trasy, to sama z siebie nie powstanie. Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 511 Opublikowano 20 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2023 Mam w sumie początek ale nie zauważyłem żeby coś było więcej wybudowane niż za pierwszym przejściem. No gierka pod względem grafiki wygląda pięknie i te wstawki filmowe są zrobione top. Czekam na pierwsze obozy mułów bo mi się z nimi walczyło świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 978 Opublikowano 20 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2023 Ten directors cut dużo wprowadza? Bo platyna i tak jest wbita w zwykłej wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 20 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2023 6 minut temu, Faka napisał: Ten directors cut dużo wprowadza? Bo platyna i tak jest wbita w zwykłej wersji. Możesz zrobić dwie platyny instalując i odpalając ją :). Poza tym kilka rzeczy https://www.thegamer.com/death-stranding-directors-cut-changes-original/#combat-has-been-deepened Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 129 Opublikowano 20 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2023 nie wpadnie mu druga platyna z automatu bo doszło parę rzeczy które są wymagane do wbicia pucharków, dokładnie trzy trofea nie wpadają, za każdą misję, za wytworzenie każdej możliwej rzeczy i wyścigi na torze Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 978 Opublikowano 20 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2023 Meh, w sumie to takie średnie ten directors cut jest jak poczytałem, co tam dodali. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 129 Opublikowano 20 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2023 za 5$ które kosztował upgrade imo było warto porobiłem sobie te cyberpunkowe i half lajfowe misje, zbudowałem drogę przez góry i nawkurwiałem sie przy wyścigach to moje Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi