Opublikowano 21 godzin temu21 godz. 450zl za prąd za dwa miesiące. Ja pierdole takiego rachunku to jeszcze nie miałem :/
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. Ja mam ponad 1500 zł za pół roku. Ale pracuję z domu i komp chodzi od poniedziałku do piątku jak w biurze. Poza tym konsole / TV, laptop i inne sprzęty, również AGD. I tylko dwie osoby. Wychodzi na to, że roczny koszt to będzie ze 3k PLN.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. 11 godzin temu, Plugawy napisał(a):450zl za prąd za dwa miesiące. Ja pierdole takiego rachunku to jeszcze nie miałem :/Taki mam od roku. Jak babcia przestała TV używać, to zeszło w okolice 400. Latem może 350 będzie, bo mniej światła będzie używane. Ale ogólnie około 400zl od dobrych 2 lat.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Od ostatnich lat to stała zwyżka za prąd. Fakt że grudzień i styczeń piec gazowy chodził częściej niż rok temu no i rachunek teraz był za 3 osoby a nie 2, ale i tak bez przesady. Jak moja wyjeżdża czasem na dwa tygodnie do matki to wprowadzam sobie tryb oszczędzania prądu a i tak różnica jest niewielka :) na świetle najmniej się oszczędza bardziej na nie włączaniu tv albo konsoli hehe
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Godzinę temu, grzybiarz napisał(a):Ale to chyba w domu mieszkasz, a nie bloku? W bloku wychodzi mniejBlok- mieszkanie 68m2.Za babci żywota to tv w zasadzie cały dzień. Lampka w nocy i radio włączone, ale ściszone.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Z takich standardowych rzeczy to lodówka, pralka (zależy od trybu ale od 0,5 do 1,5 zł na jeden cykl prania), suszarka (na jeden cykl suszenia około 2 zł jeśli ma pompę ciepła), kuchenka elektryczna/indukcyjna, czajnik, piec gazowy (pompa, automatyka to kilka watów na godzinę). Te rzeczy odpowiadają za większą część rachunku. Z takich niestandardowych rzeczy to dochodzą jeszcze elektryczne podgrzewacze do wody, latem klima ale to wiadomo, no i u zagrajmerów którzy faktycznie sporo grają to komputer lub konsola z TV trochę kW w ciągu roku jednak zjedzą. 400 zł to moim zdaniem spoko rachunek.