Opublikowano 26 sierpnia 20204 l 23 minuty temu, Wredny napisał: Bez Horizona to mało wiarygodnie wygląda takie zestawienie horizon nie ma startu do tych gier
Opublikowano 26 sierpnia 20204 l Na pewno Detroic Become Human, grafika jest tam dobra nawet dla najbardziej wymagających.
Opublikowano 26 sierpnia 20204 l Przy Horizonie było wow, przy Gow już nie. No ale druga sprawa że po Horizonie to w sumie nic mi nie zrobiło jakiegoś tam wrażenia graficznie może poza RDR2.
Opublikowano 26 sierpnia 20204 l 4 godziny temu, Ludwes napisał: horizon nie ma startu do tych gier Zabrakło reakcji, więc... 3 godziny temu, messer88 napisał: Przy Horizonie było wow, przy Gow już nie. No ale druga sprawa że po Horizonie to w sumie nic mi nie zrobiło jakiegoś tam wrażenia graficznie może poza RDR2. Dokładnie tak - Horizon to najlepszy przykład oczojebnej grafiki i to jeszcze w open-world. W sumie jeszcze Days Gone robiło mega wrażenie, ale to już nie ten poziom, bo też wszystko było bardziej stonowane i realistyczne.
Opublikowano 26 sierpnia 20204 l Stylistycznie to Persona 5 bezapelacyjnie, ale technologicznie to była gra z ps3 i nawet na poprzedniej generacji by dupy nie urwała. Technologicznie to albo GoW/U4/TLoU2 albo Red Dead Nuda 2. W horizonie dziwne mordy były plus gra mi się nie podobała Edytowane 26 sierpnia 20204 l przez Soban
Opublikowano 27 sierpnia 20204 l U mnie Horizon poszedł do kosza po dwóch h, może nie załapałem się na tą piękną grafikę. Edytowane 27 sierpnia 20204 l przez Soul
Opublikowano 27 sierpnia 20204 l Nie no horizon jest ładną gierką nie ma co tu jakoś zakrzywiać rzeczywistości ale jeśli mam być szczery to oprócz dino robotów ta gra ma słaby design i nic innego z niej nie pamiętam, serio ani jednej miejscówki nie pamiętam z tej gry xD przy takim gowie mimo że mam sporo mu do zarzucenia to jednak kilka razy szczęka lekko opadła
Opublikowano 27 sierpnia 20204 l No bo Guerrilasi to raczej ludzie od graficzki niż jakieś szczególnie kreatywne studio. Też nie pamiętam wiele z tego świata, ale sama idea robo-zwierzaków i cauldronów bardzo ciekawa.
Opublikowano 27 sierpnia 20204 l Najgorsze było to "puste" miasto, w którym nie działo się NIC. Tyle polygonów wrzuconych dla samego wrzucenia. Wracając do tematu to technologicznie IMO zdecydowanie przodują TLoU2 i RDR2. Ogrywam drugi raz tą pierwszą produkcję "na spokojnie" i szokuje mnie przywiązanie do szczegółów, smaczki zalatujące już bardzo mocno next-genem. Gra świateł, HDR, cymensik. Kowboje natomiast dostarczyły coś czego jeszcze nigdy przy grze nie czułem - autentyczne uczucie "bycia" w tym świecie. Tam same spacery, przeprawy przez góry, bez jakiegoś szczególnego celu, ot free-roam, sprawiały mi masę frajdy. Jako całokształt graficzki już mam problem ze wskazaniem jednego tytułu, ale będzie podobnie jak z tymi dwoma sztosami.
Opublikowano 27 sierpnia 20204 l Horizon Zero Dawn straszna plastelina. Brzydkie to oczywiście nie jest, bo całkiem ładne, ale grając zastanawiałem się, gdzie jest ta potężna graficzka. Spoko i nic więcej. Z najładniejszych to zdecydowanie Red Dead Redemption II i TLoU II, tak jak Wiolku pisze. Przynajmniej jeśli chodzi o PS4 slim. Edytowane 27 sierpnia 20204 l przez Ludwes
Opublikowano 27 sierpnia 20204 l No kurczę ale nie mylcie subiektywnego odczucia związanego z designem gry od tego, że graficznie to był top graficzny. Mi się ta gra też do końca tak nie podobała jeśli ogólne odczucia wobec designu i dużo bardziej mi się God of War podobał ale to są dwie rożne rzeczy
Opublikowano 27 sierpnia 20204 l Aestetyka jest związana z subiektywnym odczuciem tego co jest "najładniejsze", bo temat nie mówi tylko o technikaliach. Np. im dalej jestem teraz w Ori and the Will of the Wisps tym bliżej jestem nazywania tej gry jedną z najładniejszych tej generacji chociaż pod względem czysto technicznym nie jest cudem (+ najgorszy HDR tej generacji jak dla mnie). Edytowane 27 sierpnia 20204 l przez Paolo de Vesir
Opublikowano 27 sierpnia 20204 l No w sumie to nie temat "najładniejsze technologicznie gierki" rownie dobrze mogę napisać ze dla mnie najładniejszą grą tej generacji był hollow knight i myślę że większość się zgodzi że to śliczna gra
Opublikowano 27 sierpnia 20204 l 31 minut temu, Pupcio napisał: No w sumie to nie temat "najładniejsze technologicznie gierki" rownie dobrze mogę napisać ze dla mnie najładniejszą grą tej generacji był hollow knight i myślę że większość się zgodzi że to śliczna gra No też prawda. A Hollow Knight jest oblesny
Opublikowano 27 sierpnia 20204 l Tez nie rozumiem podniety designem HK wyglada jak gowno gierka z flasha
Opublikowano 27 sierpnia 20204 l Heh, ciekawe czy byście byli tacy wygadani w realu, bo aż mnie ręce świerzbią jak tak czytam co poniektórych.
Opublikowano 27 sierpnia 20204 l Co ja czytam, grafika w hk słaba. Również dobrze mogę napisać, że taki kupeczed też wygląda jak obsrane guwno i można sobie odbijać piłeczką. No ale nie wygląda, tak samo jak i HK, bo obie wyglądają świetnie. Edytowane 27 sierpnia 20204 l przez Faka
Opublikowano 27 sierpnia 20204 l 32 minuty temu, kubson napisał: Tez nie rozumiem podniety designem HK wyglada jak (pipi) gierka z flasha No nie trafiłeś, bo jest na Unity tak samo jak np seria Ori.
Opublikowano 27 sierpnia 20204 l Wiem na jakim silniku jest zrobiona, nie zmienia to faktu ze wyglada dla mnie jak gra z flasha, no nie siada mi design faka pisz sobie co chcesz o cuphead, wyjebane po całości
Opublikowano 27 sierpnia 20204 l Horizon chodz naprawde ładny to troche tak specjalnie przejaskrawiony żeby super wyglądać. Natomiast jeśli chodzi właśnie o naturalne piękno to chyba Death Stranding najbardziej rozwala.
Opublikowano 20 czerwca 20213 l W moim odczuciu Snów Runner ma bardzo ładna grafikę, fizyka wody robi wrażenie. Generation Zero też ma zacna oprawę audio / video. Horizon przede mną,Days Gone też. Od horizona odpycha mnie setting, Dino roboty . Driveclub ma zacną oprawę też. Poza tym ciężko u mnie wywołać efekt wow,za długo gram w gry i za dużo już widziałem. Edytowane 20 czerwca 20213 l przez Szajka
Opublikowano 19 lutego 20223 l W dniu 27.08.2020 o 13:26, kubson napisał: Tez nie rozumiem podniety designem HK wyglada jak gowno gierka z Nie rozumiesz tez różnicy między dizajnem a jakości grafiki ?
Opublikowano 20 marca 20223 l Nie wiem czy Metro Exodus po patchu na XSX można zaliczyć do 8 generacji ale ta gra obok Cyberpunka w wersji na PC to najpiękniejsze gry w jakie miałem okazje pograć. Wysoko stawiam tez Horizona, Gearsy 5 oraz Uncharted 4. TLoU 2 nie pasuje mi do zestawienia: najpiękniejszych gier. Świetne modele postaci, genialna animacja - tak, ale grafik jako całość nie poraża, bardziej doceniam w tym względnie jedynkę, ktora z HDR do dzisiaj porywa. Edytowane 20 marca 20223 l przez izon