Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Xenoblade Chronicles 2

Featured Replies

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Wyświetleń 265,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gra ma trafiać do mainstreamu, więc ocenia się ją przez pryzmat przeciętnego gracza. Ocena 8/10 to i tak megadobra ocena dla tak specyficznego produktu. Oczywiście wolałbym stwierdzenie na początku re

• Nie zwalaj tego na starość mi idzie 35 lat, i nadal bawię się dobrze z takimi grami, a jeśli wstydzisz się swojego hobby przed dziewczyną to może czas zmienić zainteresowania, bo gierki nie są dla Cie

• Panowie wy tu się ze mnie śmiejecie, ale ja tu grę w końcu po tych 500h na liczniku ukończyłem. Choć śpieszę uspokoić, że to tylko w pierwszym przejściu więc jeszcze został mi new game+. I nie powiem

Opublikowano

Pre-ordery na limitowany ost. Do czego to doszło? :obama:

Jisung1518928420.jpeg

Edytowane przez ireniqs

Opublikowano

Pyre już mam zamówioną Mythre (o której sam kilka postów wcześniej wspominałem), mam w planach. Pięknie się to będzie prezentować na półce:obama:...

Opublikowano

Ludzie czy z czasem te walki są bardziej znośne? 20 minutowe starcia, w których mam niewiele do roboty ( przez 20h gry zginąłem może z 5 razy) przy tych kretyńskich okrzykach walczących bohaterów zaczynają być dla mnie ciężkostrawne:) W ogóle, tak jak bardzo podoba mi się fabuła i świat, tak bardzo wkurzają mnie te wszystkie pierdoły typu, jakieś muzyczki, jak odkrywamy nową lokacje, kretyńskie walki ze 100 potionami, milion napisów na ekranie w miastach itd. Brakuje mi w tej grze takiej "oszczędności" w środkach wyrazu, które miały stare finale, czy ma choćby nowa Persona. Tutaj ciężko mi się zagłębić w świat gry, jak co chwile, a to atakuje mnie jakiś kretyński potworek, a to bohaterzy krzyczą jakieś debilizimy, a to z ziemi wyciągam 50 przedmiotów :)

Opublikowano

:sapek:

ani 20-minutowych walk 

skoro tyle to trwa, i twierdzisz, że mam niewiele do roboty, to znaczy, że nie ogarniasz systemu ani trochę :dunno: ale tak, walka z czasem staje się jeszcze bardziej rozwinięta, taki punkt kulminacyjny jest bodaj w CH4, ale praktycznie do samego końca gry coś nowego do walk dokładają. 

Opublikowano
W dniu 26.02.2018 o 18:19, ireniqs napisał:

Pre-ordery na limitowany ost. Do czego to doszło? :obama:

Jisung1518928420.jpeg

Kupiłbym gdyby nie ta cena... ok 700 zł za figurkę to trochę przesada, nawet biorąc pod uwagę ładne kształty owej figurki to i tak spora suma ;p

Opublikowano

Walki jako najlepsza rzecz w calej grze - pada pytanie czy sa znosne potem bo trwaja 20 minut :sapek:

Ja sie zastanawialem dla kogo ten easy dodali...co ta generacja zrobila z graczami, jak nie ma guzika z super moca, który konczy walke i trzeba cos pokombinować z elementami to odrazu problem :dunno:

Opublikowano

This

29 minut temu, Velius napisał:

Walki jako najlepsza rzecz w calej grze - pada pytanie czy sa znosne potem bo trwaja 20 minut :sapek:

Ja sie zastanawialem dla kogo ten easy dodali...co ta generacja zrobila z graczami, jak nie ma guzika z super moca, który konczy walke i trzeba cos pokombinować z elementami to odrazu problem :dunno:

Jak pisalem. - dla tych co nie ogarniaja i dalej nie beda ogarniac ale walki na easy nie beda trwac 20min tylko ZNOSNE 10min

Opublikowano
19 godzin temu, izon napisał:

20 minutowe starcia, w których mam niewiele do roboty

A probowales COS zrobic zeby nie trwalo to 20min? Odpowiadajac na pytanie - jak tylko ogarniesz, ze walka to nie tylko auto attacki i randomowe klepanie przyciskow to tak, walki stana sie krotsze.

19 godzin temu, izon napisał:

milion napisów na ekranie w miastach itd. Brakuje mi w tej grze takiej "oszczędności" w środkach wyrazu, które miały stare finale, czy ma choćby nowa Persona.

P5 ma swietny design interfejsu, pewnie, ale ze oszczednosc?

Persona-5-Compare_09-07-16_003.jpg

Persona-5-Compare_09-07-16_006.jpg

Gdzie tu jest oszczednosc? Ewidentnie xeno to nie do konca gra dla ciebie, co jest spoko, ale matko bosko zebys chociaz argumenty mial logiczne xD

Opublikowano
8 godzin temu, szurubur napisał:

Kupiłbym gdyby nie ta cena... ok 700 zł za figurkę to trochę przesada, nawet biorąc pod uwagę ładne kształty owej figurki to i tak spora suma ;p

Piszesz przesada? A co powiesz na temat figurek kosztujących 2000-3000 zł?

Choć muszę przyznać, że cenowo jakieś (chyba?) dwa lata temu to figurki u Japończyków, poszły nie co w górę... 

Opublikowano
5 godzin temu, Kinoji napisał:

A probowales COS zrobic zeby nie trwalo to 20min? Odpowiadajac na pytanie - jak tylko ogarniesz, ze walka to nie tylko auto attacki i randomowe klepanie przyciskow to tak, walki stana sie krotsze.

Gdzie tu jest oszczednosc? Ewidentnie xeno to nie do konca gra dla ciebie, co jest spoko, ale matko bosko zebys chociaz argumenty mial logiczne xD

Faktycznie, ale jakoś w Personie te popierdółki mnie nie raziły, w Xeno setting jest dla mnie nieco irytujący. To prawda, może nie ogarniam trochę tego systemu walki, zdecydowanie w jRpgach wolę turówki, te minusy to nie wiem, za co bo z grubsza nic co by nie było prawdą nie napisałem. Gra ma wspaniały świat, ciekawą fabułę, ale multum wstawek, które mi personalnie przeszkadzają:)  Po prostu daje (jak narazie!) 8, a nie 10 jak Personie 5:)

Edytowane przez izon

Opublikowano

Nowe blade'y które dodadzą będzie można wylosować w post game,  czy trzeba grę od nowa zacząć? 

Opublikowano

Tak z ciekawości, ktoś sprawdzał ten tryb easy? Dużo łatwiej jest? Na czym dokładnie polegają ułatwienia?

Opublikowano

Czy oni ogarną w końcu coś z grafiką w trybie handheld? Tylko na to czekam aż sobie kupię, bo prawie nic nie gram na tv ze switcha.

Opublikowano

nie ma jeszcze trybu easy. jutro będzie razem z NG+ itd itp. 

Opublikowano
W dniu 28.02.2018 o 13:36, Kinoji napisał:

I jak tu się skupić na graniu jak tyle się dzieje na ekranie w samych napisach.

Opublikowano

@adus1991, walka w Personie jest turowa, więc ze skupieniem nie ma absolutnie żadnego problemu. Nigdy też nie miałem wrażenia, że interfejsu jest "za dużo" - są po prostu wszystkie potrzebne i przydatne informacje.

Opublikowano
2 godziny temu, AvengerGT napisał:

@adus1991, walka w Personie jest turowa, więc ze skupieniem nie ma absolutnie żadnego problemu. Nigdy też nie miałem wrażenia, że interfejsu jest "za dużo" - są po prostu wszystkie potrzebne i przydatne informacje.

aha dobra, już myślałem że to w bardziej rzeczywistym czasie

Opublikowano

Mam nadzieje, ze w tym paczu bedzie duzo blejdow ze smashem dla Rexa :ohboy:

Opublikowano

O, to dzisiaj odpalam Xeno 2 pierwszy raz po dłuższej przerwie. New game + w moim przypadku odpada, bo chcę pokończyć side questy, ale chętnie zobaczę co tam dodali. 

Opublikowano

Wpadła, wreszcie wpadła, jeszcze tylko doprowadzić Kosmos do rangi S i można new game zaczynać :banderas: