Ryo-San 1 756 Opublikowano 18 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2020 Polski dubbing 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Sylvan Wielki 4 533 Opublikowano 18 Czerwca 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2020 Ależ smaczek Spokojnie, żaden spoiler fabularny, raczej ciekawostka, ale lepiej ukryję. Jestem już po kilku pierwszych rozdziałach. Na chwile obecną - rewelacja. Czuję się trochę, jak pod koniec 2018r. podczas prologu RDR II - jest klimatycznie, gra się bardzo dobrze, grający jest zaciekawiony co historia przyniesie, no i .... JAK TO SIĘ PREZENTUJE. Przepiękna gra. Troszkę, jak przy Bloodborne/Uncharted4. Niby trzydzieści k/s, ale animowane jest to wprost obłędnie. Dodatkowo detali jest od groma, a postacie wyglądają fenomenalnie - lepiej wykonanych modeli nie widziałem w żadnej innej grze. Efekty cząsteczkowe, to także pierwsza liga. Przecież, jak na PS V dodadzą kombo 4k + 60 k/s, to .... Pod względem samej rozgrywki całość jest zmodernizowaną poprzedniczką, a nowe elementy wypadają nad wyraz dobrze. Podoba mi się sama walka, która nabrała rumieńców, a sposób w jaki obchodzimy się z wrogiem, to głowa mała - brutalnie, dosadnie. Wszelakie animacje wykończeń są fantastyczne. Polonizacja wypadła dobrze. Sprawdziłem też hamburgerowy z napisami w rodzimym języku i, no, jest lepiej, to oczywiste, ale nie ma zgrzytów przy PL ver. Co prawda przez pierwsze kilka godzin znajdzie się kilka sytuacji (głównie dialogi, podejście niektórych postaci) przy, których można kręcić nosem, ale to każdy oceni indywidualnie. Nie ma sensu się o tym rozpisywać - szczególnie, jak mało osób na chwilę obecna gra. Tytuł też oferuje szereg opcji i ustawień. Można dla przykładu zmieniać nie tylko sam poziom trudności, ale również wpływać na poszczególne segmenty - czujność wrogów, ilość schematów, trwałość broni, ilość odnajdywanych zapasów oraz surowców. Dodatkowo grający ma wpływ na pomoce wzrokowe, nawigację i pokonywanie przeszkód, ułatwienie walki, czy wskazówki dźwiękowe. Generalnie znakomicie się bawię przy The Last of Us Part II. Zobaczymy co przyniosą kolejne godziny. W każdym razie życzę wszystkim miłej gry. 11 2 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ryo-San 1 756 Opublikowano 18 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2020 9 minut temu, Sylvan Wielki napisał: Ukryj zawartość Bożesz Ty mój - coś pięknego ależ będę lizał ściany! Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 024 Opublikowano 18 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2020 O 8 rano kończę nockę, trochę lipa bo MM otwarty od 9 Krótka drzemka, organizowanie szamki, zaopatrzenia na popołudnie, a później pełne zanurzenie... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 18 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2020 No koorfa nie mam pytań. Coś jak przy RDR2 - co oni odyebali z tą grą Cytuj Odnośnik do komentarza
aux 3 784 Opublikowano 18 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2020 To będzie cudowny weekend. Tylko ja, plejka czwórka i gra roku No i Sasha z KFC który dostarczy mi szamę. To jest prawdziwe życie, a nie jakieś bitki z policją i obalanie pomników. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 19 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 Gra generacji. Next gen na PS4. A gram na facie. 2h za mną. Mam mętlik w głowie ale jest za(pipi)iście. Jutro skrobne wiecej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 19 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 Po 2 godzinach jest niesamowicie. Szkoda tylko, że w lodówce jeszcze 7 mocnych, pewnie jutro będę wracał do poprzednich czeckpointów Jakby co, to na razie trzeźwy jestem i się zachwycam. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 024 Opublikowano 19 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 Ja tego błędu nie popełnię. Będę grał na trzeźwo Cytuj Odnośnik do komentarza
aux 3 784 Opublikowano 19 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 (edytowane) No ja sobie na pierwsze włączenie gry zaaplikuję szklaneczkę whiskey z colą. Historyczne chwile należy celebrować, hehe. Ale na tym koniec. No chyba że mnie coś wzruszy w trakcie gry. Jejku! Nie mogę się doczekać eksploracji deszczowego Seattle. Ponoć miazga Edytowane 19 Czerwca 2020 przez aux Cytuj Odnośnik do komentarza
Wiolku 1 592 Opublikowano 19 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 (edytowane) (pipi)a, jeszcze tyle czasu do wieczora. Czuję się jakbym miał znów 15 lat xd Mam nadzieję, że gruby mi nie wybuchnie po 2h grania. Edytowane 19 Czerwca 2020 przez Wiolku Cytuj Odnośnik do komentarza
Lukas_AT 1 172 Opublikowano 19 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 (edytowane) 4 godziny temu, aux napisał: No ja sobie na pierwsze włączenie gry zaaplikuję szklaneczkę whiskey z colą. Historyczne chwile należy celebrować, hehe. Też chyba zaaplikuję jakieś alko. Szklaneczka już w sumie na tę okazję gotowa. Trwa odliczanie na przyjazd kuriera z amazonu. Edytowane 19 Czerwca 2020 przez Lukas_AT 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
zdrowywariat 373 Opublikowano 19 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 Niezdecydowanym przypominam, że gruby od wczoraj ma grę, od rana, i ślad po nim zaginął. Ale będzie przepraszał Druckmanna oficjalnie na forum. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 271 Opublikowano 19 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 Pierwsze 2 godziny niezbyt ciekawe. Największy plus to, to że mój amator odparuje tylko jak jestem w menu xD Cytuj Odnośnik do komentarza
sizacz 12 Opublikowano 19 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 Dla niecierpliwych - na spotify wylądował oficjalny OST z gry. Może umilić czas oczekiwania na właściwą grę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 19 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 16 godzin temu, Andżej napisał: -grafika to poziom co najmniej god of war: wszystko jest tutaj piekne, pelne detali, modele postaci, kolorystyka, otoczenie, jest to zwieczenie graficznego kunsztu na ps4 (gram na pro) - gameplay jest naprawde dobry, jest to rozwiniecie tego co juz bylo w tlou, wiec jak komus sie podobal pod tym wzgledem tlou, to nie bedzie zawiedziony - mechanika to faktycznie polaczenie tlou 1 i mgs5 i to dla mnie duzy plus, bo mgs5 uwazam za jedna z najlepszych gameplayowo gier pod katem stealth/strzelanie, ruszanie sie itd. - miejscowki bardzo eleganckie, klimatyczne, patent z wiekszymi lokacjami oczywiscie na plus, fajnie sie szabruje zakamarki, czlowiek nie ma ochoty niczego pominac, wszystko sprawdzic, nawigowac i likwidowac zakapiorow ze wschodu, zachodu, zza sciany i spod taboretu. - mozliwosci regulacji rozgrywki dzieki accesibility options sa naprawde spore i kazdy znajdzie cos tutaj dla siebie (ja mam wszystkie ustawienia na hard). to tyle z zalet minusy ? - postacie jakos takie nijakie, kazdy swoje przeszedl, kazdy jest roztargniony, ma swoja emocjonalna agende i ciezko jest tego sluchac. narazie nikt z do tej pory zaprezentowanych nowych postaci mnie nie obchodzi - gra wydaje sie juz na poczatku miec problem z pacingiem, wszystko dzieje sie powoli, wszedobylskie momenty chodzone, ktore przeciagaja sie jak krew z nosa (zwlaszcza w towarzystwie NPC), na dodatek trzeba sluchac tego ich gorzkiego pyer dolenia zamiast odzyskac calkowita kontrole nad postacia i ruszyc w bardzo dobry gameplay - przeciwnicy ten sam poziom co w poprzednicczce, czyli slepi, glusi i glupi jak but. duszenia i glosne morderstwa nozem realizowane na kolesiach znajdujacych sie 2 metry od swoich wspolnikow nadal motzno i bezkarnie. - jestem juz po pierwszym przelomowych momencie w grze i mimo ze widzialem leaki, to po pierwsze: pewne wydarzenia zostaly naciagniete do granic wiarygodnosci, a po drugie po tym co tam sie stalo, odechcialo mi sie grac. Mialo byc szokujaco, emocjonalnie, a wyszlo tanio i zwyczajnie irytujaco (zobaczyc to na wlasne oczy to troche inaczej niz przeczytac w leaku, obejrzec filmik). Taka tendencja "przypadkowosci" niczym u tarrantino tylko po to, zeby realizowac shock value z tego co juz wiedzialem wczesniej, w tej grze pozostanie. I ten powyzej to wlasciwie minus na tyle duzy, ze na dzisiaj sobie daje spokoj. zobacze, moze jutro troche cos poszarpie. ten gameplay kusi, bo bardzo mi sie podoba taka konwencja. takze poki co: gameplay jak dla mnie wysmienity, klimat beznadziejnosci i zaglady rowniez ok, ale fabularnie i scenariuszowo tak jak sie spodzwiewalem. tym czasem na dzisiaj tyle, wracam do days gone szarpac survival na new game plus, borzu, jaka ta giera jest dobra PS. Odnoscie tego co powiedzial w swojej recenzji Skill Up, ze gameplay jest zawieszony w poprzedniej generacji - coz, bardzo daleko idacy wniosek i w sumie nie wiem, z czego to u niego wynikalo. Dla mnie jest fpyte i to chyba najmocniejszy element gry jak narazie. czyi gameplay spoko ale fabularnie kackupa po winie, tak jak przypuszczałem. Jeśli na dodatek są takie proporcje o których mówisz to częściej się człowiek będzie irytował niż bawił. No i opinia o AI w ogóle mnie nie dziwi, Naugthy Dog po prostu nie umie tego dobrze zrobić i widać to też było w Uncharted 4. Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 19 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 Euro rtv, czekam na sms 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Il Brutto 1 618 Opublikowano 19 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 Dopiero o 10 otwieraja media markta, ciekawe czy bedzie jakas kolejka. Do tych co juz graja: jak sobie radzi prosiak? W sensie glosnosci. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 129 Opublikowano 19 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza
Whisker 1 384 Opublikowano 19 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 3 minuty temu, Figuś napisał: Ktoś się bawi w Salt Bae Cytuj Odnośnik do komentarza
paweltpb 12 Opublikowano 19 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 Oho. Zaczęło się https://www.metacritic.com/game/playstation-4/the-last-of-us-part-ii/user-reviews 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 979 Opublikowano 19 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 Srednia 2.4. To juz Life of Black Tiger lepsze. NIE BIERE. Cytuj Odnośnik do komentarza
Faka 3 978 Opublikowano 19 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 Ile miejsca na dysku szykować? XD Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 19 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 74GB. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
LiŚciu 1 352 Opublikowano 19 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2020 Siła tego tytułu jest tak wielka że nawet pyerdolacy że gra słaba, że AI słabe i że fabuła słaba musza sobie zdać sprawe że jest spływ totalny z ich opinii. Każdy chce sam stestowac i wydać werdykt. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi