Skocz do zawartości

Najładniejsze gry ósmej generacji konsol

Featured Replies

Opublikowano
23 minuty temu, Wredny napisał:

Bez Horizona to mało wiarygodnie wygląda takie zestawienie :reggie:

horizon nie ma startu do tych gier

• Odpowiedzi 305
  • Wyświetleń 7,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Kyokushinman
    Kyokushinman

Na Pro?   Jak tak to zmień tv lub ustawienia Uncharted 4 zyskał co prawda kolosalnie na Pro i został wyciągnięty z obrazowej biedy, to i tak z HZD na Prosiaku nie może się równać. To co zrobiło G

• Kyokushinman
    Kyokushinman

Uncharted 4 na Pro ograny także nowa lista. 1. Horizon Zero Dawn                  9+ (Pro) 2. Uncharted 4                            9 (Pro)    7+(PS4) 3. Nioh                                   

• Kyokushinman
    Kyokushinman

Sorry nie dałem rady na czas. Na dodatek jakieś (pipi)ane problemy z tym plusem aby go aktywować.   @ Piotruś Jakość tekstur przede wszystkim ocenia się z bliska.    

Opublikowano

Na pewno Detroic Become Human, grafika jest tam dobra nawet dla najbardziej wymagających.

Opublikowano

Przy Horizonie było wow, przy Gow już nie. No ale druga sprawa że po Horizonie to w sumie nic mi nie zrobiło jakiegoś tam wrażenia graficznie może poza RDR2. 

Opublikowano
4 godziny temu, Ludwes napisał:

horizon nie ma startu do tych gier

Zabrakło reakcji, więc... :notsure:

3 godziny temu, messer88 napisał:

Przy Horizonie było wow, przy Gow już nie. No ale druga sprawa że po Horizonie to w sumie nic mi nie zrobiło jakiegoś tam wrażenia graficznie może poza RDR2. 

Dokładnie tak - Horizon to najlepszy przykład oczojebnej grafiki i to jeszcze w open-world. W sumie jeszcze Days Gone robiło mega wrażenie, ale to już nie ten poziom, bo też wszystko było bardziej stonowane i realistyczne.

Opublikowano

Stylistycznie to Persona 5 bezapelacyjnie, ale technologicznie to była gra z ps3 i nawet na poprzedniej generacji by dupy nie urwała.

Technologicznie to albo GoW/U4/TLoU2 albo Red Dead Nuda 2. W horizonie dziwne mordy były plus gra mi się nie podobała :/

Edytowane przez Soban

Opublikowano

U mnie Horizon poszedł do kosza po dwóch h, może nie załapałem się na tą piękną grafikę. 

Edytowane przez Soul

Opublikowano

Nie no horizon jest ładną gierką nie ma co tu jakoś zakrzywiać rzeczywistości ale jeśli mam być szczery to oprócz dino robotów ta gra ma słaby design i nic innego z niej nie pamiętam, serio ani jednej miejscówki nie pamiętam z tej gry xD przy takim gowie mimo że mam sporo mu do zarzucenia to jednak kilka razy szczęka lekko opadła

Opublikowano

Najgorsze było to "puste" miasto, w którym nie działo się NIC. Tyle polygonów wrzuconych dla samego wrzucenia. 

Wracając do tematu to technologicznie IMO zdecydowanie przodują TLoU2 i RDR2. Ogrywam drugi raz tą pierwszą produkcję "na spokojnie" i szokuje mnie przywiązanie do szczegółów, smaczki zalatujące już bardzo mocno next-genem. Gra świateł, HDR, cymensik. Kowboje natomiast dostarczyły coś czego jeszcze nigdy przy grze nie czułem - autentyczne uczucie "bycia" w tym świecie. Tam same spacery, przeprawy przez góry, bez jakiegoś szczególnego celu, ot free-roam, sprawiały mi masę frajdy.

Jako całokształt graficzki już mam problem ze wskazaniem jednego tytułu, ale będzie podobnie jak z tymi dwoma sztosami.

Opublikowano

Horizon Zero Dawn straszna plastelina. Brzydkie to oczywiście nie jest, bo całkiem ładne, ale grając zastanawiałem się, gdzie jest ta potężna graficzka. Spoko i nic więcej. 

Z najładniejszych to zdecydowanie Red Dead Redemption II i TLoU II, tak jak Wiolku pisze. Przynajmniej jeśli chodzi o PS4 slim. 

Edytowane przez Ludwes

Opublikowano

No kurczę ale nie mylcie subiektywnego odczucia związanego z designem gry od tego, że graficznie to był top graficzny. Mi się ta gra też do końca tak nie podobała jeśli ogólne odczucia wobec designu i dużo bardziej mi się God of War podobał ale to są dwie rożne rzeczy 

Opublikowano

Aestetyka jest związana z subiektywnym odczuciem tego co jest "najładniejsze", bo temat nie mówi tylko o technikaliach. Np. im dalej jestem teraz w Ori and the Will of the Wisps tym bliżej jestem nazywania tej gry jedną z najładniejszych tej generacji chociaż pod względem czysto technicznym nie jest cudem (+ najgorszy HDR tej generacji jak dla mnie).

Edytowane przez Paolo de Vesir

Opublikowano

No w sumie to nie temat "najładniejsze technologicznie gierki" rownie dobrze mogę napisać ze dla mnie najładniejszą grą tej generacji był hollow knight i myślę że większość się zgodzi że to śliczna gra

Opublikowano
31 minut temu, Pupcio napisał:

No w sumie to nie temat "najładniejsze technologicznie gierki" rownie dobrze mogę napisać ze dla mnie najładniejszą grą tej generacji był hollow knight i myślę że większość się zgodzi że to śliczna gra

No też prawda. A Hollow Knight jest oblesny 

Opublikowano

Tez nie rozumiem podniety designem HK wyglada jak gowno gierka z flasha 

Opublikowano

Co ja czytam, grafika w hk słaba. Również dobrze mogę napisać, że taki kupeczed też wygląda jak obsrane guwno i można sobie odbijać piłeczką. No ale nie wygląda, tak samo jak i HK, bo obie wyglądają świetnie.

Edytowane przez Faka

Opublikowano

Wiem na jakim silniku jest zrobiona, nie zmienia to faktu ze wyglada dla mnie jak gra z flasha, no nie siada mi design :dunno:

faka pisz sobie co chcesz o cuphead, wyjebane po całości 

Opublikowano

Horizon chodz naprawde ładny to troche tak specjalnie przejaskrawiony żeby super wyglądać. Natomiast jeśli chodzi właśnie o naturalne piękno to chyba Death Stranding najbardziej rozwala. 

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

W moim odczuciu Snów Runner ma bardzo ładna grafikę, fizyka wody robi wrażenie. Generation Zero też ma zacna oprawę audio / video. Horizon przede mną,Days Gone też. Od horizona odpycha mnie setting, Dino roboty :reggie:.

Driveclub ma zacną oprawę też. Poza tym ciężko u mnie wywołać efekt wow,za długo gram w gry i za dużo już widziałem.

Edytowane przez Szajka

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 27.08.2020 o 13:26, kubson napisał:

Tez nie rozumiem podniety designem HK wyglada jak gowno gierka z 

Nie rozumiesz tez różnicy między dizajnem a jakości grafiki ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nie wiem czy Metro Exodus po patchu na XSX można zaliczyć do 8 generacji ale ta gra obok Cyberpunka w wersji na PC to najpiękniejsze gry w jakie miałem okazje pograć. 
Wysoko stawiam tez Horizona, Gearsy 5 oraz Uncharted 4. 
TLoU 2 nie pasuje mi do zestawienia: najpiękniejszych gier. Świetne modele postaci, genialna animacja - tak, ale grafik jako całość nie poraża, bardziej doceniam w tym względnie jedynkę, ktora z HDR do dzisiaj porywa.

Edytowane przez izon