Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bioshock: The Collection Remastered

Featured Replies

Opublikowano

A do mnie trójka zaczyna się super, ale dalej gdzieś to się gubi i w późniejszych etapach te killroomy nudzą 

Edytowane przez Daffy

• Odpowiedzi 194
  • Wyświetleń 24,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i skonczylem infinity.  Najlepsza czesc, najlepsza grafa, historia, lokacje i gameplay. Swietna gra, bawilem sie 10x lepiej niz przy jedynce i dwojce. Nie czaje kompletnie zarzutow dotyczacych

• Nie widzę żadnej potrzeby odświeżania Bioshocka. Przynajmniej w wersji na PC remaster wygląda świetnie, no serio ta gra jest tak stylowa, że nic więcej nie trzeba.

• Nie chce nic mówić ale chyba za parę dni ukończę po raz pierwszy bioshock „jedynkę”. Gram se w remasterka i jest całkiem ok, klimacik i ulepszanie broni/mocy  Chyba moja pierwsza styczność z bioshoc

Opublikowano

No późniejsze etapy dla mnie ostry zjazd z jakością, zdecydowanie gra potrzebowała więcej czasu 

Opublikowano

Jedynke i dwójkę przeszedel po dwa razy, na śmierć zapomniałem o 'trzeciej' części :/

Ciekawe jak dziś się w to gra. 

Opublikowano

Skończyłem sobie wczoraj Infinite i nadal twierdzę że to świetna gra. Do tego całkiem ładna pomimo dekady na karku.

Dużo ślicznych miejscówek, wielkich budowli które widzimy w oddali. No nadal bywa epicko.

Historia dla kogoś kto nie grał, no musi wciągnąć odrazu. Trudno mi sobie wyobrazić że kogoś nie chwyci ten początek, miks poznawania Columbii i tajemnicze dziwne wydarzenia.

No i ta Elizabeth<3

Aczkolwiek musiałem też zweryfikować trochę swoje wspomnienia, głównie w temacie walki. Jest jej mnóstwo w pewnym momencie. Naprawdę czasem myślałem że już przesadzili (grałem na normalu). Chociaż niby jest to jakoś uzasadnione powiedzmy 

Spoiler

Na końcu Comstock mówi że rzucił na bohatera praktycznie całą armię. 

A przecież miał czas żeby się przygotować na przyjście Bookera 

to jednak rozumiem ludzi którzy czuli delikatny niesmak. Pierwszy BioShock i starcia w nim były chyba jednak bardziej subtelne z tego co pamiętam, muszę to chyba zweryfikować sam (nie wiem kiedy ogram nowe gierki). Tym bardziej że zacząłem odrazu Burial at Sea.

Opublikowano

Ostatnia finałowa bitwa w Infinite trochę przegięta jest, nie wiedziałem co się dzieje, co najlepsze przez całą grę myślałem, że gram na normalu a potem się okazało, że jednak na hardzie cały czas :kekw: Jakie są te dodatki, dużo trudniejsze? 

Opublikowano

Te dwa epizody Burial at Sea naprawdę zajebiste. Pierwszy raz ogrywałem. Może i gmatwają jeszcze bardziej tą historię ale ja przechodziłem z wypiekami na twarzy. Szczególnie drugi epizod.

No kompletna to gierka i kompletna trylogia, z Burial at Sea jako koniec i początek.

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Nie chce nic mówić ale chyba za parę dni ukończę po raz pierwszy bioshock „jedynkę”. Gram se w remasterka i jest całkiem ok, klimacik i ulepszanie broni/mocy :obama:
Chyba moja pierwsza styczność z bioshockiem to dwójka, a raczej demo na ps3. Potem infinite jakie dali na ps3 w plusie, ale to już miałem PC i odkryłem wówczas full hd high quality. Co przy infinite, różnice  między konsolami, a PC były ogromne. Ciekawi mnie jak dziś się zestarzała ta część i co tam poprawili w tym remasterku. 

Opublikowano
13 hours ago, grzybiarz said:

Nie chce nic mówić ale chyba za parę dni ukończę po raz pierwszy bioshock „jedynkę”. Gram se w remasterka i jest całkiem ok, klimacik i ulepszanie broni/mocy :obama:
Chyba moja pierwsza styczność z bioshockiem to dwójka, a raczej demo na ps3. Potem infinite jakie dali na ps3 w plusie, ale to już miałem PC i odkryłem wówczas full hd high quality. Co przy infinite, różnice  między konsolami, a PC były ogromne. Ciekawi mnie jak dziś się zestarzała ta część i co tam poprawili w tym remasterku. 

Zestarzała się super, tylko gra jest totalnie niezbalansowana. Niektóre nieoczywiste kombinacje plazmidów i broni robią z Ciebie przekoksa, więc omijaj poradniki

edit dla tego co wystawił clowna, bo może nie wyraziłem się jasno. Gra zestarzała się bardzo dobrze, gra się w nią rewelacyjnie, a opowieść jest wybitna

Edytowane przez Homelander

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

I co - znowu rapture? Dodatkowo z przecieków metroidvania miasta + Londyn... nie wiem - nie czekam w ogóle, ale może się zaskoczę.

Wolałbym wszystko tylko nie znowu podwodne miasto.

Opublikowano

Chłop pisze, że "znowu rapture" jak ostatni bioshock w tym mieście wyszedł 18 i 15 lat temu.

Opublikowano

Widocznie każdy w branży już nie ma nowych pomysłów poza mistrzami z Francji turned\

Jaranko na 4 powrót do rapture xD

Opublikowano

Co tutaj można wymyślić oryginalnego jak już było niebo i woda. Miejsce akcje tutaj zawsze jest na pierwszym planie, jakoś mnie nie dziwi, że od tylu lat była cisza.

Opublikowano

Z ciekawości spytałem AI o jakieś alternatywne światy do bioshocka, jedna opcja na wzór dnia świstaka wydaje się nawet ciekawa. Nie dziwie się, że scenarzyści w hollywoodzie strajkują jak lepszy pomysł na gierkę/film wymyśla chatgpt w 5 sekund xD

image.png