Opublikowano 17 września17 wrz 5 godzin temu, LeifErikson napisał(a):Po połowie drugiego sezonu 1670 to ja mam szczerze mówiąc mieszane uczuciaZazdroszczę mieszanych uczuć, dla mnie po pierwszych trzech odcinkach to zwyczajny chłam.Nie wiem czy dalej będzie jakaś poprawa na którą liczę, ale póki co mam największe rozczarowanie od lat. Edytowane 17 września17 wrz przez gtfan
Opublikowano 18 września18 wrz 10 godzin temu, gtfan napisał(a):Zazdroszczę mieszanych uczuć, dla mnie po pierwszych trzech odcinkach to zwyczajny chłam.Hehe, rozumiem doskonale. Ja daje duży kredyt zaufania, bo pierwszy sezon bardzo mi sie podobał, ale jakby o nim zapomnieć i patrzeć tylko na S02 no to lipa... tak jakby z tego głupawego, ale jednocześnie inteligentnego humoru zabrana została cała ta inteligentnosc, mam wrażenie. :)
Opublikowano 18 września18 wrz Pierwszy sezon miał zajebiste tempo, dynamikę scen i żartów jak w amerykańskim The Office prawie. To wszystko bylo spojne, pomysłowe i mega dopracowane. Intensywność taka ze mozna bylo po kilka razy oglądać, zeby wszystko wyłapać, o ile oczywiście taki humor przypasowal. W drugim tej spójności i dynamiki w ogóle nie widzę, trochę jakby wystrzelali sie z najlepszych pomysłów i teraz pojechali juz bardziej na formie niz treści. Co bym zrozumial gdzies tak na poziomie siódmego sezonu, ale nie drugiego...
Opublikowano 18 września18 wrz Ja na razie tylko 2 odcinki i jest dobrze, ale nie tak dobrze jak w pierwszym. Trochę grubiej ciosany humor bym powiedział, więcej śmiesznego jest niedopowiedziane, niż powiedziane póki co. Produkcyjnie oczywiście top, motyw z daniem narodowym Turcji Jak pierwszy sezon mocne 9.5/10, tak tu na razie takie 7.5 na zachęte, zobaczymy resztę.
Opublikowano 18 września18 wrz Twórcy nie mogą udźwignąć popularności serialu i fundują kolejny sezon, który jest chujowy i o wiele gorszy od poprzedniego? Nowe, nie znałem.
Opublikowano 18 września18 wrz Dobra, obejrzałem do końca, żebyście Wy juz nie musieli. ;) Druga część drugiego sezonu wchodzi o dziwo w dosc mroczne klimaty, w dodatku nawet z lekko dramatycznym zabarwieniem. Trochę misz-masz, no ale przynajmniej nieco mniej jest głupiego i nietrafionego humoru.Ogólnie drugi sezon to jest moim zdaniem przerost formy nad treścią jak chvj. Wydaje mi sie, ze oni sie trochę załatwili wlasna bronią, bo pierwszy sezon to jest balansującą na krawędzi beki i żenady satyra, ale wyważona i zrealizowana w punkt. Bardzo dużą sztukę tym osiagneli, którą trudno powtórzyć.Warto rzucić okiem dla zdjęć, kostiumów, rekwizytów, scenografii (cos pięknego), ale scenariusz lepiej przemilczeć.
Opublikowano 26 września26 wrz BunkierObejrzałem pierwszy odcinek i już widzę jak przewidywalne to będzie. Okaże się, że bogaci są okłamywani, z bunkra można wyjść, w następnym odcinku zaczną się zamieszki, pewna grupa będzie trzymała łapę na zasobach, a wypadek z prologu nie okaże się wypadkiem.....itd
Opublikowano 26 września26 wrz 5 godzin temu, AdiCarrion napisał(a):BunkierObejrzałem pierwszy odcinek i już widzę jak przewidywalne to będzie. Okaże się, że bogaci są okłamywani, z bunkra można wyjść, w następnym odcinku zaczną się zamieszki, pewna grupa będzie trzymała łapę na zasobach, a wypadek z prologu nie okaże się wypadkiem.....itdObejrzałem cały, dwa ostatnie odcinki przewijałem jak zaczynali pierdolić o niczym, scenariusz napisało AI.
Opublikowano 27 września27 wrz Black Rabbit - z jednej strony gęsta, wręcz przytłaczająca atmosfera, klimat NY, stonowana paleta barw, niepokojąca muzyka, popisowe role Jude Lawa i Jasona Batemana. Z drugiej strony rozwleczone to nieco zbyt mocno, mimo że to tylko 8 odcinków a zmieściłoby się w 5, fabuła miejscami jest naciągana jak guma w starych majtkach i jest zbyt dużo niepotrzebnych wypełniaczy. Ktoś porównał to do mixu Ozark z The Bear i Bloodlines i w sumie trudno się nie zgodzić. Dla klimatu i aktorów zdecydowanie warto, na resztę trzeba nieco przymknąć oko. 7.5/10
Opublikowano 2 października2 paź Właśnie kończę. Naciągane to strasznie, a Arisu nie da się oglądać w akcji, cały sezon z wytrzeszczem oczu jakby w życiu nie widział umierających ludzi co jest lekko żenujące po tym co zdążył przeżyć do tej pory, o wiele lepiej obserwuje się zmagania Usagi z jej nowym boyfriendem. Ale rozgrywki spoko jak zawsze i to dla nich ogląda się ten serial, nawet mam wrażenie że podkręcili brutalność Edytowane 2 października2 paź przez Josh
Opublikowano 3 października3 paź Po trzech odcinkach odpuszczam, ten serial nie ma za dużo wspólnego z prawdą. To jest fabularyzowany serial z domieszką Wikipedii i sprytnymi (to muszę przyznać) zabiegami, żeby wcisnąć klasyczne netfliksowości - gejów, mniejszości, itp. Myśleliście że się nie da? Oczywiście, że się da!Jak chcecie dowiedzieć się prawdy o człowieku, jakim był Ed Gein, to polecam książkę "Psychopata" Harolda Schechtera, a nie to kurwa gówno. Hunnam twarzą pasuje, ale co on do chuja robi z głosem? Ed Gein miał kratę na brzuchu? 95% rzeczy w tym serialu jest zmyślonych i nigdy nie miało miejsca. To w zasadzie nie jest serial o życiu Eda Geina. Przestrzegam przed oglądaniem tego. Włączcie sobie to nagranie po kilku minutach pierwszego odcinka. Albo lepiej nie i nie nabijajcie cwelowi Murphy'emu wyświetleń. Edytowane 3 października3 paź przez Rozi
Opublikowano 4 października4 paź Zobaczyłem póki co pierwszy odcinek i te wstawki z nazistami mogli sobie odpuścić.
Opublikowano 4 października4 paź Kończę właśnie pierwszy sezon i całość bardzo się podoba dla mnie. Nie licząc odcinków murzyn lives matter. Nakręciłem się na historię Eda.szkoda :/
Opublikowano 4 października4 paź Skończyłem trzeci sezon Alice. Wyraźnie gorszy od poprzednich, ale i tak spoko do obejrzenia, ten format jeszcze długo się nie przeje. No i widzę, że mają ciśnienie na kolejne sezony, bo epilog nie pozostawia wątpliwości co do kontynuacji spoilerpodobnie jak Squid Game, będzie się rozgrywać w AmeryceCiekawe jak wyjdzie, bo materiał z mangi został już wyczerpany i będą musieli wymyślać nowe story.
Opublikowano niedziela o 11:212 dni The Woman in Cabin 10 - watchable, jak na poziom netflixa to dobry film, Keira ciągnie do przodu 6/10https://www.imdb.com/title/tt7130300/
Opublikowano niedziela o 17:532 dni Ogląda ktoś Oponiarze? Całkiem przypadkiem trafiłam i dawno nic tak dobrego nie oglądałem na N
Opublikowano niedziela o 18:202 dni 26 minut temu, Sedrak napisał(a):Ogląda ktoś Oponiarze? Całkiem przypadkiem trafiłam i dawno nic tak dobrego nie oglądałem na NGender fluid.
Opublikowano niedziela o 20:191 dzień 1 hour ago, mugen said:Gender fluid.Chociaż serial absolutnie taki nie jest to jednak oglądanie Netflixa rovi swoje. Edytowane wczoraj o 06:40 1 dzień przez Sedrak
Opublikowano niedziela o 21:441 dzień 5/8 z całości serii dramatyczno-thrillerowej ,,Potwory" z Netflixa, tej dotyczącej Eda Geina, obejrzane. Ależ to jest ciężkie i trudne, często zbyt dziwne (z tego, co pamiętam nawet nieprawdziwe, co do historii samego Eda na przestrzeni najważniejszych lat życia, jak i rozwoju jego psychopatii) widowisko. Seria miejscami okazuje się specyficznie mroczna, jakby kręcił ją sam Fincher, szczególnie we znaki dają się te fragmenty/sekwencje danych odcinków, na których ,,Edek" ,,skóruje" w swojej zapuszczonej piwnicy ludzkie zwłoki, lub tam je balsamuje albo i dopuszcza się na nich nekrofilii, przy czym ,,robi to" z niezwykłym profesorskim opanowaniem, spokojem i z jego perspektywy swego rodzaju ,,uczuciem", romantyzmem. Najbardziej niezrozumiałe w tym sezonie, w tej opowieści o Edzie Geinie są ,,wstawki" związane z wyobrażeniami Eda, w których pojawiają się Naziści - to burzy solidny trzon budowanej genezy zła u Eda i jego calutkiej historii. Tymczasowa ocena sezonu: 7,5/10. No kurłaaa, a ta ścieżka dźwiękowa, to zawodzenie skrzypiec i kontrabasu..... ja prdl. Ale klimat.
Opublikowano wczoraj o 16:51 1 dzień 22 godziny temu, Sedrak napisał(a):Ogląda ktoś Oponiarze? Całkiem przypadkiem trafiłam i dawno nic tak dobrego nie oglądałem na NW sensie że śmieszne? Sprawdziłem teraz trailer to przypomina troche The office? tylko warsztat samochodowy