Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Dokładnie...

Powiedzcie mi taką jedną rzecz, czy do Xbox One s dają w zestawie hdmi 2.0? Czy tak kabel hdmi 2.0 w ogóle jest wymagany do 4k czy to ściema jakaś?

Generalnie ściema. Chociaż na temat kabli można pisać i pisać ale ogólnie praktycznie każdy, który aktualnie zdejmiesz z półki w sklepie będzie ok. Ale zawsze ja np. polecam coś trochę lepszego bo na kablu za "5zł" może być czasem problem z przesyłem 4K/60Hz. Mam takich kilka sam...  A największa ściema jak jest napisane 2.0a. To jest nawet zabronione... ale sprzedawcy wciskają już takie kity, że szkoda pisać.

• Odpowiedzi 682
  • Wyświetleń 52,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Kriss_Hietala
    Kriss_Hietala

Drogo powinni te konsole rozdawać za pół darmo by dogonić sony. Opcja odpalania homebrew i piratów też zwiększyłaby sprzedaż.

• Udało się ;-) Zapraszam do oglądania:   Xbox One S Unboxing pierwsze wrażenia o 4K i Ultra HD Xbox One S test funkcjonalności Ultra HD / 4K - najtańszy odtwarzacz Ultra HD Blu-ray na rynku

• Ja wlasnie swój zestaw odebralem [emoji106]

Opublikowano

Powiedzcie mi taką jedną rzecz, czy do Xbox One s dają w zestawie hdmi 2.0? Czy tak kabel hdmi 2.0 w ogóle jest wymagany do 4k czy to ściema jakaś?

Tak gwoli ścisłości - nie ma czegoś takiego jak  "kabel hdmi 2.0" - np. to 2.0 to standard obsługiwany przez urządzenie a nie rodzaj kabla. Kable HDMI są standardy i i high speed z obsługą ethernet i bez. A te wszystkie 2.0, 2.0a itp. to jak Gmeru napisał zwykła ściema i zabiegi marketingowe żeby ludzie kupowali nowe kable z wyższym oznaczeniem.

Opublikowano

Coś jak złote końcówki ;)

Opublikowano

To powinno skończyć dramę o to jak to MS zrobił w konia ludzi wypuszczając potężniejszego Xone S - średni framerate wyższy o porażające 0,5 do 1 fps :P

Opublikowano

Skoro ten nowy padzik jest z bluetoothem, to wiadomo, czy działa z takim np. PS3?

Tak, a jak masz samochód z blutoothem to możesz sterować samochodem padem od Xboksa.

Opublikowano

Skoro ten nowy padzik jest z bluetoothem, to wiadomo, czy działa z takim np. PS3?

ps3 chyba nie obsługuje Xinput.
Opublikowano

Jak najbardziej. Używam go właśnie. Odnośnie tego pada. Albo mi się wydaję, albo na tej samej baterii co stary działa krócej. Posiadacze nowego też tak macie?

Edytowane przez creatinfreak

Opublikowano

Wiadomo kiedy trafi do sprzedaży i będzie można kupić oddzielnie najnowsze pady do XboxOne S?

Opublikowano

Już są np. na allegro widziałem że X-kom miał za 239 zł + wysyłka.

Opublikowano

@Kyo @creatinfreak dzięki za info. Chce kupić pada z myślą o grze na PC. Wyczytałem, że te nowe pady działają tylko na Windows 10. Potwierdzone info, czy udało się komuś skonfigurować i zagrać  na Win7 albo Win8?

Opublikowano

Z tego co wiem to te pady działają na bluetooth lub kablem z pc. Tak więc teoretycznie powinny działać na każdym systemie. Pytanie czy nie potrzebują jakiś specjalnych sterowników. Na 10 na 100% działa.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie - Pytanie na szybko.

Nie chcę tracić pieniędzy na dodatkowego pada, więc czy można grać na X padem z ps4?

Opublikowano

Panowie - Pytanie na szybko.

Nie chcę tracić pieniędzy na dodatkowego pada, więc czy można grać na X padem z ps4?

możesz jak kupisz przejściówkę cronusmax.
Opublikowano
To gdzie najlepszą ofertę na Xboxa S znajdę? Jest może coś lepszego od tej oferty w muve? Bo pudełkowe evolve to nie bardzo mnie jara.