Bansai 11 198 Opublikowano 7 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 Seksizm i sluzace? Kur... musze szybciej w takim raziego tego dragon questa xi konczyc i zabrac sie wreszcie za Xeno. A sam Starh napisal ze to sa male spostrzezenia, co prawda moze nie sa takie male, ale recenzja to to tez nie jest, spokojnie panowie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Velius 5 698 Opublikowano 7 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 Z pewnych wzgledów zamiast napisac tego co powinieniem napisac to powiem tylko tak: No nie masz racji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kinoji 763 Opublikowano 7 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 2 minuty temu, Starh napisał: 7-15h w pierwszym xeno już mnie rzucało emocjonalnie, a grać chciało się dalej Daj sobie jeszcze chwilę i pogadamy niedługo - jeszcze nic nie widzialeś :). Cytuj Odnośnik do komentarza
Starh 3 168 Opublikowano 7 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 Teraz, Kinoji napisał: Daj sobie jeszcze chwilę i pogadamy niedługo - jeszcze nic nie widzialeś :). Trzymam za słowo, gierke na bank skończę. Cytuj Odnośnik do komentarza
funditto 657 Opublikowano 7 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 (edytowane) Zarówno 2 jak i dodatek to top RPGów tej generacji, ale mnie też X poskładał znacznie mocniej. Gameplayowo to dla mnie najlepszy system RPG w historii i jeszcze te kozackie skelle, gdyby nie średnia fabuła byłaby to dla mnie gra wszechczasów. Tak jest tylko top 10. Edytowane 7 Stycznia 2019 przez funditto 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Starh 3 168 Opublikowano 7 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 (edytowane) 25 minut temu, funditto napisał: Zarówno 2 jak i dodatek to top RPGów tej generacji, ale mnie też X poskładał znacznie mocniej. Gameplayowo to dla mnie najlepszy system RPG w historii i jeszcze te kozackie skelle, gdyby nie średnia fabuła byłaby to dla mnie gra wszechczasów. Tak jest tylko top 10. Dlatego się dziwie, ze nie zrobili remastera na switcha Tak w ogóle to Lod i sama grafa w xeno x była chyba lepsza niż tu w dwójce Edytowane 7 Stycznia 2019 przez Starh Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 7 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 Remasteruja wszystko co nie ucieka na drzewo z wiiu wiec bym szans nie skreslal Co do wrazen starha to nie kapuje poruszenia - fakt smiesznie czytac o fabule bo jeszcze nic nie widział i systemie walki, ktory sie jeszcze w sumie nie zaczal ale kontrowersyjny design postaci i slabe sub questy to oczywista oczywistosc tej gierki, pierwsze albo sie akceptuje lub nie, drugie jest slabe i alleluja, ze znika w morzu rzeczy do robienia w gierce Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 820 Opublikowano 7 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 (edytowane) 32 minuty temu, funditto napisał: Zarówno 2 jak i dodatek to top RPGów tej generacji, ale mnie też X poskładał znacznie mocniej. Gameplayowo to dla mnie najlepszy system RPG w historii i jeszcze te kozackie skelle, gdyby nie średnia fabuła byłaby to dla mnie gra wszechczasów. Tak jest tylko top 10. No i szkoda, że remastera jak nie było tak nie ma, a byle (pipi) portuja. Przepiękna gra, genialny soundtrack, fabuła też bardzo dobra tylko hoiowo podana i ten gameplay... kocham xc2, ale no do xcx na zawsze będę miał słabość. Edytowane 7 Stycznia 2019 przez XM. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kinoji 763 Opublikowano 7 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 5 minut temu, Ficuś napisał: slabe sub questy Questy fabularne blade'ów to też są sidequesty i są zróżnicowane, w dużej większości świetne, a niektóre fantastyczne. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 7 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 Kropla w morzu ale to klasyczny problem jrpgow, zreszta system walki w xeno2 jest tak dobry, ze nawet kolejny durny powod by obic komus pysk tak nie bolal, gorzej z tymi sidequestami co trzeba bylo zbierac itemy lub wymagaly wysokiego lvl jakiegos z dupy field skilla Cytuj Odnośnik do komentarza
Starh 3 168 Opublikowano 7 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 24 minuty temu, Ficuś napisał: Remasteruja wszystko co nie ucieka na drzewo z wiiu wiec bym szans nie skreslal Co do wrazen starha to nie kapuje poruszenia - fakt smiesznie czytac o fabule bo jeszcze nic nie widział i systemie walki, ktory sie jeszcze w sumie nie zaczal ale kontrowersyjny design postaci i slabe sub questy to oczywista oczywistosc tej gierki, pierwsze albo sie akceptuje lub nie, drugie jest slabe i alleluja, ze znika w morzu rzeczy do robienia w gierce Z tego co ostatnio czytałem to postawili krzyżyk na tej gierce szkoda pewnie z milion sztuk by sprzedali Cytuj Odnośnik do komentarza
chrno-x 901 Opublikowano 7 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 (edytowane) Xenoblade'a na 3DS'a nie portował Monolith tylko Monster Games (oni odpowiadają za kilka dobrych portów jak Donkey Kong Country Returns 3D). Takahashi już wcześniej powiedział, że jego studio nie zajmuje się portami to raz, dwa aby zrobić port wersji z Wii U na Switcha to potrzeba znacznie większej gotówki jeśli chodzi o RPGI niż aby stworzyć porty platformówek. @Starh Jeżeli Cię takowe rzeczy interesują jak silniki do gier itp. to Digital Foundry sprawdził od podszewki Xeno X i Xeno 2. Obie gry jadą na tym samym silniku i Xeno 2 posiada bardzo dużo efektów graficznych, które nie były możliwe na Wii U. Zalecam pograć trochę więcej, uważam, że gra jeszcze Cię zaskoczy. Dziwi mnie za to marudzenie o cycka Pyry skoro w Xeno 1 i X można było wszystkie laski rozebrać (a raczej "ubrać") do rosołu, gdzie paradowały w strojach kąpielowych xD tak więc widać są gusta i guściki Edytowane 7 Stycznia 2019 przez chrno-x Cytuj Odnośnik do komentarza
Starh 3 168 Opublikowano 7 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 3 minuty temu, chrno-x napisał: Xenoblade'a na 3DS'a nie portował Monolith tylko Monster Games (oni odpowiadają za kilka dobrych portów jak Donkey Kong Country Returns 3D). Takahashi już wcześniej powiedział, że jego studio nie zajmuje się portami to raz, dwa aby zrobić port wersji z Wii U na Switcha to potrzeba znacznie większej gotówki jeśli chodzi o RPGI niż aby stworzyć porty platformówek. @Starh Jeżeli Cię takowe rzeczy interesują jak silniki do gier itp. to Digital Foundry sprawdził od podszewki Xeno X i Xeno 2. Obie gry jadą na tym samym silniku i Xeno 2 posiada bardzo dużo efektów graficznych, które nie były możliwe na Wii U. Zalecam pograć trochę więcej, uważam, że gra jeszcze Cię zaskoczy. Dziwi mnie za to marudzenie o cycka Pyry skoro w Xeno 1 i X można było wszystkie laski rozebrać (a raczej "ubrać") do rosołu, gdzie paradowały w strojach kąpielowych xD tak więc widać są gusta i guściki Ale zasięg rysowania obiektów jest o wiele większy w xeno x i nie widac aż takich ząbków. Cytuj Odnośnik do komentarza
chrno-x 901 Opublikowano 8 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2019 (edytowane) 10 godzin temu, Starh napisał: Ale zasięg rysowania obiektów jest o wiele większy w xeno x i nie widac aż takich ząbków. Tak i to jest tylko podyktowane tym, że masz później Skella w Xeno X a nie biegasz samą postacią po świecie. Dlatego Popup jest mniejszy ale za to ogólna jakość modeli, tekstur i całej reszty jest gorsza w Xeno X. Poza tym styl graficzny też jest inny. W Xeno X masz pseudo fotorealistyczny a w Xeno 2 masz cel-shading. Naprawdę obejrzyj sobie filmiki od Digital Foundry a przekonasz się, że różnic jest więcej, których nie dostrzegasz a mają spory wpływ na odbiór obrazu. P.S. jeżeli masz bardziej widoczny alliasing w Xeno 2 to możesz mieć ostrość obrazu w tv ustawioną powyżej 1. Zresztą większość gier na Switcha wygląda dosyć obleśnie jak się zapomni przestawić ostrość w tviku (to samo tyczy się zresztą każdej konsoli). Edytowane 8 Stycznia 2019 przez chrno-x Cytuj Odnośnik do komentarza
voi tekku 119 Opublikowano 8 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2019 @Starh - Odnosnie Twoich wrażeń z poprzedniej strony. Mam wrażenie że patrzysz przez okulary o nazwie XC1, tez tak mialem wlasnie z pierwszą częścią którą niedawno skończyłem, wszystko porównywałem do XC2 i długo nie potrafilem sie przyzwyczaić. Uwierz mi, po przejsciu gry bedziesz pisal do administratorow zeby wykasowali te bluźnierstwa xD Odnosnie side questow, fakt, sa slabe, szczegolnie na poczatku, pozniej jest nieco lepiej bo niektóre questy sa wielo levelowe, tzn. dopiero po ukonczeniu jakiegos zadania uruchamia sie możliwość rozpoczęcia kolejnego ktore jest w jakims stopniu powiazane z tym poprzednim. Poza tym sa jeszcze questy bladeow, jedne bardziej, drugie mniej rozbudowane, z VA, i sa duzo ciekawsze niz te standardowe. Co do estetyki i seksizmu, no cóż, jedni akceptuja inni nie, ale nie dawal bym tu jako wzór XC1 gdzie każda kobieca zbroja oslaniala wszystko tylko nie cycki xD ...ja tam propsuje Cytuj Odnośnik do komentarza
mushabelly 384 Opublikowano 9 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2019 Pytanie nooba. Żeby zagrać w XC1 to muszę kupić Wii U? Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 9 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2019 Nie, new3ds tez mozesz Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 9 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2019 5 minut temu, mushabelly napisał: Pytanie nooba. Żeby zagrać w XC1 to muszę kupić Wii U? Nie, Xeno 1 wyszło na Wii i New 3DS'a. Na Wii U wyszło Xenoblade Chronicles X które jest całkowicie osobną grą. Cytuj Odnośnik do komentarza
mushabelly 384 Opublikowano 9 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2019 Dzięki. Kurde 3DSa mam ale nie New :P. Chronologicznie jakbym chciał zagrać to w jakiej kolejności najlepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 820 Opublikowano 9 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2019 Xc -> xc2 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mushabelly 384 Opublikowano 13 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 Myślałem żeby sobie obejrzeć wszystkie cutscenki i jakieś podsumowanie fabuły z XC1 przeczytać zanim w XC2 zagram. Na youtube jest filmik ... ponad 10h cutscenek :D. Cytuj Odnośnik do komentarza
voi tekku 119 Opublikowano 13 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 5 godzin temu, mushabelly napisał: Myślałem żeby sobie obejrzeć wszystkie cutscenki i jakieś podsumowanie fabuły z XC1 przeczytać zanim w XC2 zagram. Na youtube jest filmik ... ponad 10h cutscenek :D. No na rozgrywke musisz liczyc ok. 8x tyle ;b ale wierz mi, warto! Calosc skalada sie na wspaniala historie, poza tym ogrywajac najpierw XC1 nie bedziesz "skażony" za(pipi)istoscią gameplayu z dwójki wiec XC1 powinno Ci sie bardziej spodobać niz grajac w odwrotnej kolejnosci. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
P-chan 195 Opublikowano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 Jeśli kogoś to interesuje (oprócz mnie) to 2-go lutego w cenie 2900 yen'ów będzie miał premierę artbook z Xeno 2. Sama zawartość będzie składała się nie tylko z samego Xeno, ale również z Torny, a całość zostanie upchana na 352 stronach:). 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
chrno-x 901 Opublikowano 16 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 @P-chanZ chęcią bym sobie zamówił ale nigdy nie zamawiałem niczego z Azji. Japońska wersja Amazona różni się wiele od europejskiej? Mam się obawiać cła? Jakieś tipy dla zielonych w tych kwestiach? Cytuj Odnośnik do komentarza
voi tekku 119 Opublikowano 16 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2019 Podbijam pytanie, poza tym zastanawiam sie na ile jest prawdopodobne ze za jakis czas bedzie tez wydanie zachodnie i jak duzo tekstu tam moze byc zeby sie tym w ogole przejmowac... Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi