Skocz do zawartości

The Last of Us Part II

Featured Replies

Opublikowano

@YETI akurat tu bym się trochę nie zgodził, bo zależy w którym Uncharted. Ówczesnym - na pewno. Aczkolwiek myślę, że w jedynce ten element nie wypada najlepiej i w czwórce Nathan Drake jednak strzela fajniej. 

• Odpowiedzi 7,5 tys.
  • Wyświetleń 714,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ja bym dodał że fabuła w trakcie gry jest gorsza niż jakby obejrzeć ją na YT, bo jako film by się lepiej broniła. Tutaj natomiast gra traktuje gracza jak dziecko i zmusza cie do robienia czegoś złego

• Mazzeo, gdybyś był wielkim fanem jedynki to byś po prostu zagrał w drugą część i tyle.

• Ale niektórzy się tu odpalają z wyzwiskami i groźbami, jakby ta rozmowa była prowadzona na żywo niejeden krewki sebix by wypłacił ciosa każdemu kto nie daje 10/10. Panowie, spokojnie, to tylko gra.

Opublikowano

Odnośnie trollingu na mecie, bo inaczej tego nazwać nie można, nawet jeśli fabuła jest pipi, a cała inna reszta urywa doopę to nikt o zdrowych zmysłach nie dałby grze 0, latałby szóstki, czy siódemki.

Edytowane przez zdrowywariat

Opublikowano
1 minutę temu, BrandonLee_z_TheCrow napisał:

@YETI akurat tu bym się trochę nie zgodził, bo zależy w którym Uncharted. Ówczesnym - na pewno. Aczkolwiek myślę, że w jedynce ten element nie wypada najlepiej i w czwórce Nathan Drake jednak strzela fajniej. 

Mówię o pierwszej części TLoU i U4. W tej pierwszej strzelanie jest znacznie bardziej cięższe, mięsiste, co nie dziwi, bo TLoU to znacznie bardziej mroczniejsze klimaty od rodzinnego Indiana Jones, czyli Uncharted. Właśnie z tego wynika różnica w czuciu broni w tych grach. 

Opublikowano
2 minuty temu, YETI napisał:

Mówię o pierwszej części TLoU i U4. W tej pierwszej strzelanie jest znacznie bardziej cięższe, mięsiste, co nie dziwi, bo TLoU to znacznie bardziej mroczniejsze klimaty od rodzinnego Indiana Jones, czyli Uncharted. Właśnie z tego wynika różnica w czuciu broni w tych grach. 

W sumie to teraz zaczęło mnie zastanawiać, czy prawdą jest to, co piszesz, czy po prostu w czasach pierwszego TLOU mieli mniej feelingu (w strzelanie ostatecznie niewielu umie: jak dla mnie Remedy i Id Software wygrywają). 

Opublikowano

Panowie a jak ze sciezką audio? Sam niestety nie moge stwierdzic. Konsola zaglusza :/

Opublikowano

Wczoraj sprawdzałem i nie było niczego. Może na premierę dali aktualizację

Opublikowano
9 minut temu, kanabis napisał:

Panowie a jak ze sciezką audio? Sam niestety nie moge stwierdzic. Konsola zaglusza :/

Wyje bo juz zna cala historie

Opublikowano

32 minuty instalacji gry, z czego łatka 1.02 ściągnęła mi się w 3 minuty. Ile razy bym nie zrobił odbudowany bazy danych, to gry zawsze mi się instalują jak krew z nosa i uj wiesz, czym to jest spowodowane.

Opublikowano
2 godziny temu, Szymek napisał:

gra ktos na Prosiaku w 60 fps i podzieli sie wrazeniami?

Skąd ci się to wzięło? Gra chodzi w 30 fpsach w rodzielczości 1440p 

Opublikowano

Też za cholerę nie mogłem znaleźć tej mitycznej opcji zmiany fpsów na 60.

Opublikowano
3 minuty temu, bluber napisał:

Skąd ci się to wzięło? Gra chodzi w 30 fpsach w rodzielczości 1440p

Wczoraj ktoś pisał że Prosiak ma taką opcję. Uwierzylem na słowo pisane :)

Opublikowano

Dobra, cztery godziny gry za mną, a więc:

+ Gameplay - Gram na średnim ale walka z przeciwnikami nawet na tym poziomie nie jest jakaś specjalnie wymagająca.

+ Klimat

+ Muzyka

+ Grafika - nawet na mojej slimce cudownie z hdr to wygląda.

+ Skradaj się, eksploruj, planuj czyli to co kocham :)

To co się dopatrzyłem, to:

- Początek rozkręca się jak krew z nosa

- Jestem tolerancyjny, ale faktycznie trochę tego za dużo, za to Abby to już lekka przesada :D

Edytowane przez paweltpb

Opublikowano
6 minut temu, Szymek napisał:

Wczoraj ktoś pisał że Prosiak ma taką opcję. Uwierzylem na słowo pisane :)

Koleś chyba zapomniał użyć znaku zapytania.

Opublikowano

No zaczęło sie giercowanie..

The-Last-of-Us-Part-II-20200619121355.jp

No nie mogę sie odkleić od tvika. Świetna giera - mój klimat 

P.S pamiętacie nóż Ellie wbity w parapet w menu głównym toż przed rozpoczęciem rozgrywki w pierwszej części ?

Dokładnie tak samo go znajdujemy w part 2 tylko w innym miejscu.  Mistrzowskie uczucie znaleźć coś, co automatycznie przyciąga wspomnienia z oryginału. Strasznie sie jaram, nawet takimi drobnymi rzeczami :wub:

Opublikowano

Toś doyebał spoilera tym screenem XDD

Weź to ukryj lepiej.

Edytowane przez Faka

Opublikowano

Właśnie zacząłem. Znowu to zrobili. Przebili samych siebie. Cholerni Naughty Dog.

Opublikowano
8 minut temu, Faka napisał:

Toś doyebał spoilera tym screenem XDD

Jaki tutaj jest spoiler? 

Opublikowano

Typ z gitara na koniu. A CO JAK TO DŻOEL.

Opublikowano
Właśnie zacząłem. Znowu to zrobili. Przebili samych siebie. Cholerni Naughty Dog.
[emoji23][emoji23][emoji23]
Zagraj do końca i powtórz to co napisałeś, wtedy będzie miało to sens.