Opublikowano 24 listopada 20168 l Oczywiście, że cyfra bo można elegancko cebulić na dwóch Ja mam to szczescie ze cebule na 3 :-D to juz wgl smieszne piniondze wychodza ;-)
Opublikowano 24 listopada 20168 l Jeszcze całkiem niedawno byłem przeciwnikiem cyfrówek i zdecydowanie wolałem pudełka. Zmieniło się to od pewnego czasu. Cyfra to dla mnie wygoda: kupuję nie ruszając się z domu, nie czekam na listonoszy, nie denerwuję się bo używka porysowana, albo że muszę patchować kupione na premierę nówki. Nie muszę żonglować płytami przy zmianie gry. A przede wszystkim nie ma walk of shame. Kiedy wracasz do domu z nowa gra, widzisz swoja zone, z jej oczu pelnych wzgardy mozesz wyczytac "Znowu zamiast zrobic porzadek w garnkach bedzie gral w wideogiereczkidladzieci. Matka miala racje"
Opublikowano 24 listopada 20168 l Odkad przestalem grac na konsolach to tylko cyfroweczki <3 Na poczatku faktycznie czulem sie do tego troche zmuszony, ale teraz juz bym nie mogl wrocic do pudelek na stale. Zamawiam tylko jakies fajniejsze edycje w dobrej cenie, ostatnio Tyranny tak kupilem w preorderze i oczywiscie nie dotarlo na dlugi weekend Za bardzo tez juz sie przyzwyczailem do scenariuszy gdy nachodzi mnie chetka pogrania w cos np. w weekend w srodku nocy a 15 minut pozniej juz sobie w to gram. Argument z odsprzedaza do mnie nie trafia bo zawsze przychodzilo mi to z trudem. Tworzenie aukcji, uzeranie sie z januszami, potem na poczte po robocie, wieczne kolejki yebac takie zabawy. Do tego dochodzi mozliwosc powrotu do starszych tytulow w kazdej chwili i praktycznie gdziekolwiek by sie nie bylo. Jak gdzies wyjezdzam to biore lapka i to wszystko, dostep do calej biblioteki mam wlasnie w nim.
Opublikowano 24 listopada 20168 l Teddy a to nie jest tak, ze teraz gierki na pc to po prostu kod do stema opakowany w dvd-boxa a plytka moze robic za podstawke do piwa?
Opublikowano 24 listopada 20168 l No jest, ja nawet czytnika nie mam podpietego w pc xd dlatego biorę tylko te bogatsze wersje jak tyranny czy wiedzmin bo są tam jakies dodatki.
Opublikowano 24 listopada 20168 l mnie najbardziej rozyebał zakup ziomka na pc w postaci kolekcjonerki DOOM z figurką Renevanta i steelbookiem przeszło 4-5 stówek... a i tak trzeba było ściągać grę ze steama xd z takim podejściem to nie dziwie się obrony cyfrówek to samo guwno było w przypadku MGS V
Opublikowano 24 listopada 20168 l Jak tam 4,7gb patch day1 w ff? Wkladam płytę i gram to mit od dłuższego czasu już
Opublikowano 24 listopada 20168 l przy dzisiejszych łączach nawet taki patch to nie jest problem. Takie gadania to propaganda miłośników cyfrówek!!11
Opublikowano 24 listopada 20168 l Nie dojdziemy do porozumienia. Zbierajcie plastikowe pudełka z płytami których nigdy po przejściu ponownie nie odpalicie a my sobie będziemy kupować gry cyfrowo. Los czeka je ten sam. Przejść i zapomnieć ale przynajmniej zajmują tylko wirtualne miejsce.
Opublikowano 24 listopada 20168 l Najwygodniejszy torrent. Cala biblioteka na jednej stronie, polecam. Cyfrowki na pc irytuja jak jest denuvo bo trzeba zakladac konto na stemie aby grac i potem trzeba cale osobno opychac. Najlepiej jak nie ma denuvo, wtedu kupic boxa, sciagnac z torrenta, boxa w mint condition sprzedac w cenie uzywki. Nigdy w zyciu by mi do glowy nie przyszlo aby kolekcjonowac pudelka, na co to komu. Na polkach to ksiazki a nie jakis plastik.
Opublikowano 24 listopada 20168 l Jak tam 4,7gb patch day1 w ff? A nie wiem, poczekam na edycję GOTYE t.j. w przypadku W3. Wkladam płytę i gram to mit od dłuższego czasu już Dziwne ja włożyłem płytę z DOOMem, Metro Redux, U4 i MGS V i bez żadnych paczy dało się je ukończyć bez żadnych większych bugów i dropów do spaczowania. w przypadku gierek ND nawet obyło się bez dłuższej instalacji. Przykładu głupszego hiperbolizowania na poważnie na tym forum nie widziałem. Edytowane 24 listopada 20168 l przez nobody
Opublikowano 24 listopada 20168 l Jak tam 4,7gb patch day1 w ff? A nie wiem, poczekam na edycję GOTYE t.j. w przypadku W3. Gnije. Nie ma o czym rozmawiać pienkny krulewiczu.
Opublikowano 24 listopada 20168 l Serio? No ok odpowiadam: Dziwne ja włożyłem płytę z Dishonored 2 (9gb), THPS 5 (7gb), wspomniany final czy Mafie 3 (2,6gb). Nie ma sensu sie w to bawić, no i chyba się troszkę nakłamało: Doom: U4: MGS V: Spadam grać w C Y F R O W E G O Mass Effecta Edytowane 24 listopada 20168 l przez teddy
Opublikowano 24 listopada 20168 l To teraz ja: Ty tak na Serio Teddy? Wszystkie te pierdoły do U4 nie miały nic wspólnego z bugami, czy fps, a wyłącznie dodanie np. osobnych killroomów, czy gadżetów w postaci dofdatkowych skinów, filtrów, infinite ammo itp. bzdur - dostępnych po ukończeniu kampanii. W przypadku MGS V zmiany objęły multiplayer, w który miałem wyebane i ukończenie bez żadnych problemów singla nie stanowiło problemu. W przypadku M3, D2, FF15, czy co tam jeszcze wymienisz problem Jest i nigdzie temu nie przeczyłem. Dziś często pozostaje jedyna alternatywa w postaci ewentualnej edycji GOTY, ale nadal nie zmienia to faktu że sporo gier bez day one patch jest wciąż w pełni grywalna. T.j. miało to miejsce np. w przypadku Metala, DOOM, czy U4.
Opublikowano 24 listopada 20168 l wolę cyfrowe wydania ofc nie kupuję takowych na premierę ale przy jakiś cebulkach, promocjach itp plusikiem cyfry jest to że z konsoli korzysta jeszcze moja córka i nie ma akcji typu: taaataaaaa.... włącz mi grę, albo nie daj boże sama zaczyna żonglować płytami - odpala ixa i włącza co tam sobie chce za fizycznym nośnikiem przemawia tylko możliwość odsprzedaży/wymiany kiedyś jarało mnie zbieranie/kolekcjonowanie teraz mam to w nosie - trzymanie gier które dawno przeszedłem i wiem że ich nie odpalę nie ma dla mnie większego sensu
Opublikowano 24 listopada 20168 l no ale zwolennicy retailu mają takie same podejście; do odsprzedaży idą te tytuły do których wiedzą że już nie będą mieli ochoty nigdy wrócić, na półce zostają głównie te do których mają jakiś tam sentyment + chętnie odświeżą je za rok, lub kilka lat.
Opublikowano 24 listopada 20168 l Nie wiem, jak jest na innych platformach, ale na PS3, 4 wkładam płytę i gram! Ot czasami wciskam :circle:, by anulować aktualizacje i przejść od razu do gry. Mit obalony. Także wracając do tematu.. jeśli mam wybór to zawsze pada na pudełko. Tylko male produkcje kupuje w cyfrze, bądź jeśli są 60, 70% przeceny Gry ktore kupuje na premierę zawsze zostają na polce i zazwyczaj sa to kolekcjonerskie wydania.
Opublikowano 25 listopada 20168 l Na konsole to kupuję tylko gry w pudełkach.W Gears of War 4 grałem w kilka dni przed premierą.Przy cyfrze można o czymś takim śmiało zapomnieć.
Opublikowano 10 maja 20195 l 34 minuty temu, balon napisał: Może do CW chłopakom wrzucić, wesprą Spencerakróla? Po co kupować pudełka?