Skocz do zawartości

Console Wars

Featured Replies

Opublikowano

Ciekawe że Soul, też by tak gadał jakby Ms nie ogłosił Xone XD. Dalej by siedział w erze HD ready i filmami 4k

Soul już od dawna ma PS4 PRO w domu i na niej gra.

Filmy w 4k na bluray, idzie takie w ogole kupic w pl? Xd

Tak idzie i to bez problemu.

Oken

(pipi) i ta gadanina o filmach w 4K -___- zal mi tych ktorzy na prawde musza sobie tym tlumaczyc swoja wiernosc do tej z(pipi)anej marki

Żal Ci ludzi, którzy mają lepiej od Ciebie i chcą upiec dwie pieczenie na jednym ogniu? bo nie rozumiem.

Jakoś  nie przeszkadzało Ci to w przypadku PS3 jako darmowego odtwarzacza BR...

• Odpowiedzi 28,8 tys.
  • Wyświetleń 504,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zrobiłem tak żeby się zgadzało    

• To nie była miłość jak z 360'tka Ty miałaś teraflopy, a ja miałem sałatę. Impreza na E3, potem wziąłem cię na chatę Wtedy nie wiedziałem, że ogrywam zwykłą szmatę. O ósmej na live, czat, multi

Opublikowano

Filmy br 4k za ponad 150zl w czasach netflixie, no ale kto bogatemu zabroni.

Okens, na pewno znajdzie się trochę ludzi którzy kupią XD dla 4k w CoD, przecież trochę ludzi gra na pc, ale będzie to znacznie mniejszy % niż graczy którzy będą patrzeć na rodzaj oferowanych gier czy cenę.

Switch technologicznie jest daleko w tyle, a sprzeda się na święta znacznie lepiej niż XD

Opublikowano

Posty w stylu jakby X wychodzil w 2017 i w 2018 mialby juz nie byc dostepny w sprzedazy,,, ziomeczki chodzi o to by Sony i Micro zaadoptowaly model biznesowy apple...

Opublikowano

reka do gory kto bedzie ogladac filmy na blurayu 4k

reka do gory kto w ogole ogladal regularnie filmy na zwyklym blurayu na ps4 i xone

z czterech wypozyczalni filmow w moim rejonie, nie dziala juz nawet nawet jedna, filmy w dzisiejszych czasach to kino, netflix lub sciaganie z neta - taka smutna prawda

Opublikowano

Filmy w dzisiejszych czasach dla wiekszosci to zalukaj.com, ekino-tv.pl itp...

Na PS4 jednak zdarzylo mi sie kilka razy skorzystac z cyfrowej wypozyczalni na 48h w brytyjskim PS Store. Wybor jest duzy, a sa tam tez starocie.

Edytowane przez Lukas_AT

Opublikowano

reka do gory kto bedzie ogladac filmy na blurayu 4k

reka do gory kto w ogole ogladal regularnie filmy na zwyklym blurayu na ps4 i xone

Mam Netflixa, nc+ z HBO, kupuje od czasu do czasu filmy na BR i zamierzam również te w 4K. Tak samo kupię X1X bo czemu nie ?

Opublikowano

Powiedz mi w co warto zagrać na xboxie oprócz Sunseta i Horizon 3 (w które można zagrać na PC).

Ori nie liczę (ogram na xboxie, można pograć również na laptopie).

No dajesz.

Jakie ma znaczenie czy gra ukazała się na PC czy na PS4? Xboksa warto kupić nie dlatego, że zagrasz na nim w grę w którą nie zagrasz nigdzie indziej ale właśnie dlatego, że masz dostępną bogatą bibliotekę gier które ukazały się również na PC, Xbox 360 i już niebawem na Xbox. To właśnie mój duży problem z Nintendo Switch i Wii U teraz... nadal mam do ogrania Pikminy i Xenoblade Chronicles X które z przyjemnością zobaczyłbym na Switch, ale przez brak wstecznej muszę je odpalać dalej na Wii U. Sony zapowiada masę remasterów, gierek na VR i raz czy dwa razy do roku rzuci jakiegoś genialnego exclusive pokroju Uncharted ale to tyle. Jeżeli chcę zagrać w starsze gry to albo muszę płacić za PS Now albo muszę mieć stare konsole, a jak chcę zobaczyć walking simulator to muszę kupić gogle VR w cenie samej konsoli. Jak już wrzucasz listę gier które zapowiadało Sony i tak w 2016 mamy zapowiedziane 23 gry z czego 8 to gry na VR, 6 to remastery... to nagle ta lista nie wygląda zbyt imponująco w szczególności gdy dopatrzysz się, tego że z pozostałych 9 gier w 2017 roku ukaże się Knack 2 i MLB17 the Show plus DLC do Uncharted 4. Jednak powinniśmy się jako gracze trochę szanować.  Jeżeli ty będziesz dodawał remastery do swojej listy i gierki z VR to ja powinienem dodać gry ze wstecznej bo to na tej samej zasadzie działa. Odpowiadając na pytanie... powiedz mi jakie gry lubisz a ja ci podam listę gier które ukazaly się na Xboksa które wpasują się twoje preferencje.

Oj, jeśli skonfrontować argumentację Zeratula z rzeczywistością, to kończy się to mniej więcej tak:

ODrnOo1.gif

Opublikowano

Zupełnie poważnie, XOX nie ma złej ceny, ma odtwarzacz 4K, specyfikacja przewyższa ta od PS4Pro o 40% a jest droższa o tylko 100$, jeśli devi wykorzystają to w rozsądny sposób i marketing Microsoftu nie będzie robił nacisku na pełne 4K to ma szanse być konsola tak popularna jak X360, jedyne co musi się stać to Sony musi przespać prezentacje PS5.

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Mój gif-game jest dosyć słaby, ale się starałem:

F6Nb168.gif

Opublikowano

Tak trochę spojrzeć wstecz to takie same opinie były o Pro kiedy zapowiedzieli, na co mi to a po co, 4k nie mam itd. Jednak większość kupiła :) nie bronię Xox bo dla mnie to też parodia jak cała polityka M$ a zwłaszcza po pogrzebie na e3 ale jednak spójrzcie czasem na przeszłość. Sam kupiłem Prosiaka i korzystam w pełni z jego plusów a posiadając jeszcze switcha czuję się na tyle spełniony, że w ogóle nie czuję potrzeby przesiadki na xox. Na ten czas czekam po prostu na PS5 :)

Opublikowano

Wesker tylko u Sony byly/są i będą gry. M$ pokazał konsolę nastawioną jedynie na multiplatformy.

Opublikowano

Nintendo właśnie zapowiedziało kolejną grę na 3DSa.. Sushi Striker The Way of Sushido od twórców Nes Remix.

Opublikowano

Zeratul, Ja po prostu próbuje logicznie wytłumaczyć sobie dlaczego ktoś nadal jara się xboxem bez gier. No i nie potrafię choćbym chciał.

To, że Microsoft nie ma żadnego TLOU-like jak Sony to nie znaczy że nie ma gier. Cuphead, Ori, State of Decay, Crackdown 3, Sea of Thieves to są na swój sposób ciekawe tytuły, jak się to ma do wiecznego pier/dolenia o Forza/Halo/Girsy?

Gdzie ludzie mają problem z zobaczeniem różnicy pomiędzy 4k a FHD, bo siedzą za daleko od TV lub mają za małe ekrany?

Ale różnicę 900p vs 1080p widział każdy, i to na youtubie w filmiku z niskim bitrate.

Opublikowano

PS4 trzeba mieć w tej generacji bo exy to oni mają zacne. Najwspanialsze jRPG i souls like lepsze od dark souls :) plus nadrabiam zaległości z ps2 (remasterki czasem się przydają).  

Xbox one X będzie idealną opcją jako platforma do gier z pc i multiplatform dla osoby co nie chce upgradeować kompa.  Dzisiaj przeglądałem podzespoły do kompa. Muszę płytę ram procek i karte kupić po 5 latach. Po głębszym przemyśleniu stwierdziłem po (pipi) mi nowy komp jak stary civ 6 czy tormenta w 60 fps odpala a w inne gry na kompie nie gram. Konsole mam dla doomów, wolfenstainów czy innych assasynów. W tym przypadku lepiej zainwestować 2,5 k w konsole jak masz tv 4k hdr niż w kompa za 5-6 k . W tej cenie kupisz xboxa one x i switcha co uważam za lepszy wybór. 

Ja to widzę tak w tej generacji. Ps4 i Switch to konsole must have dla exów. PC lub xbox to wybór. Jedna z nich jest potrzebna ale przez "ekosystem" to ty wybierasz czy wolisz konsole czy pc. OCzywiście to dotyczy osób takich jak ja co chcą ograć WSZYSTKO. Dla osób dla których zero dawn to 8 cud świata a until dawn jest lepsze od life is strange PS4 to aż nadto dobra :D

Opublikowano

PC lub xbox to wybór. Jedna z nich jest potrzebna ale przez "ekosystem" to ty wybierasz czy wolisz konsole czy pc. OCzywiście to dotyczy osób takich jak ja co chcą ograć WSZYSTKO. Dla osób dla których zero dawn to 8 cud świata a until dawn jest lepsze od life is strange PS4 to aż nadto dobra :D

Jak ktos naprawde chce grac we wszystko to chyba jednak lepiej PC, gdzie znajdzie np Cywilizacje i inne gry, ktore na Xboksa sie nie ukaza. Za 2.5k mozna juz kupic przyzwoita maszyne, tym bardziej ze te exy peceta nie potrzebuja nie wiadomo jakiej mocy. Te jedna Forze tez mozna spokojnie ograc.

Opublikowano

liczenie DLC jako gierek na listach prawdy xDDDD

oj niziutko klapy upadły, niziutko

to nie jest dlc tylko spin-off t.j. Judgement od Chmielarza. w dodatku za 40$ na premierę

Uncharted: The Lost Legacy Could Be Over 10 Hours Long

https://www.gamespot.com/articles/uncharted-the-lost-legacy-could-be-over-10-hours-l/1100-6449262/

czyli i tak więcej niż Quantum Beka za 250 złotóweczek na premierę xd

zacznijcie w końcu robić wpierw jakieś researche, bo oracie się gorzej niż MS na E3  :sleep:

Opublikowano

Naughty Dog ma pełne ręce roboty w tej generacji

Opublikowano

Sony i ich poszanowanie dla graczy. Je,bać ich maczetami, mówiłem to już? Ostatnim razem taka arogancja skończyła się latami wiecznej beki, więc może znowu będzie śmiesznie.

Opublikowano

zacznij lepiej od tego kto ma tv 4k z hdr

Sporo osób już i większość zamiast wypożyczac ściąga pewnie z sieci 30GB filmy z Hdrem właśnie i płaci za netflixa.

Opublikowano

No ale gość akurat rzekł prawdę, która jest powszechnie znana i jest powodem ciągłej beki z rycerzy bananowych-hajendowych, którzy to sfrajerzyli tony szmalu tylko po to by grać w porty dostosowane pod konsole i w dodatku popsute. W branży liczy się szmal, a szmal w tej chwili zarabia dla wydawców PS4. Jaki jest sens szkodzić kurze która znosi złote jaja? Żaden. Należy ją wręcz głaskać i dbać o nią by znosiła więcej jaj, a nie rzucać jej ziarno karaluchom. Sorry xboty, ale przegraliście i nic wam nie pomoże, co najwyżej możecie strzelić honorowego gola przy stanie 4:0 w 90 minucie ;)

Opublikowano

Jedyne co moze nam wyjsc na ''dobre'' po prezentacji Xboxa Dynia to PS5 z mozliwie najlepszymi bebechami za 500$. Ryzen + normalne GPU, a nie zabawy w jakies laptopowe APU czy inne polsrodki.

Wtedy exy wygladaly by lepiej niz zycie :fsg:

Edytowane przez hav7n

Opublikowano

Po obecnej kondycji MS to przy ps5 raczej spodziewajcie sie troche mocniejszych bebechow niz scorpio, 600 dolarow speciaru raunchu prajsu, podniesienia cen plusa i gierek

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.